Tisztító- és mosószerek

Háziszer makacs címkék eltávolítására

Egy olvasónk talált a neten egy háziszer receptet, amely nem tudom, hogy képes-e lekörözni a mindenféle ragaccsal hipp-hopp elbánó narancsolajos tisztítót, mindenesetre a beküldőnek nagyon bevált. Mivel pofonegyszerű elkészíteni, érdemes kipróbálni. Íme a beküldő véleménye:

"Még nem találkoztam itt a Boszorkánykonyhában ezzel a remek címkeeltávolítóval. Nem az én ötletem. Sajnos nem emlékszem, hol találkoztam vele, magyar vagy angol nyelvű oldalon. Nekem bevált. Gyakran megesik, hogy befőttes és egyéb üvegről, tégelyről nehéz eltávolítani a címke ragasztóját. Erre kerestem megoldást."

Makacs címkék eltávolítása

A kép illusztráció

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Mosódiós citromsavas fürdőszoba tisztító

Nemsokára Húsvét lesz. Vár a tavaszi nagytakarítás, ablakpucolás ...stb. Nem nagyon szeretem, de meg kell tennem. Legalább itthon elkészíthetem hozzá a takarítószert. Olcsó is és jó is. /verebedit/

Mosódiós citromsavas fürdőszoba tisztító

0
Értékelés: Nincs

Vadgesztenye mosódió helyett

A gesztenyéket meghámozzuk és feldaraboljuk. Mosózsákba rakva kb. egy maréknyi száraz apríték elég egy mosáshoz. Vegyük úgy, hogy 1 gesztenye = 1 mosódió.

Friss gesztenyét késsel könnyedén pucolhatjuk, darabolhatjuk.

Vadgesztenye

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Általános tisztítószer

Ezt a keveréket egyszerű elkészíteni, környezetbarát és olcsóbb is, mint a bolti termékek. Az ecet fertőtlenít, a mosogatószerben lévő tenzid tisztít, a savak oldják a vízkövet. Alkalmas felmosáshoz (10 l vízbe kb. 30 ml), és különböző felületek (csempe, műanyag, fém) tisztításához.

altalanos_tisztitoszer.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Bútorápoló


Szeretem ezeket a praktikus házi vegyszer pótlókat. Olcsóbb is mint a bolti, és gyorsan elkészíthető.  Én bevallom őszintén, mióta tiszta a háztartásunk, nem bírom a vegyszerek szagát sem. Egyszerűen az üzletben is menekülök a háztartási résztől. Nagyon köszönöm Ágnesnek ezeket a jó  és igen hasznos recepteket. /verebedit/

Házi bútorápoló méhviasszal

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

WC illatosító

Nem bírom sem a fertőtlenítő, sem a domestos, sem pedig a gyári Wc illtaosítók szagát.  Én is inkább házilag kotyvasztok valamit. Egy nagyon egyszerű recept, szerintem nem csak illatosításra, hanem akár tisztításra is.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Narancsos-ecetes ruhaöblítő

Megérkezett a narancsos tisztítószer "testvére" a narancsos öblítő receptje is hozzánk.

narancsolajos_oblito.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Mosogatógépbe mosogatószer házilag

Sokan kerestetek jó mosogatószert mosogatógépbe, ezért nagyon köszönöm Panki 74-nek, hogy megosztotta velük a receptjét. Nekem nincs mosogatógépem, így nem tudom tesztelni. Remélem Nektek tetszeni fog és megírjátok a véleményeteket, erről a házi mosogatószerről /verebedit/

Viszonylag rövid idő alatt sikerült megszabadulnom mindenféle káros tisztítószertől, de a mosogatógép tablettáját sokáig nem tudtam semmivel kiváltani. A próbálkozásaim rendre kudarcba fulladtak, mert vagy piszkosak, zsírosak maradtak az edények, vagy fehér fátyolos réteg maradt a mosogatószer után, ami csúnyán lemattította a poharakat, tányérokat.

mosogatógép tabletta

4.857145
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (7 votes)

Narancsolajos tisztítószer

A recepthez célszerű bionarancs héjat használni, de ha ez nem áll rendelkezésre, akkor szódabikarbónás áztatás, lemosás után készítsük.

narancsos-tisztito

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Mosogatószer szappanból és hamulúgból

Ha van mosószappan, akkor miért ne lehetne mosogatószappan is? Többszöri próbálkozásom eredményeit szeretném megosztani veletek.

Mosogatószer szappanból

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Meszes-szódás mosószappan – nátronlúg nélkül

Dörzsölhetitek a kezetek, kedves szappanosok!

Itt van az a recept, ami kiiktatja a nátronlúgot, és nem a foszfátos trisó van benne.

A receptet Jánostól kaptam, aki többek közt  itt is megosztja receptjeit. Mivel weboldala nincs, csak egy mailcímmel emlékezem meg róla: janos@gmail.com

Meszes-szódás mosószappan

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Házi nagyhatású (enzimes) tisztítószer

Ezt a tisztítószert én is használom egy kis EM-Bio-val kiegészítve. Így sokkal hamarabb erjed és nagyobb a hatásfoka. /verebedit/

hazi_enzimes_tisztitoEzt a tisztítószer-receptet az interneten találtam, gyorsan el is készítettem egy pár flakonnal, és izgatottan vártam az eredményeket. Az a legjobb ebben a receptben, hogy olyan dolgokat fel lehet használni bele, amiket az ember egyébként kidobna. Az eredeti recept ezért is kapta a garbage cleaner (szemét-tisztítószer) megtisztelő nevet. Ezen felül kb. 50 Ft literje, és még ehhez képest is nagyon hatékony szer. Azoknak lehet praktikus, akik nem tudnak megfelelő mennyiségű vagy minőségű ecethez hozzájutni, vagy unják a cipekedést  (pl. ahol én lakom most, max. 6%-os ecet található, max. fél literes kiszerelésben, csicsás üvegben és örök áron).

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Általános háztartási tisztítószer

Eddig főleg konyhába használtam ezt a tisztítószert, de most kipróbáltam szőnyegre is. Nekem nagyon jó. Nagyon egyszerű elkészíteni, ha van otthon mosógél. Én mostanában mosógéllel mosok. A mosógél receptet itt találtam a boszikonyhában. Én a mosószódás változatot használom. Mindig van itthon belőle.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Hamulúgos mosógél

hamulugos-mososzerAz oldalon találtam a folyékony mosógél receptet, és azt gondoltam tovább.

4.6
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (15 votes)

Mosógél házilag

Ez a házilag is elkészíthető mosószer nagyon gazdaságos, mert fel lehet használni hozzá az apró szappan maradékokat.

mosógél házilag

4.47059
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (17 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel