Préselt saláta

Ezeket a préselt salátákat a makrobiotikus konyha szinte mindennap kínálja a főételek mellé. Nincs konkrét recept, bármilyen zöldséggel készíthető. Gyakran azok kerülnek a salátába, amelyek az ételkészítés során kimaradtak.

makro-salata

Variációk gyors préselésű saláta készítésére:

  • Kínai kel - sárgarépa - sós uborka
  • Kínai kel - alma- lilahagyma
  • Kínai kel - sárgarépa - alma
  • Édes fejeskáposzta - sós uborka - kínai kel
  • Jégcsapretek - káposzta - sós uborka

 

Elkészítése:

  1. Szeleteljük fel vékonyan az alapanyagokat.
  2. Adjunk hozzá kevés sót, és kézzel gyúrjuk össze.
  3. Vagy rétegezzük, és a tetejére tegyünk egy tányért, erre pedig egy nehezéket. A só és a préselés hatására megindul az erjedés. 
  4. Kb. fél óra múlva tálalhatjuk is. De 2-3 nap után finomabb lesz.5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Hozzászólások

santin's picture

Super receptek

Kedves Anikó!

Nagyon örülök, hogy feltetted ezeket a recepteket:-) A hamis burgonyapürét régen kóstoltam és nagyon finom volt csak nem írtam fel az arányokat és így sosem lett olyan amilyenre emlékeztem:-) Sajnos a főzőtanfolyamra nem sikerült eljutnom végül....a másik kedvencem pedig préselt salik! 7végén megkísérlem elkészíteni őket! Részemről nagyon köszönöm a recepteket!

Szép napot!

Üdv,

Zsanett

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Makrobiotikus receptek

Érdekesek ezek a receptek, mert pl. a hamis burgonyapüré két receptes füzetembe is eltérő arányokkal szerepel. Én ebben az esetben lemértem, így nekünk ízlett. Alapból elmondható, hogy a mennyiség 1 csésze köles, 1 csésze karfiol rózsáira szedve. Az egyik írt petrezselyemgyökeret, a másik nem. Tudod, a "puding próbája az evés".

A préselt salátáknál meg nem kell nagy dolgokra gondolni. Egyszerű szeletelés, sózás, préselés. Én gyúrni szoktam, így hamarabb levet ereszt.

Anikó

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel