Burgonya

Őszintén a burgonyáról és a paradicsomról

A következő cikk valószínűleg sokakban ellenállást vált majd ki, mivel olyan növényekről esik szó, amelyek bár csak az 1800-as évek elején jelentek meg Európában, mégis mélyen beivódtak az európai népek táplálkozási szokásaiba.

Forrás: 
http://www.tminfo.hu/ajurvedikus-konyha/oszinten-a-burgonyarol-es-a-paradicsomrol/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Vitamin bombák

Régen a kutatók már pontosan tudták: a skorbutnál és a beriberinél hiányzott valami. Manapság könnyelműen bánunk velük: az ásványi anyagokkal, a nyomelemekkel és a vitaminokkal. Ezekre az embernek mindenekelőtt azért van szüksége, hogy élhessen - ezt manapság minden gyerek tudja.

Forrás: 
Hunza.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Szervezetünk a természet tükrében

Szervek és zöldségek  

A zöldségek, gyümölcsök jótékony hatásai szervezetünkre köztudottak. Ha tudni szeretnénk, hogy mely szervünkre, testrészünkre fejtik ki áldásos hatásukat, könyvtárakat megtöltő szakirodalom áll a rendelkezésünkre.

szervek és zöldségek

Forrás: 
.
4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 votes)

A természetes gazdálkodás ízei az egészségügyi biztos asztalán

Brüsszel, 2009. október 15. – A génmódosított termények szennyező hatására hívták fel mezőgazdasági termelők az Európai Bizottság figyelmét. A gazdák Androulla Vassiliou-val, az EU egészségügyi biztosával találkoztak ma, hogy a Greenpeace-szel közösen átadják azt a 180 ezer aláírást tartalmazó petíciót, amely a Bayer cég génkezelt rizsének engedélyeztetése ellen tiltakozik.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Az érvédő, kalóriaszegény paradicsom


A paradicsom nemcsak olyan szép piros, hogy szebb már aligha lehetne, hanem saját, önálló, vitaminban gazdag „lelki élete” is van, vigyázni kell rá. Egyszerre gyógy-, étkezési- és haszonnövény, nem mindegy azonban, hogyan fogyasztjuk és tároljuk – ehhez adunk néhány tippet.

paradicsom

Forrás: 
natursziget.com
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Burgonyakrémleves, ahogy én szeretem

burgonyakremleves.jpg

Nem is gondolnátok, hogy egy olyan egyszerű zöldséget, mint a burgonya, hányféle képpen lehet elkészíteni. Én ma egy nem szokványos recept szerinti burgonyakrémlevest főztem belőle ebédre.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel