Amarantliszt

Gluténmentes pizza alaptészta

Már nagyon régen szeretett volna a fiam egy jó pizzát enni, de a diétája miatt nem volt egyszerű dolgom. Addig-addig kért, amíg a múlt héten rászántam magam, és megalkottam ezt a receptet. Finom pizzatészta lett belőle. A tetejére növényi tejfölös tonhalkrém került. Hát mit mondjak? Alig maradt belőle valami nekem.

Gluténmentes pizza

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Zöldségfasírt cukkinivel, sárgarépával

Az Együtt-Egymásért klubban júniusban főzős estet tartottunk, én többek között zöldségfasírtot vittem. Már akkor megígértem, hogy még egyszer megcsinálom, és felteszem a receptet. A héten egy pici módosítással ismét elkészítettem. Nálunk a családban nagy sikert aratott. Ízlés szerint fűszereztem.

Zöldség fasírt cukkinivel, sárgarépával

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Mindenmentes, mediterrán fűszerezésű kenyér

Úgy hozta a sorsom, hogy diétáznom kell nekem is és a fiamnak is. Így ismét előveszem a fantáziámat, és gyártom a glutén-, tej-, tojás- és cukormentes recepteket, amelyek nagy része a Candida diétába is beilleszthető. Igyekszem ezeket is megosztani veletek. A fiamnak ez első étel, ami hiányzik: a kenyér. Ki kellett találnom valami egyszerű, gyors receptet, ami ráadásul még finom is. Az alapot a Gluténmentes zsemle receptje szolgáltatta, egy kicsit a mi szánk ízére formálva.

mindenmentes-kenyer

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Édesburgonyás sütőtökleves spenótos amarántgaluskával

Sütőtökös receptírás közben megkívántam a forró pikáns ízű töklevest. Így e vágytól vezérelve a hűtőben alvó fél Hokkaidó tökből és már 2 hete várakozó édesburgonyából gyorsan összedobtam ezt a krémlevest.

Gondoltam, ha már főzök, akkor kísérletezek is egyet, és kiderítem, lehet-e gluténmentes "grízgaluskát" (búzadara nélkül) készíteni.

Néha szoktam készíteni petrezselymes vajgaluskát, de azt töménynek találom a krémleves mellé, így erre és a grízgaluskára asszociálva megalkottam a spenótos amarantgaluskát, ha már a friss spenót is felhasználásra vár. És sikerült, ízletes és állagra tényleg olyan, mintha búzadarából készítettem volna, csak a színe más. 

edesburgonyas-sutotokkremleves-amarantgaluskaval

4.933335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (15 votes)

Zabpelyhes csokis keksz

Nem is tudjátok, hogy a kolléganőim, - különösen Hortenzia -, mióta rágja a fülem, hogy mikor teszem közzé ezt a keksz receptet. A múltkor kollektíven meglátogattuk Melindát, útközben engem is felvettek Valiék, de mielőtt elindultunk volna, gyorsan felszaladtak hozzám egy pillanatra. Épp aznap sütöttem két nagy tepsivel, és megkínáltam a lányokat. Annyira ízlett nekik, hogy a Biola gyárlátogatás napjára is kikönyörögtek egy jó nagy adagot. Most mondtam volna nekik nemet?

Csokis zabpehelykeksz

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel