Muffinok

Vörösáfonyás krémmel töltött csokis muffin - gluténmentes

Mostanában elkapott a kísérletezési hév, és "lássuk, mi van az élésraktárban"-alapon, amiből "minden-mentes" édességet lehet kotyvasztani, elkezdtem összegyűjteni az alapanyagokat.  Nem volt nehéz, mert pillanatnyilag semmilyen tejtermék nem volt a lakásban, így önmagától adódott az alábbi összetétel. Személy szerint nincs gondom a gluténnal és a sütéshez használt tejjel, vajjal sem, csupán szeretek új, különleges alapanyagokból ételeket kreálni, legyen az sütemény vagy főétel.

Vörös áfonyás krémmel töltött csokis muffinA kép illusztráció

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Barackos-mogyorós muffin

Gyakran készítek muffint a gyerekeimnek, a kedvencük a csokis-kókuszos-meggyes variáció. Épp egy új receptet próbáltam ki, amely mogyorós-barackos kivitelben indult.

Viszont az elkészítése során volt egy kis malőr, mert én csokidarabokat akartam beletenni, amit szépen bele is vágtam. Csak a forró tejbe! Úgyhogy az szépen elolvadt, így lett belőle a nutella. Na de nem baj, így is finom lett. De legközelebb tényleg csokiforgács kerül bele.

nutellas-muffin

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Gluténmentes kávés muffin

Ismét remek receptet kaptunk Ágitól. Természetesen most is gluténmentes, de mindenkinek jó szívvel ajánlom ezt a finom muffint. Nem fogtok csalódni benne.  Én nagyon vizuális vagyok: ahogy olvastam és szerkesztettem a receptet, elképzeltem. Szinte a számban éreztem az ízét, és nagyokat nyeltem közben. Ági! Nagyon felcsigáztál, így hétvégén vagy még az este kénytelen leszek megsütni.  (verebedit)

Kávés muffin

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Sütőtökös muffin

A muffin egy olyan édesség, amely tökéletes reggelire, uzsonnára, vagy akár desszertként is elfogyaszthatjuk. Egyszerű, gyors, és még kezdő háziasszonyok is könnyedén el tudják készíteni. (Riczu Anikó)

Sütőtökös muffin

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Kókuszos-meggyes muffin csokireszelékkel

A muffin az egy olyan édesség, ami jöhet bármikor. A nagylányom már önállóan is meg tudja sütni ezeket, csak egy baj van vele... nem szeret elmosogatni utána. Mondtam is neki, csak akkor süthetsz, ha utána nem marad mosatlan. Azért így is neki szokott állni. Aki szereti a jó kókuszosat, az feltétlenül próbálja ki. A párom baracklekvárt is kanalazott rá.

Kókuszos-meggyes muffin csokireszelékkel

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Almakrémmel töltött muffin „karamellöntettel”

Nemrég vettem különböző szilikonos muffin formákat, így mostanában nyers muffinokat készítek. Ezeket el lehet készíteni tortaként is, hiszen van "tészta" része, gyümölcsös krémje és öntete is. A megadott mennyiség 5 muffinra elegendő. A lányok megettek két -két darabot, úgyhogy legközelebb többet készítek.

Almakrémmel töltött muffin „karamellöntettel”

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Részeges-kókuszos muffin

Gondoltam, közkinccsé teszem a kedvenc muffin receptemet. Ezt még azok is szeretni szokták, akik amúgy nincsenek oda a muffinért.  (Igen, bármily meglepő, van ilyen, például az öcsém...)

reszeges-kokuszos-muffin

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel