Növényi tejek, tejtermékek

Magtejek, növényi tejek

Nyáron annyira egyszerű a reggeli készítése. Fogom a turmixgépet, beledobok két szelet sárgadinnyét vagy őszibarackot vagy bármilyen idénygyümölcsöt, és felöntöm rizstejjel. Én ezzel kezdem a napot, és nagyon jólesik!

Amióta először ittam rizstejet, azóta foglalkoztat a növényi tejkészítés, a fent emlitett reggelik miatt. Most, hogy már létezik a MagO és Mag3 növényi tejkészítő gép, lényegesen leegyszerűsödött a tejkészítés folyamata. Mindenkinek ajánlom a készüléket, mert annyira egyszerű vele bánni, hogy egy gyerek is megtehetné. És nem foglal a turmix külön helyet a konyhában. A gép azt is tudja.  A receptek pedig nem kívánnak különösebb szakértelmet, mint a lenti receptek is bizonyítják!

Mandulatej

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Máktej turmixgéppel

Az első finom, nem vízízű házi növényi tejem. Minden eddigi házi növénytejemben csalódtam, legyen az rizstej vagy mandulatej. Ez a máktej viszont tökéletes ízben és állagban egyaránt. Szép fehér, nem mézes vízízű, hanem natúran is finom, ízesítve még soha nem készítettem. A címbe azért írtam, hogy turmixgéppel, mert sokaknak jól jöhet, hogy növényi tejkészítő gép nélkül is lehet FINOM növényi tejet készíteni. Nincs mák íze, miközben iszod, csak az utóízben érezhető. Nekem bejön. Aki viszont nem szereti a mákot, annak nem biztos, hogy tetszeni fog. A mák a legmagasabb kalciumtartalmú élelmiszer!

Máktej házilag

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Soyabella növényi tej készítőhöz recept (ZABTEJ mazsolás-vaníliás)

Ez az a recept amit imádok, szerintetem jobban szeretem mint a gyermekem. Nagyon kedvelem a mazsolás/vaníliás ízeket. Édesanyám túrós-mazsolás batyuja jut róla az eszembe. Amikor először készítettem, nem volt itthon vanília rúd, egy csomag vaníliás Rapadurával helyettesítettem.

Szóval finom, krémes. Bár elsőre nagyon kiérződött a kókusz íz, így legközelebb fél adagoló pohárnyit tettem bele. Reggelihez ajánlom, frissen melegen szeretem. 

novenyi_tej_zabbol.jpg

/A kép illusztráció/

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Vegyes gabonaital

Itt az oldalon találtam Zabitalt, ami zabpehelyből készül. Én négymagos pehelykeverékből készítettem, ami árpa, zab, búza és rozspehely-mix. Egyébként ugyanúgy készült, csak négy féle pehelyből.

Hozzávalók:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel