Boszorkánykonyha ajánló 2016.47.hét

Isteni házi csoki mandulával

Imádom a csokit! Olyan egyszerű házi csokit készíteni, hogy magam is megdöbbentem rajta. 10 perc alatt kész van, és nem tartalmaz semmi állományjavítót és emulgeálót és egyéb felesleges és káros dolgot sem. Sokféleképpen ízesítheted, variálhatod, és nagyon finom. Csak rágondolok és érzem a számban az ízét.  /verebedit/

Házi csoki mandulával

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Szaloncukor Pálmától, könnyű-finom

Az elnevezésben a könnyű az elkészítésre utal. Semmi mást nem kell tennünk, mint a hozzávalókat ledarálni, összekeverni, formázni, majd csokival bevonni, becsomagolni és már készen is vagyunk!
Azért mire ennek a sornak a végére érünk, eltelik egy kis idő!  De a recept tényleg nem bonyolult!

A legtöbb macera a csomagolásra szánt sztaniolpapír beszerzésével volt! Régebben nálunk is lehetett kapni, most hiába kerestem papírboltban, kreatív-boltokban, csak néztek rám, hogy ők már évek óta nem láttak ilyet! Végül a határon túl, Felvidéken, Révkomáromban sikerült egy papírboltban beszereznem! Fillérekért persze! Pedig azt hittem, hogy most, hogy egyre nagyobb a házi édességek készítésének a divatja, majd nálunk is találok!

Szaloncuki

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (26 votes)

Mogyorós bonbon - akár szaloncukor is lehet

Mogyorós bonbonEgy olyan nasit szerettem volna, ami más, mint a szokásos muffinom, ezért álltam neki, és nem is sok idő az elkészítése ennek a bonbon szerű édességnek. Jól lehet variálni aszerint, hogy mi van otthon készleten. Biztosan jó datolya helyett mazsolával, kókusszal, akár más puffasztott hozzávalóval is. Legalább a délutáni gabonakávémhoz lesz egy kis csokis finomságom is. 

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

A mi gumicukrunk

Az ötletet az interneten találtam még régebben. Fokozatosan próbálunk a családdal átállni az egészséges életmódra, és nagyon fontos, hogy a 4 éves lányom is ehessen édességet, mint a barátai. Ez a gumicukor mindig nagyon hamar elfogy Tudom, hogy nem tökéletes a zselatin miatt...próbáltam már útifű-maghéjjal, de nem lettek szépek a formák, a srácoknak meg szinte csak az számít (mindig a dínós fogy el először). Az agar-agart még nem próbáltam, de érdekelne, ha valakinek van tapasztalata róla. Más gyümölcsből is jó lehet, mi idén nagyon sok málnát kaptunk, ezért abból készült eddig.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Mézeskalács

Kiskoromban mindig is utaláltam a mézeskalácsot, fújjogtam rá, és soha nem értettem mit esznek ezen az emberek. Egészen múlt hét csütörtökig tartott ez, mert elkészítettem életem első egészséges mézeskalácsát, ami nagy sikert aratott a kóstolóknál és nálam is. Köszönet érte MV.Nikinek, aki megosztotta velem a receptet és mint egy angyalka ott volt velem a vonal túlvégén. 

Mézeskalács magokkal

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel