Házi tej

Máglyarakás bionom módra

Sokak nagy kedvencét, a máglyarakást én általában a téli időszakban szoktam elkészíteni, mivel az illatos alma, a fahéj, a dió és a rumos mazsola nagyon beleillik az advent hangulatába. Délben egy kiadós leves mellé is passzol, de önmagában desszertként is jól megállja a helyét.

A hagyományos máglyarakást bionomosítottam, hiszen a tésztája nem bolti kifliből vagy kalácsból való, hanem a házilag készített Berni féle kalács adja a máglyarakásom alapját, amit általában előző napokban elkészítek, és hagyom, hogy pár napig szikkadjon. A többi hozzávalón is módosítottam egy csöppet, íme:

Máglyrakás bionom módra

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (25 votes)

Joghurt készítés házilag

Ritkán fogyasztok tejet, tejterméket, de ilyenkor nyáron a nagy melegben bizony néha-néha  jól esik . Én is szoktam készíteni, házi joghurtot, vagy kefírt, de bevallom én saját felelősségemre nem szoktam a tejet felforralni ilyenkor. Egyszerűen csak beletöltöm az üvegekbe, hozzáteszem a kefírgombácskáimat, vagy a joghurtot meleg helyre /de nem napra/ teszem és várok 1-2 napot. Nagyon szeretem, és bevallom az üzletit már meg sem bírom enni. Egyáltalán nincs sok munka vele. /verebedit/

Ez a recept a sajtkészítés testvére, ugyanaz a kedves barátnőm osztotta meg velem, én pedig továbbadom, hátha másnak is hasznára válik.

joghurt_hazilag.jpg

4.7
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (10 votes)

Örmény hurut - az ételízesítő kockák őse

Szeretném megismertetni veletek az erdélyi örmények jellegzetes ételízesítő tejtermékét:

„Felfőzött, beoltott tejet faedényben savanyodni hagynak, majd apróra vagdalt petrezselyem- valamint kevés tárkony- és zellerlevelet belekeverve üstben felforralják. A kicsapódó túrót kis kúp alakú darabokban megszárítják. Megreszelve, tejfelben feloldva különböző levesek, köztük húsleves ízesítésére, savanyítására használják” (Magyar Néprajzi Lexikon)

hurut

4
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (4 votes)

Kurkumás arcpakolás

A kurkuma jótékony hatásairól mindannyian tudunk. Gondoltam megosztom veletek ezt a könnyen elkészíthető arcpakolást. Az indiai menyasszonyok már évszázadok óta használják a kurkumát az esküvő előtt, arcszépítőként.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel