Földimogyoró

Balzsamecetes, mazsolás cékla-répasaláta

Az egyik kedvenc salátám (sült változatát is felteszem), ami a méregtelenítés időszakában is korlátlanul fogyasztható, hiszen a cékla és az alga fontos összetevői a méregtelenítő kúráknak. A téli hónapok egy üde színfoltja a cékla. Nincsen túl sok zöld ilyenkor - télen hetente többször is megkívánom (munkahelyre vihető egyszerű ételek közé tartozik). Szoktam variálni, van hogy földimogyoró is kerül bele, algapor méregtelenítés időszakában mindenképpen, a méz is elhagyható ha éppen olyan a táplálkozásunk.

Balzsamecetes, mazsolás cékla-répasaláta

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Nutella és Almondella

Én egyszer egy angol nyelvű oldalról szereztem egy "Better than Nutella" nevű receptet. Kirpóbaltam, isteni. Előnyt élveznek, akik rendelkeznek valami féle darálóval, vagy akinek a turmix gépe elbírja a mogyorót. Egyszer egy baratnőm elkérte a receptet, ő mandulával készítette, és elnevezte almondellának. Azt mondta, isteni lett úgy is. Persze picit darabosabb lesz, mint a bolti társa, de szerintem isteni finom.

mandula-krem

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Csokoládés-mogyorós-mazsolás keksz

Az alapreceptet egy webszakácskönyvben olvastam, de egy kicsit megreformáltam egészségesebbre. Az elkészítés menetén is változtattam - mivel karácsonykor csúnyán megszívtam -, mert a hűtés után nem lehetett formálni a tésztát. Még szerencse, hogy egy kövér rudat formáltam belőle, amiből aztán óriási szelet kekszek készültek.

csokolades-mazsolas-mogyoros_keksz.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel