Juharszirup

Rizskenyér (gluténmentes, élesztőmentes)

Rizs kenyérGluténmentesen étkezem már több mint egy éve, és időközben rengeteg recepttel találkoztam. Legjobban egy normális kenyér recept hiányzik. Az egyedüli, amit ezenkívül sütök, az az itteni gluténmentes zsemle, ami egy igazi etalon!!! A bolti szörnyűségeket én nem tudom megenni. Időközben találkoztam ezzel a recepttel. Finom, ízes, jó állagú kenyér, remek alapszendvicseknek, jól eláll pár napig, és kiváló pirítós készíthető belőle, mint ahogy a képen is látható.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Lucy zabpelyhes keksze

Ezt a receptet egy angol horgolós blogon találtam, aminek egy Lucy nevű hölgy az írója. Átalakítottam, hogy egészségesebb legyen. A teljes munkafolyamat - a tálak kipakolásától a kész süti kivételéig a sütőből - kb. 20 perc.

Zabpelyhes keksz

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Nyers keksztekercs

Gyorsan valamit. Biztosan ismeritek ezt a mondatot, főleg, akinek gyereke van. Nekem mindig van itthon áztatott, szárított dióm, így valóban 15 perc alatt elkészül ez a finom édesség. A diótól igazi keksztekercs fílingje van, a lágy masszában a ropogós dió pedig nagyon fincsi.

Aszaltszilvás keksztekercs

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Gluténmentes kávés muffin

Ismét remek receptet kaptunk Ágitól. Természetesen most is gluténmentes, de mindenkinek jó szívvel ajánlom ezt a finom muffint. Nem fogtok csalódni benne.  Én nagyon vizuális vagyok: ahogy olvastam és szerkesztettem a receptet, elképzeltem. Szinte a számban éreztem az ízét, és nagyokat nyeltem közben. Ági! Nagyon felcsigáztál, így hétvégén vagy még az este kénytelen leszek megsütni.  (verebedit)

Kávés muffin

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Édesburgonya brownie

Nemrég egy bulvároldalon találkoztam Ella esetével. A lány kb. fél tucat gyógyíthatatlannak mondott betegségben szenvedett tinédzser kora óta, és a nyugati orvostudomány élete végéig tartó gyógyszereskezelésre ítélte volna. Ő azonban fellázadt a szenvedés ellen. Fityiszt mutatott a gyógyszeriparnak és önművelődő táplálkozási szakértővé vált. Alig két év leforgása alatt minden betegsége elmúlt, kivirult és egészséges lett a táplálkozási szokásainak teljes megreformálása által. Azt hiszem, jó példával jár elől mindannyiunk számára ez a gyönyörű életerős nő. 

Készített egy honlapot, amelyre rendszeresen tölt fel  ínycsiklandó, rafinált és egészséges recepteket angolul. Most vettem a fáradtságot és lefordítottam egyet. Végre sikerült itthon édesburgonyát vennem és pont jól jött az édesburgonya brownie receptje. Így szól:

edesburgonya_brownie.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Diós félholdacska

Többeteknek ízlett ez a süti, így leírom a receptjét. Ez egy karácsonyi aprósütemény, de véleményem szerint bármikor, bármilyen alkalomra elkészíthető, mert nemcsak finom, hanem roppant gyors és egyszerű (tudjátok nálam ez fő szempont, mert az édességet szeretjük, viszont az időm véges...).

dios-felholdacska

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel