Brokkoli

Káposztafélék és jótékony hatásaik

Sokan félnek a káposzta fogyasztásától, különösen nyers formájában. Egészséges bélflóra esetén azonban nem okozhat emésztési problémát, de ha ügyelünk a megfelelő fűszerezésre, elkészítési módra, akkor biztos, hogy gond nélkül fogyasztjuk majd.

Káposztafélék

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Brokkoli - a kulináris élvezeteken túl

Mi jut eszedbe, ha meghallod a szót, brokkoli? Összefut a nyál a szádban, és máris előtted van a brokkoliból készült kedvenced? Vagy pont ellenkezőleg, ki nem állhatod? Ha így van, akkor nézz szét a receptek között, hátha mégis megszereted. Valószínűleg hallottál már róla, hogy nagyon egészséges. De azt is tudod, hogy valójában mire is jó ez a növény?

brokkoli

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Tanulmányok bizonyították: A brokkoli véd az ízületi betegségek és a rák ellen

Akit egy kicsit is foglalkoztat az egészséges életmód, annak a mai világban valószínűleg már van sejtése a természetes rákellenes módszerekről, amelyek (többek közt) magukban foglalják a keresztesvirágű zöldségek hatékonyságát is. Ezek ugyanis képesek megakadályozni a rákos sejtek kifejlődését, vagy meglétük esetén a növekedésüket.

brokkoli

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/042135_broccoli_cancer_prevention_arthritis.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Állandóan nassolni szeretne? Itt van az, amire ilyenkor testének szüksége van

A nassolás rabjai most megérthetik azt, hogy szervezetük ilyenkor milyen jeleket küld az alábbi útmutató segítségével.

A sóvárgás sok esetben a tápanyagok hiányát jelzi

Forrás: 
http://naturahirek.hu/allandoan-nassolni-szeretne-itt-van-az-amire-ilyenkor-testenek-szuksege-van/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

A káposztafélék szerepe az immunerősítésben

Ismét egy újabb cikk, ami bizonyítja, ami itt az Antalvalis oldalon már szlogenné vált szerintem, hogy az immunerősítés a belekben kezdődik. Most a nyers zöldségek közül ez a cikk a káposztaféléket emeli ki, de azt hiszem, a lényeg továbbra is az, hogy minél több nyers zöldséget és gyümölcsöt együnk, és figyeljünk oda a táplálkozásunkra.

kaposzta

Forrás: 
http://hvg.hu/egeszseg/20111027_kaposztafelek_belrendszer#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_10_27&utm_content=normal
3.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 3.7 (3 votes)

Az igazság a fehérjékről

Sokan gondolják, hogy a fehérjék kizárólag a húsokkal és tejtermékekkel jutnak a szervezetünkbe. Pedig ez nem igaz. A fehérjéket alkotó aminosavak megtalálhatóak a zöldségekben is, főleg a sötétzöld színűekben, és a sötétzöld levelűekben. Ha ezeket rendszeresen és változatosan fogyasztjuk, akkor mindent megkap a szervezetünk, amire szüksége van. Ezek legegyszerűbb beviteli módját a zöld turmixok jelentik, melyek finomak és fehérjedúsak.

Forrás: 
http://mannaturaletelmanufaktura.blogspot.com/2011/08/az-igazsag-feheren.html#more
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Éleslátás: fontos, hogy mit eszünk?

Korábban igen kevés tudományos eredményt olvashattunk a táplálkozás és a szembetegségek kapcsolatáról, ma már birtokában lehetünk néhány megalapozott ténynek. Sorra vettük, mit tehetünk a szemünkért. Október a látás hónapja.

Forrás: 
medizona.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A K-vitamin volna az öregség-betegség elleni gyógyszer?

A K-vitamin vagy egyáltalán nem szerepel a multivitamin-készítményekben, vagy elenyésző mennyiségben, egyáltalán nem jelentőségének megfelelő súllyal - mondják a kutatók -, pedig az öregedés betegségeit ez a vitamin képes kivédeni.

K-vitamin

Forrás: 
EurekAlert
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

K-vitaminnal a visszér ellen

Kidudorodó bicepsz helyett talán sima, szeplőtlen vádlival kellene Popeye-t bemutatni a rajzfilmben. Miért is? Egy közelmúltban megjelent tanulmány szerint, ami a Vascular Research Journal-ban jelent meg, azt találták, hogy a visszértágulatok megelőzésében fő szerepet játszó a fehérje, az MPG csupán k-vitamin jelenlétében aktivizálódik.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Miért jó a brokkoli?

brokkoliA londoni Imperial College kutatói úgy vélik, hogy megtalálták a magyarázatot arra, miként védi a szívet a brokkoli: a zöldségben található egyik vegyület mozgósítja a szervezet természetes védekező rendszerét, így óva az artériákat a szívrohamhoz vezető lerakódásoktól.

Forrás: 
.
0
Értékelés: Nincs

A K-vitamin tisztítja az ereket

A K-vitaminnak  nem csak a csontritkulás megelőzésében és a természetes D-vitamin képződésben van szerepe, hanem az erek állapotának a megőrzésében is!

Állatkísérlettel bizonyították, hogy a K-vitamin csökkenti a kalcium alapú felrakódásokat az erek falában.

K-vitamin 

Forrás: 
Orvosiszótár
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Egyen sok brokkolit, párolva, ne főzve

Rossz hír a briteknek, hogy csak ártanak az egészségüknek, ha vízben főzik a zöldségeket: kutatók bebizonyították, hogy a brokkoliból vagy a kelbimbóból eltűnik a hasznos anyagok nagy része, ha forralják.

Brit szokás, hogy a zöldségeket szinte péppé főzik, a kutatók azonban felhívják a figyelmet arra: ez káros az egészségre, a hasznos anyagok nagy része ugyanis a forralás hatására a vízben köt ki.

Forrás: 
http://www.inforadio.hu/hir/eletmod/hir-122435
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Újabb betegségek ellen vethetik be a csodazöldséget, a brokkolit

Az eddig is ismert volt, hogy a brokkoli fogyasztása csökkenti a szívbetegségek és bizonyos rákfajták kialakulását, most viszont az is kiderült, hogyan: a zöldség ugyanis erősíti a szervezet képességét arra, hogy megbirkózzon a sejtkárosodással.

A brokkoli különösen akkor egészséges, ha nyersen vagy alig megfőzve fogyasztják. Amerikai kutatók megtalálták a magyarázatot arra is, miképpen akadályozza meg ez a zöldség a szív- és bizonyos rákbetegségek kialakulását.

Forrás: 
http://www.inforadio.hu/hir/tudomany/hir-175942
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A csodazöldség kívül és belül is véd a ráktól - brokkoli

Az egészséges diéta védhet a bőrrák ellen is. Egy friss kutatás szerint a brokkoli kivonata megvéd a káros ultraibolya-sugárzás ellen.

A brokkoli-kivonatot azonban nem lehet "napernyőként" használni, mert nem nyeli el a sugarakat. "Nem azt mondjuk az embereknek, hogy kenjék be a testüket brokkolival, és akkor nyugodtan kifekhetnek órákra a napra" - figyelmeztetett Paul Talalay, a Johns Hopkins Egyetem orvosi karának farmakológia professzora.

Forrás: 
http://www.inforadio.hu/hir/tudomany/hir-157690
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Fiatalodni akar? Itt a recept! - brokkoli

Megállítható a szervezet védekező rendszerének romlása - állapították meg a kutatók. Egy új tanulmány eredményei szerint, a szervezetnek a szulforafán nevű antioxidánsra van szüksége, amelyből sokat találunk a brokkoliban.

Az erélyes antioxidáns szulforafánt legnagyobb mennyiségben a brokkoli tartalmazza. Már korábban is voltak adatok arra, hogy növeli a szervezet méregtelenítő enzimjeinek hatékonyságát, és arra utaló adatok is olvashatók, hogy bizonyos rosszindulatú daganatok kockázatát csökkenti.

Forrás: 
http://www.inforadio.hu/hir/eletmod/hir-187740
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel