Sheavajas mélyhidratáló száraz, rugalmatlan bőrre

Ez egy nagyon egyszerűen elkészíthető, tápláló krém, melynek alapja az univerzális sheavaj. Ezt egészítjük ki további bázisolajokkal, illetve néhány csepp illóval.

Sheavajas mélyhidratáló száraz, rugalmatlan bőrre

 

25 ml (gőzfürdőn) olvasztott sheavajban keverjünk el:

 :

A krém felvitele előtt érdemes Biocean ampullával "előkezelni" az arcbőrt: egyszerűen csak oszlassuk el a bőrön - akár egy spricnis flakon segítségével -  és hagyjuk megszáradni.

A hatékonyság érdekében, belsőleg is bevethetjük az óceánvizet, illetve fokozottan figyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadék (elsősorban tiszta víz) fogyasztására, hisz enélkül a kencék mit sem érnek!

Megjegyzés: az illóolajokkal bánjunk csínján, hiszen nagyon koncentrált hatóanyagokról van szó! 100 ml krémbe elegendő 8-10 csepp illóolaj. Csakis terápiás célra alkalmas (magas minőséget képviselő, bio) illókathasználjunk a házi kozmetikumokhoz is!

Hogyan dolgozzák fel a shea vajat?

 

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Hozzászólások

Alapanyagok

Sziasztok!

Kezdő vagyok, de elkészíteném a krémet. Én is úgy gondolom, hogy van olyan alapanyag, amelyet nagyobb mennyiségben lehet csak megvásárolni és mire elfogyna, megromlik. 

Én ilyennek látom például a vadrózsa olajat. 

Volna kedve valakinek felezni velem egy 30 ml-es vadrózsa olajat?

Szerintem a 15 ml is bőven elég a következő hónapokra. Sajnálom, hogy nincs kisebb kiszerelésben, ez tényleg pocsékolás. 

knetta

Értékelés: Nincs

Vadrózsa olajat ki felezne?

Aki szeretne knettával vadrózsa olajat felezni írjon neki magánban! Kattints a nevére és Kapcsolat-ra!

Értékelés: Nincs

Hidratálás

Kedves Mónika,

Másfél éves kisfiam nagyon száraz ekcémás bőrére szeretném készíteni ezt krémet, az lenne a kérdésem, hogy elhagyhatóak-e az illóolajak, illetve mivel lehetne a makadámdió és vadrózsa olajakat helyettesíteni, tehetnék-e bele balzsamosszuhar olajat, esetleg több jojoba olajat?

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Ekcémás kicsi.

Szia!

Az ekcémáról már nagyon sokszor írtunk itt az oldalon.Kérlek olvasd el Hortenzia kolléganőm egyik válaszát a témával kapcsolatban. Mivel ő is hasonló cipőben járt, úgy gondolom sokat tud Neked segíteni- Itt olvashatod a hozzászólását.

Remélem minél előbb meggyógyul a kicsi fiad! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Szuper ez az oldal

Köszönöm a választ, már végigböngésztem itt mindent, nagyon örülök, hogy rábukkantam erre az oldalra, sok hasznos dolgot találtam. Kisfiam az ekcémájára két hónapja homeopátiás kezelést kap, már némi javulás is mutatkozik, csak a hidratálást nem sikerült még megoldalni, ezzel próbálkozok most. Köszönöm mégegyszer!

Üdv. Hajni

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

finomítatlan sheavaj


A mi sheavajunk, a Konzol féle valószínűleg finomítatlan, mert nem ilyen fehér színű, mint itt a képen. Ezt csak azért írom, mert a kislányom elkezdett kotyvasztani az itteni receptek alapján, és csalódott, mert nem úgy sikerült, ahogy azt leírtátok. Nem szeretném, ha elmenne a kedve az egészséges dolgoktól, és inkább a szép, finom krémeket választaná, amik tele vannak méreggel.

Sajnos a sheavajat én sem szívesen kenem az arcomra, mert nagyon zsíros. Pedig a bőröm száraz, de nem ad kellemes érést.

Mit tanácsoltok?

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Próbáljátok ki

Gesztus a kókuszvajat, vagy a Biola Krémbázis termékét!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel