Rózsavíz

Ghível készült körömvirágos arckrém

Ugyan a ghí, vagyis a tisztított vaj fogalma az ayurvédikus gyógyászathoz, szépségápoláshoz és a konyhához kötődik, valamikor réges-régen még a hűtőszekrények előtti világban nálunk is így tartósították a vajat. Találkoztam azzal az elnevezésével, hogy "jászvaj", amiről hiába kérdezgettem a Jászságban járva - ma már nemigen hallottak róla, de régi gasztrotörténeti könyvekben sokszor említik, mint a magyar ghít.
Sok évszázadon keresztül Indiában a ghí a jólét szimbóluma volt. A védikus időkben "folyékony aranynak" nevezték és az "agy táplálékának" tartották. Számtalan egészségre és testre gyakorolt jótékony hatása mellett a szépségápolásban is nagy hasznunkra van.

Körömvirágos ghí

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Mézes-mandulás szappan

A mézes-mandulás szappan szépíti a vörös, repedezett bőrt. Alkalmas csecsemőknek is.

Mézes-mandulás szappan

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Éjszakai tápláló krém

Üdv mindenkinek! Szeretném a véleményeteket kérni egy receptről.  Saját elgondolás alapján készült tápláló éjszakai krémnek szánom.

Homoktöviskrém

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Cold Cream

A cold krémeket a 40-es 50-es években használták éjszakai krémként, de lemosóként is ajánlják. A színészek régen cold krémmel mosták le a sminkjüket, hogy ne menjen tönkre a bőrük. A lányom a kezét kenegeti vele, neki nagyon érzékeny a bőre, és ha nem ápolja, akkor olyan, mint a reszelő. Én kipróbáltam a lábfejemre és a sarkamra, és nagyon jó bőrpuhító.

Cold cream

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel