Tisztálkodás, fürdőzés

Levendulás ápolószappan

Én még nem készítettem szappant, de ezt a receptet olvasva szinte érzem a levendula bódító illatát. Szerintem hamarosan megismerkedem a szappanfőzés tudományával is. Karácsonyra tökéletes ajándék lehet. (Riczu Anikó)

levendulas-szappan

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Narancsos tusfürdő

Sziasztok, egy angol nyelvű oldalon talált receptet alapján - kissé átalakítva - készítettem el a következő tusfürdőt.

narancsos_tusolo.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Illatos fürdősó

Közeledik a karácsony. Ilyenkor hajlamosabbak vagyunk kicsit idegeskedni, esetleg kétségbeesni, mert nem találtunk megfelelő ajándékot a szeretteinknek. Vannak elvárásaink: viszonylag olcsó is legyen, mutatós is legyen, illatos is és saját készítésű, de örüljön is neki, és nem utolsósorban egészséges, és megfeleljen a bionomia követelményeinek.

A fürdősó a testet-lelket simogatja, kényezteti, ezért is elengedhetetlen hozzávalója egy nyugtató, lazító, esetleg romantikus fürdőnek. Aki a webáruházunkban nem talál kedvére valót, készítsen házilag egyet, esetleg többet is, sőt akár a kedvenc mixeit is összeállíthatja.

illatos-furdoso

4.916665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (12 votes)

Mézes-mandulás szappan

A mézes-mandulás szappan szépíti a vörös, repedezett bőrt. Alkalmas csecsemőknek is.

Mézes-mandulás szappan

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Folyékony kézmosó szappan

A recept nagyon egyszerű (és én az egyszerű dolgokat szeretem! )

Az oldalon olvastam már hasonlót, csak a Boszikonyhába nem tették fel. Én is készítettem egy próba folyékony szappant, ezt írom le nektek:

Folyékony szappan

4.545455
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (11 votes)

Tusolóradír

Íme egy tusolóradír zuhanyzáshoz, ami szuperül hidratál! 

tusolo_radir.jpg

Hozzávalók:

 

 

 

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Fürdőgolyók virágszirmokkal

SzilvásBrigiéhez hasonló fürdőbombát csináltam én is az egész családnak Karácsonyra, és csak sokszori kísérletezés után jöttem rá, hogy ha csak beleöntöm a vizet és gyorsan elkeverem, az nem jó, mert nem lehet olyan gyorsan keverni, hogy ne pezsegjen fel. Én növény spricnivel - amivel a leveleket szoktam permetezni (de nyilván egy új spricnit használok erre) -, teszem a vizet a keverékre. Így nem pezseg, két spriccelés és keverés... Nekem általában több víz kell, mint amit a receptek írnak, és csak akkor hagyom abba a spriccelést, amikor már gyurmázható a massza és elég nedves ahhoz, hogy a fagyigombóc készítőbe bele tudjam szépen tömöríteni.

FürdőgolyókA kép csak illusztráció

Szoktam beletenni a kertemben szárított rózsa szirmokat, körömvirág szirmot vagy kammilla virágot, de próbáltam már hibiszkusz virággal is. Nagyon szép fehér alapon a bordó és rózsaszín virágszirmok keveréke.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel