Levesek

Gyümölcsleves (főtt)

Ez a "hagyományos" főzött verzió, de cukor és glutén nélkül. Tudom, a nyers gyümölcs sokkal gazdagabb vitaminokban, de néha én még ezt a változatot is szívesen megeszem. A párom meg főleg!

Gyümölcsleves

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Sárgarépa leves

Imádom a sárgarépát, nyersen is szívesen elrágcsálok belőle naponta egy-két darabot, de salátákba, levesekben és főzelékekben is nagyon finom. Gyerekkoromban drága nagymamámtól mindig azt hallottam, hogy ha szeretnék megtanulni jól fütyülni, úgy, mint a fiúk, bizony sokat kell enni belőle. Megfogadtam a tanácsát, meg is tanultam valamennyire fütyülni, bár a fiúkat sosem sikerült legyőznöm. Azóta persze azt is tudom, hogy a fütyülésen kívül még számos más előnye van a fogyasztásának, hiszen rendkívül vitamindús zöldségről van szó. Tudtad például, hogy már egy szál vegyszermentes sárgarépa elegendő béta-karotint tartalmaz ahhoz, hogy a napi A-vitamin szükségletet a testünk előállítsa belőle?

Sárgarépa leves

A kép illusztráció

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Avokádós Lencseleves

A lencse (és a többi hüvelyes és más magok is) nyersen nem fogyasztható. Be kell áztatni, ki kell csíráztatni, hogy a bennük található enzimek "felébredjenek", az enzimgátló anyagok lebomoljanak. A csírákban koncentráltan találhatók vitaminok, enzimek, értékes tápanyagok, így fogyasztásuk nagyon ajánlott, főleg a vitaminhiányos téli időszakban.

Avokádó lencseleves

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Mázsa Viki kemencés levese

Én csak azért sütöm a levest, mert kerámialapos tűzhelyem van, és a fazekasok azt mondták, hogy arra nem tehetem a fazekat. Az enyém kicsi, 1,5 literes, van kicsi füle és teteje, 2200 ft-ért vettem, nagyon helyes. Mivel ebben megfuttatni nem tudom a répát és gyökeret, így mindent egyszerre beleteszek, felöntöm hideg vízzel, és beteszem a sütőbe.

Levesek cserépedényben

A kép illusztráció

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Nyers karfiolleves

Ilyenkor ősszel munka után nincs túl sok időm főzőcskézni a konyhában. Szeretem az egyszerű, finom, gyors recepteket. A karfiol igazi szezonja is most van, uborkával együtt igazán különleges ízkombináció. /verebedit/

Nyers karfiolleves

A kép csak illusztráció

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Thai kókuszos rákleves

Már tavaly is ez a leves volt a szülinapi bulim koronája! 

Aki volt már Thaiföldön az tudja, hogy miért, aki pedig nem, annak itt az ideje, hogy megtudja, miért kedvenc ez a különleges ízvilágú, fűszeres leves. Külön öröm, hogy nem is nekem kellett vele konyhatündérkednem, hanem egy igazi laoszi lány, aki Thaiföldön él - az egyik barátunk felesége - készítette el, pillanatok alatt!

Thai rákleves

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Vegán paradicsomos-kókuszos leves

Én nagyon levespárti vagyok. A hagyományos, bonyolultabb leves receptektől a gyors, egyszerű krémlevesekig mindent szeretek. Zsófi (a recept beküldője) gondolatolvasó, mert én is éppen paradicsomból készültem egy gyors levest összedobni a családnak. Éppen azon gondolkoztam, hogy mit teszek bele, és íme szembejött velem ez a recept a Boszorkánykonyhában. Megnéztem, minden van itthon, így megyek, és el is készítem.  Csak annyit fűznék hozzá, hogy ebben az időszakban még nincsen szabadföldi paradicsom, a fóliás paradicsomok helyett inkább házi vagy bio paradicsomlevet ajánlok. (verebedit)

Paradicsomleves kókusszal

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Nyers epres-rebarbarás gyümölcsleves

Gyümölcsleves eperrel, rebarbarávalMost, hogy végre meleg van, eljött a gyümölcslevesek ideje. Imádom a rebarbarát, amelynek íze nyersen sokkal finomabb. Az imádnivaló rebarbara tökéletes kiegészítője az illatos eper, együtt még jobbak. Nagyon egyszerű levesről van szó, munka nem sok van vele. Az íze meg isteni!

Elkészítési idő: 5 perc

Költség: Kb. 500 Ft

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Egyszerű és gyors krémleves brokkoliból

Ez a finom brokkoli krémleves tipikusan a "mi van itthon" kategóriába tartozik, vagyis abból készítettem, ami itthon volt. Nagyon egyszerű és gyors.

Gondolom, nem vagyok egyedül azzal a problémával, hogy gyorsan kell főznöm egyszerűt és finomat. Már elég régen megszoktam azt a rendszert, hogy hetente egyszer betárazok otthon, és hét közben abból főzök, ami van.

Azzal sem árulok el nagy titkot, hogy hétközben max. 1 órám van a főzőcskézésre, de néha még kevesebb. Több mint 8 órás munka, háztartás és gyerekek és iskola mellett is meg kell oldanom valahogy a friss ételt.

Bizony az enyémek nem nagyon szeretik a másnapos ételeket, bár bevallom őszintén, néha kénytelen vagyok 2 napra főzni.  (verebedit)

Brokkoli krémleves

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Hét Fű leves vagyis Nanakusa - Gayu

Bevallom őszintén, amikor először olvastam ezt a receptet, nem tudtam mit kezdeni vele. Szeretem a különleges ízeket, a fűszereket pedig még jobban. Na de algából levest?? Nem magyar embernek való - gondoltam én. Aztán beszéltem a recept beküldőjével, Ruthtal, ő olyan lelkesen mesélt, hogy azt mondtam magamban, ezt meg kell kóstolnom.   Először kicsit megriadtam a hozzávalóktól is, de úgy gondolom, ma már nálunk  sem lehetetlen beszerezni. Üsse kő! Kipróbálom! /verebedit/

Hét Fű leves vagyis Nanakusa - Gayu

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel