Körte

Körtés (vagy almás) felfújt

Ha nagyon gyorsan szeretnék egy lágy, könnyű gyümölcsös édességet, akkor ezt a felfújtat készítem el. Amilyen gyümölcsnek éppen idénye van, olyat használok!

Körtés felfújt

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Vegyes gyümölcs sajt, avagy: birsalmasajt kicsit másképp

Nagyon szeretem a birsalmasajtot, de többnyire annyira édesen készítik, hogy nem bírom megenni. Nekem vagy nagyon tömény, vagy nagyon nyúlós. Sok olyan, mint a gumi.

A múlt héten kaptam 2 kg birsalmát. Gondoltam itt az idő,  meg kell alkotnom a saját egyéni sajtomat. Nézelődtem egy kicsit a neten, hátha találok valami hasonlót, ami az én ízlésemnek megfelel. De nem találtam. Így hát megint ötletelgettem, és ez a recept született belőle. Ha valaki nagyon édes ízre számít, az csalódni fog. A birsalma illata, íze nagyon előjön benne. Számomra éppen kellemes, enyhén savanykás az íze, de én így szeretem.  Talán másoknak is ízleni fog. /verebedit/Birsalma sajt kicsit másképp

 

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Fügés nyers puding

A nyers fügével életemben először a 80-as években találkoztam. Az egyik nagyon kedves főnököm hozott nekem és a kolléganőimnek Olaszországból 1-1 fügét.

Először nem tudtam mi ez, hiszen nyersen sosem kóstoltam még. Miután megmondták, akkor pedig az volt a gondom, hogy az aszalt fügét nem szerettem. Túl édes és túl magvas volt nekem. Vissza akartam utasítani, de rábeszéltek, hogy mégis csak kóstoljam meg.

Hát megkóstoltam és igen kellemesen csalódtam. Nagyon finom volt.

Aztán egy jóidőre elfeledkeztem róla, mivel nálunk ritkán lehetett kapni és akkor is borsos áron. Már-már teljesen a feledés homályába veszett, amikor az egyik budapesti piacon szembejött velem lekvár formájában.

Hú nagyon megörültem neki. Kifaggattam a nénit, és kiderült, hogy már nálunk is termesztik. Ő Mogyoródról jött és a saját terméséből készült lekvárt árulta. 

Azóta rendszeresen vásárolok, ha meglátom a piacon. Mézédes és isteni finom. Semmiféle édesítő nem kell hozzá /verebedit/

fugepuding

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Energiaszelet

Amikor lektoráltam ezt a receptet, rögtön a Konzol által mesélt energia szelet botrány jutott az eszembe. Pont ezért örültem annyira ennek a receptnek, hisz hasonló sémával mindenki nagyon egyszerűen tud házi-müzliszeletet készíteni, ami sokkal olcsóbb, és sokkal egészségesebb, mint a készen kapható gyáriak.

Antal Vali

muzli_szelet.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel