Névnapi, születésnapi receptek

Epres banános Brownie-torta

Egy cukorbeteg ismerősömnek sütöttem születésnapjára nagyon rapid "tortát". A maglisztekkel csak nemrég kezdtem el barátkozni, ezért van ami elsőre sikerül, van ami sokadszorra sem, de nem adom fel.

Szóval az oldalon található receptekből kutyultam össze: smilinggirl brownie-receptjét feleztem, és alakítottam át picit, és Riczu Anikó csokipudingját tettem a tetejére. Innen üdvözöllek titeket

Nem önfényezésből (nem is tehetném, mert mások recetjeit használtam fel), de annyira finom, volt, hogy az hihetetlen. Nem volt kőkemény, nem volt száraz. Legközelebb duplázok!!!

 csokis-epres brownie

A kép illusztráció

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Nyers brownie

Az eredeti brownie csokis, krémes... igazi bűnbeesés... A nyers változata lehet kifejezetten egészséges, ha az alapanyagokat úgy válogatjuk össze, hogy azok tartalmazzanak antioxidánsokat és más, a szervezetünknek hasznos elemeket. És ha még sikerül vegyszermentesnek is lennie, akkor bátran és boldogan ehetjük ezt a finomságot, hiszen elmondhatjuk, hogy azontúl, hogy fantasztikus az íze, feltölt bennünket energiával, élettel... igazi tápanyagokkal. 

Ne mondjátok, hogy drága... bár valóban, az összetevőket nem a sarki 100 forintos boltban tudod megvásárolni, viszont ha megkóstolod, rájössz, hogy ebből egy kis szeletnél többet nem tudsz egyszerre megenni, és nem is készíted el minden nap, legyen ez ünnepi édesség!

Nyers brownie

Nyers brownie

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Bounty csoki házilag egészséges alapanyagokból

Bounty csoki házilagNézegettem a hozzászólásokat, amelyekben ötletek voltak a kókusztej-készítésből visszamaradt kókuszreszelék "újrahasznosítására". Ez is egy ilyen recept, nagyon megörültem neki, amikor megtaláltam az interneten. Ráadásul, amennyire vissza tudok emlékezni, pont olyan íze van, mint a boltinak!

4.533335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (15 votes)

Zabpelyhes csokis keksz

Nem is tudjátok, hogy a kolléganőim, - különösen Hortenzia -, mióta rágja a fülem, hogy mikor teszem közzé ezt a keksz receptet. A múltkor kollektíven meglátogattuk Melindát, útközben engem is felvettek Valiék, de mielőtt elindultunk volna, gyorsan felszaladtak hozzám egy pillanatra. Épp aznap sütöttem két nagy tepsivel, és megkínáltam a lányokat. Annyira ízlett nekik, hogy a Biola gyárlátogatás napjára is kikönyörögtek egy jó nagy adagot. Most mondtam volna nekik nemet?

Csokis zabpehelykeksz

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Almakrémmel töltött muffin „karamellöntettel”

Nemrég vettem különböző szilikonos muffin formákat, így mostanában nyers muffinokat készítek. Ezeket el lehet készíteni tortaként is, hiszen van "tészta" része, gyümölcsös krémje és öntete is. A megadott mennyiség 5 muffinra elegendő. A lányok megettek két -két darabot, úgyhogy legközelebb többet készítek.

Almakrémmel töltött muffin „karamellöntettel”

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Mennyei datolyavajas praliné mogyorós csokival

Szerelmese lettem ezeknek az édességeknek. Már korábban is készítettem bounty és brownie pralinét, de ez a mostani ... ez mennyei! Bár azt nem szabad elfelejteni, hogy ezek tömény desszertek, tehát ebből nem kell (és nem is lehet) sokat megenni, mert telít.

 Praliné mogyorós csokival

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel