Makrobiotikus receptek

Gluténmentes, élesztőmentes, Emóciós hajdinakenyér

Hú, ez a kenyérrecept nagyon izgalmasnak tűnik! Mióta glutén- és tejmentes diétán élünk a fiammal, fokozottan figyelem a jó kenyérrecepteket. Jómagam is készítettem már többfélét, de csírákkal még nem próbálkoztam. Azt hiszem, itt az ideje kipróbálni. /verebedit/

Gluténmentes, élesztőmentes, Emóciós hajdinakenyér

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

EM - Erjesztett csicseriborsó vörös rizzsel

A csicseriborsó sajnos nem annyira ismert és elterjedt nálunk, mint kellene. Én is csak a humusz készítésekor ismerkedtem meg vele. Aztán ettem akkor is, amikor a csapatépítőn Pálma elkészítette a piláfját. Nagyon finom mindkettő, érdemes megkóstolni. Nagyjából ennyiből ki is merült a tudományom a csicseriborsót illetően, pedig érdemes jobban kihasználni. Így úgy döntöttem, ha már mindent erjesztek, kipróbálom ezt is erjesztve. Ez most egy próba, mert bevallom, erjesztett babot már készítettem, de csicseriborsót és rizst még nem. Ha van kedvetek, kísérletezzetek velem. /verebedit/

Erjesztett csicseriborsó

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Hajdina palacsinta

Sziasztok!

Ezt a receptet egy makrobiotikai elveken alapuló könyvben találtam és nagyon megörültem neki, mert férjem és én is szeretjük a palacsintát, de a candida diéta, férjem glutén és tojás érzékenysége és a méregtelenítés előkészületének kombójával kicsit lekorlátozódtak a lehetőségek. Továbbá Japánban, ahol élek alig vannak liszteket, amik "tiszták", elérhető áron. 

Jó étvágyat!
Csilla 

hajdina_palacsinta.jpeg

 

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Csicseriborsó leves gyökérzöldségekkel

Ez egy roppant egyszerű és tartalmas leves. A hüvelyes, jelen esetben a csicseriborsó társítása kölessel teljes értékű fehérjét biztosít. Egyébként a csicseriborsó sokkal jobban emészthető, mint más hüvelyesek. Én előszeretettel használom az ételek készítésénél.

Csicseriborsó leves gyökérzöldségekkel

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Tahinis kuszkusz pirított dióval

Ismét egy kása receptet hoztam. Ha szereted a kuszkuszt, akkor ez az étel is ízleni fog neked. A kuszkusz észak-afrikai, berber eredetű, durumbúza-darából készült tésztaétel. Gyorsan elkészül, bár a makrobiotikus ételek szinte minden esetben főzéssel készülnek, így ebben az esetben is ez történt.

Tahinis kuszkusz pirított dióval

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Mazsolás-diós zabpehelykása almával

Ez a recept szintén megfelel a makrobiotika elveinek. Gyorsan elkészíthető, tápláló és még finom is. A gyümölcsöt bátran lehet változtatni idény jellegnek megfelelően, és az aszalványok is más-más ízhatást eredményeznek. Például nagyon finom aszalt szilvával is. Én ezt szeretem a kásákban, hogy "ezer arcuk" van.

Mazsolás-diós zabpehelykása

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel