Lilahagyma

Görögsaláta

Egy hagyományos és nagyon ismert étel és ízvilág... Hogy mitől lesz mégis különleges? A zöldségek formáját bontottam meg, a tálalás egyedi. A színek nagyon fontosak, a világos-sötét, élénk-tompa árnyalatok megjelennek egymás mellett, így lesz egy egyszerű saláta a tányérunkon igazi költemény. 

Görög saláta

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Cukkinivel töltött cukkini

A cukkini soha nem ér véget! A szezonja legalábbis! Szerencsére bőven terem, és most már érik a kerek is! Annyira szép, hogy rögtön megihletett, és egy nagyon egyszerűen elkészíthető töltött cukkinit alkottam. Na jó, nemcsak cukkinivel töltöttem meg!  Került bele még más is a kertből! Ha sajtot nem teszünk a tetejére (én is csak kiványcsiságból tettem rá, de anélkül is ugyanolyan jó), akkor a legbigottabb vegán is fogyaszthatja!

Cukkinivel töltött cukkini                 Sütés előtt....                                        és utána....

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Színes, nyers ételtorony Lénárt Gittától

Személyesen Lénárt Gittától tanultam ezt a szemnek szép, gyomornak jó, nyers kaja receptet.

Az előkészületeket (reszelés, darálás, turmixolás) leszámítva pillanatok alatt elkészíthető egy 4-5 fős vendégség részére. Azt hamar megtanultam, hogy a nyers konyha legalapvetőbb szükséglete a jó konyhai munkaeszköz. Nem szabad sajnálni a pénzt egy erősebb darálóra vagy robotgépre, ami darál és turmixol is, de ennek hiányában is megoldható egy jó minőségű kézi reszelővel, húsdarálóval minden mozzanat, csak kicsit több időt vesz igénybe!

Színes nyers ételtotrony

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Fejessaláta lilahagymával, balzsamecettel

Régi kedvenc salátám - most, hogy már lehet kapni friss fejessalátát, és lassan a szabadban is terem - újra időszerű lett. Egyszerű, könnyű, de mégis különleges recept. Önmagában is fogyasztható, de így tojással, magokkal laktató.
Fejessaláta lilahagymával, balzsamecettel

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

15 perces egytálétel batátával, csicsókával és kölessel

Nem csalás, valóban 15 perc alatt elkészült ebédre ez az egytálétel. Egyszerűen csak benéztem a kamrába, hogy mi van itthon, és abból dobtam össze. A nagyfiam és én is főételként ettük, de nyugodtan ehető köretként is, vagy kihűlve esetleg salátaként is fogyasztható. Nálunk nem volt ideje kihűlni. 

15 perces egytálétel batátával, csicsókával és kölessel

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Porcsinsaláta gazdagon

Nyáron minden egyes esőzős nap után örömmel siettem ki a kertbe, és gyűjtöttem be a frissen sarjadó, gyorsan növő porcsint. Igen, azt a gazt, amit mások kikapálnak, gyomirtóznak stb. Na én nem. Gyűjtöm, eszem. Bizonyítékom is van rá, hogy nagyon finom: A vízitúrára egy zacskó megtisztított porcsint vittem magammal, más zöldségekkel együtt. Reggel ezt a salátát készítettem el, és akiket megkínáltam vele, mind büszkén mesélték, hogy gyomot ettek, és milyen jó volt.

porcsinsaláta

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Grépfruitsaláta almával, kölesmajonézzel

Több olyan ismerősöm is van, aki a hagyományos majonéz, tartármártás élvezettel történő elfogyasztása után ezerrel rohan abba a bizonyos mellékhelyiségbe. Valamiért az emésztésük nem birkózik meg a tojás, olaj, tejföl, stb. kombinációval!  Nemrég láttam nálatok a kölesmajonéz receptjét, és bár nehezen hittem, hogy pótolható az igazi, de rávettem magam az elkészítésére. Nem csalódtam - vagy inkább úgy fogalmazok, hogy megdöbbenten tapasztaltam, hogy -, nagyon finom! Nem teljesen ugyanolyan, mint az eredeti, de ehhez a "majonézes" grapefruit-gyümölcssalátához jobb, mint az igazi!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (25 votes)

Pizzás csiga többféle töltelékkel

Nagy kedvenc ez a pizzás tekercs. A gyerekek uzsonnás dobozába is bekerülhet, de vacsorára is kitűnő lehetőség. Többféle töltelékkel is elkészíthetjük. Pontos arányokat nem tudok adni, mindig szemre készítem, meg ugye attól is függ, hogy a tésztából egyféle vagy éppen többféle tölteléket készítünk. 

Pizzás tekercs

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (21 votes)

Magyaros lencsepástétom

Ez  recept saját kútfőből származik és a ma esti Együtt-Egymásért klub résztvevőinek szántam, de nem bírtam kivárni és bizony még melegében megkóstoltam. Jelentem, melegen is finom, kiváló főzelék lett belőle. Az igazi próba azonban este lesz. Mire megjelenik a recept már javában teszteltük a klub tagjaival. Beszámolok róla, hogy fogadták. /verebedit/

Magyaros lencsekrém

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel