Napraforgóolaj

Gluténmentes, élesztőmentes, Emóciós hajdinakenyér

Hú, ez a kenyérrecept nagyon izgalmasnak tűnik! Mióta glutén- és tejmentes diétán élünk a fiammal, fokozottan figyelem a jó kenyérrecepteket. Jómagam is készítettem már többfélét, de csírákkal még nem próbálkoztam. Azt hiszem, itt az ideje kipróbálni. /verebedit/

Gluténmentes, élesztőmentes, Emóciós hajdinakenyér

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Kukoricás muffin medvehagymával vagy vaníliával

A Boszorkánykonyhában több kukoricamálés recept is szerepelt, de engem zsuzsafejer muffin málé receptje ihletett meg. Az alaprecepten nem sokat variáltam, mégis teljesen más keveredett ki belőle! Azóta folyamatosan kísérletezem vele, már van sós és édes kedvencem is!
A sós most éppen aktuális is a receptversenyre. Benevezném, ha tehetném!

medvehagymás

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Részeges liba mandulás fánkkal és almakompóttal

Előrukkolok ezzel a recepttel, hogy kicsit megvédjem magam, ugyanis Tomi az írásában túl szigorúnak, már-már könyörtelennek mutatott be! 

Na jó, a léböjttábor után valóban "határozott" voltam, és előre szólok, ez idén sem lesz másként! 

Szóval ezt a jó kis libasültet a méregtelenítés levezető szakaszában nem, de farsang idején nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatjuk! 

És akkor jöjjön a recept!

Fűszeres libacomb

4.976745
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (43 votes)

Bundáskenyér muffin

Egy reggel sütöttem ilyet a páromnak, hogy ne csábuljon el valami „bűnös” nasira egy különösen hosszúnak ígérkező napján. Persze magamnak is hagytam belőle. Így, egymástól teljesen függetlenül jutottunk arra az észrevételre, hogy ez bizony pont olyan, mint a régi jó, nagyon hiányolt bundáskenyér! 

Bundáskenyér muffin

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Levendulás ápolószappan

Én még nem készítettem szappant, de ezt a receptet olvasva szinte érzem a levendula bódító illatát. Szerintem hamarosan megismerkedem a szappanfőzés tudományával is. Karácsonyra tökéletes ajándék lehet. (Riczu Anikó)

levendulas-szappan

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Tavaszi édeskömény-retek saláta

Vasárnap ismét rá kellett döbbennem arra, hogy képtelen vagyok receptből főzőcskézni. Csak azt tudom megcsinálni rendesen, amit saját magam találok ki. Szeretem az egyszerű, gyors ételeket.  Mindig elképzelem, hogy fog kinézni, milyen lesz az íze (szinte a számban érzem). Nem vagyok az a típus, aki órákat pepecsel egy-egy étellel, pedig nagyon szeretem a hagyományos étkeket is. Főleg amiket anyukám és anyósom készít. Meghagyom nekik egyelőre, de azért figyelem őket. Nekem marad a kreativitásom, ötletelésem, fantáziálásom. /verebedit/

Imádom a gyors, egyszerű és igen színes tavaszi salátákat

Tavaszi saláta édesköménnyel, retekkel

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Spenótos-napraforgós pesto

Az eredeti bazsalikomos-fenyőmagos olasz pesto spenótra és napraforgómagra komponált változata, ami legalább olyan finom! 

Tésztára egy könnyű és gyors ebédnek/vacsorának, kenyérre/pufi rizsre reggelire vagy nasinak.

Spenótos-napraforgós pesto

4.875
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (8 votes)

Hajwax

hajwax.jpg

Hajwaxot házilag nagyon egyszerű készíteni, mivel a wax eredetileg méhviaszt jelent. Mai károsanyagoktól hemzsegő változataik könnyen leválthatóak az egészséges mégviasz alapú waxokkal.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Szemfestéklemosó házilag

Az egészségtudatos nők egyedül a sminkkel, és annak lemosásával szoktak hadilábon állni. Mert ugye méreganyagok ide vagy oda, azért sminkelni néha kell! Mert hát nőből vagyunk. Egy alkalom még nem fog elmérgezni minket. Viszont a smink lemosása már nem olyan egyszerű feladat, hisz a szintetikus összetevőket - még ha nem is károsak - igen nehezen oldja a víz és a szappan. A lemosók nagy része viszont szintén hemzseg a káros anyagoktól. Akinek nincs pénze a tökéletesen természetes alapanyagú Perfect Recoveryre, annak ajánlom figyelmébe a következő házilag elkészíthető sminklemosót. (Antal Vali előszava)

Szemfestéklemosó helyett olivaolaj

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel