Tisztitott víz

Gluténmentes pizza alaptészta

Már nagyon régen szeretett volna a fiam egy jó pizzát enni, de a diétája miatt nem volt egyszerű dolgom. Addig-addig kért, amíg a múlt héten rászántam magam, és megalkottam ezt a receptet. Finom pizzatészta lett belőle. A tetejére növényi tejfölös tonhalkrém került. Hát mit mondjak? Alig maradt belőle valami nekem.

Gluténmentes pizza

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Pácolt, sült kacsacomb almás cukkinivel

Már a pácolós blogomban is írtam, hogy nagyon szeretek pácolni, mert leegyszerűsíti az életemet. Hétvégén, amikor kicsit több időm van, egyszerre többféle húst veszek, és többféle pácot is készítek, hogy hétköznap, amikor rohanunk, csak elő kelljen vennem, hogy pár perc alatt készre süssem. Friss salátával, párolt zöldséggel tálalva igazán különleges és változatos  vacsora készíthető belőle a családnak. Sosem csinálok egyforma pácokat, mindig variálom, néhány receptemet megtalálsz a Pácok című blogomban is. 

Most igazi ínyencségre vágytam, így a pácolt kacsacomb mellett döntöttem, kis francia fűszerezéssel. Íme, ez lett belőle!

Sült kacsacomb sült almás cukkinivel

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Laktató zöldséges tészta

Íme az újabb gyors és egyszerű ebéd receptem. Éppen ma készült, gondoltam, megosztom veletek. A zöldségek természetesen ízlés szerint variálhatók, és a fűszerezést is lehet alakítani, nekünk ez így nagyon ízlett.  A cékla miatt igen érdekes színe lett, de az autista nagyfiam így is simán elfogadta. 

Tészta glutén és tojásmentesen, zöldségekkel

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Keserűgomba télire

Keserűgomba... talán sokan nem is ismerik. Mindig várjuk a pillanatot, hogy megjelenjen. Mennyei finomság megtisztítva, kalapjába szalonnát és juhtúrót téve, megsütve. Vagy akár csak fokhagymásan, petrezselymesen is isteni! Anyukám tanított meg, hogy egy-egy sikeres gombaszedés után azonban meg lehet tölteni vele a kamrát is! Az így eltett gomba megőrzi a rugalmasságát.

Keserűgomba télire

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Mángoldos (vagy spenótos), füstölt pisztrángos tekercs

Ez a recept három dolognak köszönhető: egyrészt elkészítettem Tóth Zsófi überfinom, vegán "sajtszószát", másrészt kaptam egy vákuumfóliás füstölt pisztrángot, harmadrészt rengeteg mángold van a kertemben. Találtam a receptvarázson egy spenótos, füstölt pisztrángos tekercs receptet, azt alakítottam át. 

Mángoldos füstöltpisztrángos tekercs

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Babatorta

Szülinap - bizony nagy gond egy anyukának, hogy mit is készítsen a csemetéjének  erre a várva várt, csodaszép napra. A túl krémes, nehéz üzleti torták helyett inkább az egyszerű, könnyű házi sütiket szeretem.
Gyümölcstorta
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Köleskása rebarbarával és eperrel

Bizony nekem még ilyenkor is jólesik reggel a köleskása. Ma is azt reggeliztem.  Aszaltszilvát tettem bele, és frissen szedett szederrel (vagy ahogy Hevesen nevezik eperrel) egy pici mézzel és kókusszal készítettem. Hát mit mondjak? Nagyon jólesett.  (verebedit)

Köleskása rebarbarával, eperrel

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Medvehagymás-gombás kifli - mindenmentes

A medvehagymás zsemle mellé mindenképp mindenmentes medvehagymás sós kiflit szerettem volna sütni, de nem állt rendelkezésemre kész recept. Gondoltam, nekiállok a lisztek összedolgozásának, és időközben intuitíven ráérzek, milyen ízre vágyom, és összeáll a teljes kép. Amikor új recepteket alakítok ki, rendszerint így cselekszem, és működik. Biztos voltam benne, nem száraz péksüteményt szeretnék, hanem kiflit, és valamivel meg is kellene tölteni. Időközben gombából készítettem a vacsorát, amelyből semmiképp nem akartam kihagyni a medvehagymát. Így merült fel a kérdés, hogy mi lenne, ha ezt használnám tölteléknek. Innentől már egyszerű volt, csak a fűszerezést kellett összehangolni.

Töltött kifli

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Illatos szájvíz

A kényszer nagy úr. Ezt már többször tapasztaltam. A napokban a nagyfiamnak hosszantartó fogászati beavatkozásra volt szüksége. Nagyon megszenvedte szegény. Alig bírt fogat mosni, jó erős szájzárat kapott szegény. Így el lehet képzelni, hogy milyen volt a lehelete egy idő után. Hát elég nehezen viseltük el. Rögtön elkezdtem gondolkodni egy házi szájvíz készítésén. Természetesen a szájszag megszüntetése mellett, szerettem volna a problémáján is könnyíteni, így válogattam össze az olajokat is a szájvízhez. Az elkészítése kb. 5 perc. Nekünk kb. 3 napra volt elég úgy, hogy minden fogmosáshoz ezt használta.  

Illóolaj szájvízhez

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Fokhagymakúra

Már annyiszor meg akartam veletek osztani ezt a fokhagymakúra receptet, de most aztán itt az ideje!
Szóval szerintem ezzel a módszerrel viszonylag jól kezelhető a fokhagyma erős illata (vagy szaga?). Bár én imádom a fokhagymát, úgyhogy engem nem zavar, de akinek önmagában erős, az próbálja ki így! Én már csináltam egyszer-kétszer, szerintem nagyon tuti!

Citrom és fokhagyma

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel