C-vitaminos kezelés - A vegyi festék természetes eltávolítása

Egy igazán természetes módszert szeretnék megosztani veled, amely lehetőséget ad arra, hogy a hajszálaidat megszabadítsd a vegyi festéktől anélkül, hogy azok sérülnének. Nagy segítségünkre lehet ez a kezelés, amikor elhatározzuk magunkat a természetes hajfestés mellett, hiszen ezzel eltávolíthatjuk a vegyi festék maradványait.

hajapolas-c-vitaminnal

Tartalom:


Milyen esetekben segít a C-vitaminos kezelés

Áttérés vegyi festésről tisztán növényi hajfestékek használatára.

Allergiás reakciók esetén a kezelés eltávolítja a hajról a kémiai festék egy részét, így mérsékelheti, vagy meg is szünteti a tüneteket. FIGYELMEZTETÉS: ha a fejbőr sebes, gyulladt, akkor ne használjuk ezt a módszert!

A növényi festékek közül az indigót is leszedi, ha túl sötétre sikeredett. Olvasd el olvasóink tapasztalatait:

Vegyi festék természetes eltávolítása:

 • Elrontott festés helyrehozása: foltos vagy nem egyszínű haj, sötét végek esetén
 • A túl élénkvörös szín tompítható
 • A gyakori hajfestés, színek váltogatása, és a sokszori, egész hajon történő vegyi festés mattá, túl pigmentálttá teszi a hajat. A kezelés után szinte fellélegeznek a hajszálak.

Alapanyagok - amikre szükség lesz

C-vitaminos kezelés

Egy tálkában keverj össze 1-2 dl sampont hajhossztól függően 1-2-3 evőkanál C-vitamin porral. Oszlasd el a száraz hajadon, adj hozzá kevés vizet, hogy mindenhová egyenletesen kerüljön. Fedd le zuhanysapkával és törölközővel. Hagyd hatni 20-40 percig. Majd hosszan (percekig) öblítsd le. Mosd meg a hajad samponnal.

fekete_haj_c-vitaminos_vilagositasa
Hajápolás a kezelés után

Fontos, hogy a festékleszedő-pakolás után hajpakolást készíts. A kezelés nem szárítja a hajat, de ideiglenesen sprőddé válhat a haj. Ezért készíts pakolást, amelyhez a Boszorkánykonyhában találsz házi hajkondicionáló és hajbalzsam ötleteket, vagy akár válassz egy szintén tiszta és méregmentes balzsamot a Bionom kínálatából.

Nem értem el a kívánt színt, mit rontottam el?

 • Fontos, hogy hosszan öblítsük a hajat!
 • Abban az esetben, ha sötét színekkel sokszor tőtől a hajvégekig volt festve a hajad, többszöri kezelésre lesz szükség. A tapasztalatok alapján ezzel a módszerrel az előző, vagy még az azt megelőző vegyi festék réteg is eltávolítható. Ha sötét színekkel vagy feketével sokszor volt festve a hajad, az nehezebben távolítható el.
 • A henna nem távolítható el a hajról ezzel a módszerrel sem!

Milyen gyakran használhatom?

2-3 naponta, de ez a hajszál minőségétől, állapotától is függ. Kémiai (vegyi festés, gyakori színváltogatás, dauer, tartós hajkiegyenesítés) vagy fizikai (rossz fésülési technika, gyakori hajvasalás) hatások által strapált haj esetén ritkábban (1-2 hetente), vagy csak 1-2 alkalommal készítsd el a kezelést.

Nem a márka számít, hanem az összetétel!

Milyen eredményre számíthatok?

A legutóbbi kémiai színezések által a hajszálba és a hajszálakra juttatott kémiai pigmentek egy részét távolítja el a kezelés. Színmélységtől és túlpigmentálástól függően enyhén világosabb és kevésbé élénk színt kapunk. Viszont a hajad nem lesz fénytelenebb, tapasztalatok alapján hordható színt kapsz eredményül.

Ha a saját, eredeti hajszínednél világosabbra volt festve a hajad, akkor az eredeti színedet nem kapod vissza ezzel a módszerrel. Világosabbra festés esetén csak az élénk színt szedi le a hajadról.

Mikor színezhetem a hajam a C-vitaminos kezelés után?

Növényi színező porokkal akár a kezelést követően is színezheted a hajad. Kémiai szerekkel nincs ilyen irányú tapasztalatom.

Világosabb lesz a saját hajam is?

Ezzel a módszerrel a saját szín nem világosítható!

A C-vitaminos vegyifesték-eltávolítás eredménye bizonytalan, viszont ha sikerrel járunk, akkor összehasonlíthatatlan a kémiai szőkítő szerekkel, amelyek a hajat megsebzik, erőtlenné és fénytelenné teszik.

Fodrászként nagy öröm számomra, hogy megismerhettem ezt a lehetőséget, hiszen így a haj sérülése nélkül szabadulhatunk meg a feleslegessé vált vagy nem kívánt kémiai színtől. Ezúton szeretném megköszönni kedves olvasónknak, hogy megosztotta velünk ezt a módszert.

Horváth Gabriella


További tartalmak a témában:

meddig-nyomod-el

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Hozzászólások

C-vitaminos hajfesték eltávolítás

Sziasztok!

Épp az imént végeztem el a kezelést" a lila hajamon.Valamennyivel valóban világosabb lett,majd valamelyik nap megpróbálom mégegyszer hátha sikerül még egy kicsit javítanom a helyzeten. De az előbb annyira izgultam,hogy miután lemostam a c vitaminos sampont elfelejtettem mégegyszer megmosni a hajam samponnal,egyből balzsamoztam,és erre csak most jöttem rá amikor már megszárítottam a hajam,lehet hogy ezzel elrontottam valamit?! 

Előre is nagyon szépen köszönöm a választ! 

 

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Nem rontottál el semmit!

Bizonyos agresszívebb hajfestékek esetén csak több lépésben lehet festékteleníteni a hajat.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Eredeti hajszín világosítása

Színezem a hajam és hanem muszáj nem festem, de mivel sötétbarna az alap hajszínem, azt a színező nem fogja be. Itt az van írva a c vitaminos kezelés nem világosítja az eredeti hajszínt. Tudsz ebben nekem segíteni, mivel világosíthatnám a hajtöveim gyorsan és kíméletesen? Gondolkoztam haj világosító sprayken is, de azok elvileg nagyon szárítják. Előre is köszönöm a segítséget

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Hajvilágosítás természetesen?

Szia! 

Sajnos azt nem lehet megoldani természetes módszerekkel...  Ebbe bele kell törődnünk, ez az egyetlenegy hátulütője van a növényi készítményekkel történő hajfestésnek. Amúgy minden más szuper: a haj dúsabb, egészségesebb, fényesebb lesz általa. 

Milyen színt szeretnél elérni? 

Sajnos a színezők sem jobbak, mint a festék. Mi a Khadi keverékeket vagy a sima hennát ajánljuk. 

Értékelés: Nincs

Ez egy csodaszer

Egy hónapja festettem be fekete színezővel a hajam, szeretek a színekkel kísérletezni, így gondoltam, megnézem magam feketén is, a feketét sötétbarnára festettem rá ami szintén nem az eredeti hajszínem volt, ahogy mostam egyre jobban kopott és foltos lett, gondolkodtam rajta, hogy neki ugrok szőkítővel (családba van fodrász) , de nem akartam tönkre tenni az így is megviselt hajacskám.. mert épp most állt egészégileg rendbe , elkezdett nőni. Az utóbbi években nagyon sokat maceráltam szőkítettem is rendesen, nem bírtam magammal..  Egy éve barna vagyok és most jött a fekete őrület, tegnap este nézegettem utolsó mentsvárként a neten, hátha találok még olyan módszert amivel ki lehetne ütni a szőkítőporozást... rátaláltam eme oldalra.. először kételkedtem benne mivel már eredeti citromlével már öblögettem valamikor a hajam és sörrel is locsolgattam siker nélkül, de mivel ez egy pakolás így adok neki egy esélyt, aszkorbinsav volt itthon még maradt télről egy 4 evőkanálnyi, ma reggel felkeltem megcsináltam, 1 órát hagytam rajta mivel elég sötét színről van szó biztos, ami biztos elven, aztán mosás - szárítás és ATYAURISTEN BEVÁLT!! Vagy 2 árnyalatot is sikerült kihoznom belőle, nagyon boldog vagyok, egyenletesen kiszedte a sötét színt nem foltos és a legmegnyugtatóbb nem sprőd a hajam ! Azt nem állítom, hogy nem lett ici picikét szárazabb, de hát azt hajápolókkal korrigáltam, de még mindig istenes a szőkítőpor által okozott katasztrófához Én nagyon örülök az eredménynek, hamarosan újra felteszem a pakolást, hátha még világosabbat is kitudok belőle hozni, CSODASZER  

Értékelés: Nincs

Vörösödik

Szia! Azért írok neked, mert itt találtam ezt a pakolást is. Hamvasítóval volt színezve a szőke hajam, le is szedte nagyon szépen a lilát a pakolás, viszont azóta hajmosás után pár nappal a hajam töve, ahol a lenövés kezdődik, el kezd vörösödni minden szó nélkül. Ez mitől lehet? Köszönöm a válaszod!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Vörösödő hajtő

Valószínű azért, mert a vörös pigmentek dominálnak a hajadban. A természetes szőkék általában vagy azért szőkék, mert pigmenthiányosak (ők nagyon fehér bőrűek, kék a szemük, és mindig leégnek a napon), és vannak azok a szőkék, akiknél egy fajta vörös pigment van túlsúlyban. Gondolom, a C-vitamin eltávolított minden vegyi terhelést a hajszerkezetből, ami most elkezd apránként ürülni, és okozhat meglepetéseket. Ha 4-6 hét múlva is vörösödsz, akkor az bizony már a természetes színed lesz!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nagyon szépen köszönöm

Nagyon szépen köszönöm a választ! Sosem volt vöröses a hajam, inkább a szürkés-szőke felé hajlik a természetes hajszínem, azért is használtam hamvasítót a szőke melírokra, de meguntam és szerettem volna, ha természetes színű lesz végre a hajam. Kíváncsian várom ezt a 4-6 hetet. :)

Értékelés: Nincs

C vitaminos pakoláshoz tápláló olaj

Sziasztok!

Most kaptam itt az oldalon a tippet a C vitaminos pakolás alkalmazásához Melitől a sötétre sikeredett hennás-indigós hajfestésem miatt az indigó eltávolítására.

Az lenne a kérdésem, hogy mi van akkor ha a sampon és az aszkorbinsav mellé már eleve teszek valamilyen ápoló olajat (pl avokádó, jojoba, kókusz stb)? Félek a pakolás szárító hatásától, a hajvégeim évek óta vegyileg szőkítettek, ezért szárazak, folyamatos olajozásra, erős ápolásra szorulnak, hogy kinézzenek valahogy, és a hajam is nagyon vékonyszálú ráadásul. Igaz, már 4x hennáztam és sokkal jobb lett azóta az állaga, de még most is elég száraz a vegyileg festett rész.  Szerintem nekem a C vitaminos pakolás utáni hajbalzsam/hajpakolás biztosan kelleni fog a hajamra, de ha azt mondjátok, hogy nem árt a C- vitaminos pakolásnak a hozzáadott olaj (nem semlegesíti a színkiszedő hatást), akkor már ezen a ponton is ápolnám a hajamat biztos ami biztos alapon.

Köszönöm!

Edina

Értékelés: Nincs

C-vitaminos kezelés és olajos pakolás

Szia Edina,

Nincs tapasztalatom a pakolással kapcsolatban, és nem emlékszem, hogy valaki az olajat és C-vitamint egyben alkalmazta volna. A fenti leírásban azt gondolom nem véletlenül szerepel, hogy a pakolást a C-vitaminos kezelés után használd. Elképzelhető, hogy az olaj miatt a C-vitamin nem tudja kifejteni a színkiszedő hatását. Igazából ha nem sajnálod az egyszeri pakoláshoz elkészített olajat és C-vitamint akkor kipróbálhatod egyben is és kérlek írd majd meg a tapasztalatodat róla.

Vedd figyelembe, hogy "strapált haj esetén ritkábban (1-2 hetente), vagy csak 1-2 alkalommal készítsd el a kezelést."

Boszorkánykonyhában finom ételek, italok receptjei mellett hajápolási kencékre is bukkanhatsz.

Értékelés: Nincs

Ha kipróbáltam megírom!

Köszönöm a válaszod Detti77, ha kipróbáltam olajosan a C-vitaminos pakolást, megírom, hogy milyen lett, végül is vesztenivalóm szerintem nincs vele, legfeljebb nem szedi ki a színt és ismételnem kell, de ennyi belefér.

Viszont nagyon örülök, hogy odakerült leveled végére a Boszorkánykonyhás ajánlás, eddig nem is tudtam a létezéséről, habár egy ideje böngészgetem már az oldalt, de látom, nagyon sok szuper recept van ott, úgy tűnik, ez a felület ötletek kifogyhatatlan tárháza, még több időt kell itt töltenem! 

Értékelés: Nincs

Kipróbáltam olajjal a C-vitaminos pakolást!

A vállig érő hajamhoz először 2 evőkanál aszkorbinsavat használtam a samponhoz és egy púpos evőkanál kókuszolajat, 20 percig hagytam fent a pakolást. Nagyon minimálisan tapasztaltam csak a színkiszedő hatást. Következő alkalommal (ami rögtön a következő hajmosásnál volt, azaz 4 nap múlva) 3 csapott evőkanál aszkorbinsavat és szintúgy 1 púpos evőkanál kókuszolajat 40-45 percig hagytam fent, ekkor már hatásosabb volt, a hajamból egész jól kiszedte a nemkívánatos indigót s így a bent maradó henna által vörösesebb lett a barnám (ez volt az elérendő cél számomra). Mindkét alkalommal utána is feltettem egy gazdag olajos-növényi keratinos tápláló hajpakolást, így nem (nagyon) sérült a hajam, de a korábban vegyileg festett végeken azért egy egészen kicsit érzékeltem, hogy szárít a C-vitaminozás. Nem vészes, azóta már egy hajmosás előtti olajos pakolással és némi brokkoliolajos hajvégápolózással helyrehoztam, de érzem, hogy vigyázni kell vele annak, akinek nem egészséges a haja, mert szárít. Szerintem kis pihentetés és ápolás biztosan kell a hajnak, ha valaki többször is alkalmazni szeretné ezt a pakolást.

Őszintén szólva nem tudom, mi lett volna, ha nem teszek a C-vitaminos pakolásba kókuszolajat, befolyásolta-e pl. a hatását (szerintem nem nagyon, mert másodjára érezhetően kifejtette a hatását) de engem megnyugtatott a tudat, hogy amikor "maratom" a hajam, egyben vissza is ápolom.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
B.Kinga's picture

Köszönjük a tapasztalataidat!

Szia!

Nagyon köszönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat! 

Szép hétvégét neked!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Shikakai-al is működik

Képzeljétek, kipróbáltam a C-vitaminos pakolást úgy, hogy sampon helyett egy adag shikakai-t kevertem ki (olajat nem tettem bele, mint az előző két alkalommal) és így is működik (kb. 30 percen át hagytam fent a pakolást és csak sima bő vízzel öblítettem, utána már nem is samponoztam)! Azért írom, hátha valakinek szimpatikusabb ez a még természetesebb megoldás, nyugodtan alkalmazhatjátok sampon helyett, leteszteltem! :-)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Fekete-vörös ombre-ból eredeti

Sziasztok! Körülbelúl 3 hónapja festettem be a hajamat az eredeti barna hajszínemről fekete-vörös ombre-ra. A fekete hajszín már kikopott a hajmosásoktól, de a vörös csak halványodott de még benne van főleg a napfénynél látszódik. A vöröshöz nem lett leszivatva a hajam. A kérdésem az lenne hogy a vörös eltávolításához körülbelül hány alkalom kellene a C-vitaminos kezelésból hogy visszakapjam az eredeti hajszínemet? 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Ez az, amit Neked kell kipróbálnod...

Szia! 

Ez teljesen egyéni, hogy kinek hogy szedi ki, milyen festék, milyen intenzív, milyen haj stb. Csináld meg először egyszer, aztán majd látod, mennyire volt eredményes. 

Értékelés: Nincs

Nekem bevált!

Nekem bevált :-)

Értékelés: Nincs

Visszakapom-e az eredeti méz színű hajamat?

Sziasztok!

kb 1,5 hónappal ezelőtt befestettem a hajamat vörös hajszínezővel. Nem szeretnék vörös lenni csak a barátom kedvééert festettem be most az egyszer. Sajnos elkezdett lenőni ezért kipróbáltam a c-vitaminos pakolást. Elég szépen szedni a vörös színt, már 3x megcsináltam. :) Az lenne a kérdésem hogy visszakapom-e az eredeti méz színű hajamat ezzel a pakolással? Vagy nem? 

Köszi a válaszokat előre is :) Evi

Értékelés: Nincs

Festett vörösből méz szőke?

Szia Évi,

Ha ilyen szépen szedi le  a színt akkor csináld meg a C-vitaminos kezelést többször is. Hogy a végső eredmény milyen lesz azt sajnos nem tudjuk megmondani. A fenti cikkben is olvashatod:

"A legutóbbi kémiai színezések által a hajszálba és a hajszálakra juttatott kémiai pigmentek egy részét távolítja el a kezelés. Színmélységtől és túlpigmentálástól függően enyhén világosabb és kevésbé élénk színt kapunk. Viszont a hajad nem lesz fénytelenebb, tapasztalatok alapján hordható színt kapsz eredményül."

Értékelés: Nincs

Hamvasítás

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a fodrászom a sárgàs szőke miatt hamvasitotta a hajam, de a végeredmény szàmomra nagyon ilyen szürkés lett. Ez a pakolás segít a hajamon? És vissza kapja a sárgásabb melegebb színét? Köszönöm a vàlaszt előre is!

Értékelés: Nincs

Hamvasítás után?

Szia,

A fenti írásban ezt olvashatod:

"Ha a saját, eredeti hajszínednél világosabbra volt festve a hajad, akkor az eredeti színedet nem kapod vissza ezzel a módszerrel. Világosabbra festés esetén csak az élénk színt szedi le a hajadról."

Értékelés: Nincs

C vitaminos hajfesték eltávolítás

Sziasztok!

Évek óta festetem a hajam begyi festékekkel szőkére ls barnára. Mostanra rájöttem, hogy az eredeti hajszínemet keresem és azért kísérletezgetek olyan színűt festeni. Ami persze lehetetlen. Jelenleg barnára van festve és az eredeti hajszínem olyan seszínű, sötétszőke. Most szeretném lenöveszteni a hajam, ami elég hosszadalmas lesz. Ősz hajszálam nincs még, de mire lenövesztem lehet lesz :) Az lenne a kérdésem, hogy a c vitaminos hajfesték eltávolítás abban az esetben is megvalósítható, ha évek óta festve van a hajam? Ha többször elvégzem ezt a kezelést van rá esély, hogy visszakapom az eredeti hajszínem vagy ahhoz hasonlót? 

A választ előre is köszönöm

Értékelés: Nincs

Évek óta festett hajra C-vitaminos kezelés

Szia,

A fenti cikkben ezt olvashatod:

"A legutóbbi kémiai színezések által a hajszálba és a hajszálakra juttatott kémiai pigmentek egy részét távolítja el a kezelés. Színmélységtől és túlpigmentálástól függően enyhén világosabb és kevésbé élénk színt kapunk. Viszont a hajad nem lesz fénytelenebb, tapasztalatok alapján hordható színt kapsz eredményül.

Ha a saját, eredeti hajszínednél világosabbra volt festve a hajad, akkor az eredeti színedet nem kapod vissza ezzel a módszerrel. Világosabbra festés esetén csak az élénk színt szedi le a hajadról."

Kérlek olvasd el itt  Agenne tapasztalatát. 

Sok sikert kívánok!

Értékelés: Nincs

Úton a természetes felé

Sziasztok!

Körülbelül 4 éve folyamatosan sötétbarnára volt festve a hajam. Nyáron szinte mindig majdnem szőkére szívta a nap, de én sajnos mindig visszafestettem barnára. Így történt, hogy már szinte fekete volt a hajam.. tavaly leszívattuk az egészet, kaptam egy "szép" rezes, többszínű hajat.. ezután ezt folyamatosan szőkítettük hamvas szőkével és egy szintén "szép" sárga színt sikerült elérnünk.. Persze hirtelen felindulásból visszafestettem középbarnára, de most már egy színt és márkát használtam - kétszer volt festve a hajam azóta (hálisten sikerült kiiktatni a vörös árnyalatot, inkább hamvasabb most) Elkezdtek megint kikandikálni a szőke babahajszálaim. (Nincs mit tenni, alig várják hogy felszínre kerüljenek!) Az eredeti hajam sötétszőke és olyan, mintha melírozva lenne, vékony világosszőke tincsekkel (én hülye nem tudom miért erőlködtem a barnával..) Minden nyáron szinte tejfölszőkére szívja a nap. Na most, eldöntöttem, hogy nem festem tovább a hajam. Nem kaptam a környékünkön c-vitamin port, ezért citromsavat használtam természetes samponnal keverve. 1 órát volt a hajamon, kimosásnál folyamatosan folyt ki belőle a barna festék. Egy picit világosabb is lett, de látványosabban csak a töveknél. Kiderült, hogy tudok szerezni c vitamin port, jobb hatást érhetek el vele? Vállig érő hajam van, mennyi mennyiséget használjak? És érdemes inkább a végéire rakni inkább, vagy használjam az egész hajamon? Nagyon szeretném visszakapni az eredeti színemet, főleg azért, mert szeretném ha egészségesebb lenne a hajam - ezáltal végre elkezdene nőni is... Úgy terveztem, hogy hetente, vagy kéthetente használom ezt a módszert, nyáron pedig úgyis kiszívja a nap, még a sötétbarnámat is világosra szívta anno. :)

Sajnos képet nem tudok beszúrni.. :(

 

Köszönöm előre is a választ!

 

Vivien

Értékelés: Nincs

C-vitaminos kezelés festett barna hajra

Szia Vivien,

A fenti cikkben olvashatod, hogy:

"Abban az esetben, ha sötét színekkel sokszor tőtől a hajvégekig volt festve a hajad, többszöri kezelésre lesz szükség. A tapasztalatok alapján ezzel a módszerrel az előző, vagy még az azt megelőző vegyi festék réteg is eltávolítható. Ha sötét színekkel vagy feketével sokszor volt festve a hajad, az nehezebben távolítható el."

"Egy tálkában keverj össze 1-2 dl sampont hajhossztól függően 1-2-3 evőkanál C-vitamin porral. Oszlasd el a száraz hajadon, adj hozzá kevés vizet, hogy mindenhová egyenletesen kerüljön. Fedd le zuhanysapkával és törölközővel. Hagyd hatni 20-40 percig. Majd hosszan (percekig) öblítsd le. Mosd meg a hajad samponnal."

Sajnos ennél pontosabb  mennyiséget nem tudok mondani, ezt mindenkinek magának kell kitapasztalnia, sok függ a festett  hajszíntől és haj állapotától is.

Sok sikert kívánok!

Értékelés: Nincs

Henna

Sziasztok, az èn hajam legutjára hennával volt festve, előtte viszont sima festèkkel, kb 7 cm a festett rèsz, a többi már saját! Lehetsèges, hogy kiszedi a C-vitaminos pakolás? A választ előre is köszi! 

Barbi

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Vegyi festéket vagy hennát akarod leszedni?

Kedves Barbi!

A vegyi festéket vagy a hennát akarod leszed?

A c-vitaminos pakolás alkalmas arra, hogy a vegyi színt kicsit koptassa, teljesen nem szedi le. A hennát viszont nem szedi le, csak az indigót a növényi festékek közül.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

C vitamin tojássamponba?

Sziasztok!

Úgy tűnik, lesz egy követőm a barátnőim közül a növényi hajfestésben. Valószínűleg én fogom neki felkenni az első menetet. Van kb. 3 hónap lenövése, de úgy gondoltam, hogy jó lenne egy kicsit leszívni a többi festékből is. Én az oldalon lévő habos tojássampont szoktam kikeverni és használni. Ha abba belekeverem neki a c vitamint, és úgy hagyjuk dunsztolódni a haját, abból vajon mi lesz? Van -e erről valakinek tapasztalata?

Értékelés: Nincs

C-vitaminos kezelés tojássamponnal? Tapasztalatokat várunk!

Kérjük írjátok meg a tapasztalatokat ha tojássampont használtatok a C-vitaminos kezeléshez! Köszönjük szépen!

Értékelés: Nincs

Sikerült enélkül is! :)

A realitás felülírta a várakozásaimat. Nemhogy lenövés látszott a haján, hanem egyáltalán nem látszott, hogy valaha is színezve vagy festve lett volna, pedig két színt is "elkoptatott" egy év alatt. Szó szerint, mert C-vitamin nélkül is teljesen kikopott belőle minden. Nagyon szép sötétbarnát sikerült előállítanunk :)

Értékelés: Nincs

Vegyi szőkéből barna a C-vitaminos pakolással. Lehetséges?

Festett szőke hajam van, eredeti szinem barna. Szeretném, ha újra az eredei hajszinem lenne szivatás nélkül. Szerintetek a c vitaminos kezelés segithet ?

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Vegyi szőkítés és a színpigmentek

Szia Ananasz0!

A sötétebb hajszínből csak úgy lehet vegyi hajfestéssel világosabb árnyalatot elérni, hogy a hajban lévő színpigmenteket valamilyen anyaggal eltávolítják (pl. hidrogén-peroxid segítségével). Így, ha az eredeti hajszíned elérése a cél, akkor ezt a festett rész lenövesztésével fogod tudni elérni. A szőkített részt hiába kezeled C-vitaminos pakolással, a színpigmenteket nem fogod "visszakapni", mert azok el lettek onnan távolítva vegyi úton. 

Remélem tudtam segíteni, szép napot neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Vissza az eredetihez

Sziasztok!

Nyar elejen festettem be a hajam feketere amit szerettem is de jött a tel, eltünt a szep barna bör es nagyon sapasztott a fekete ugyhogy elhataroztam hogy visszaternek az eredetihez. kb 1 honapja elsö probara Brt probaltam ami szedett le a feketebol, vöröses fenye lett csak eppen most 3 szinu a hajam  kb 1cm eredeti haj, majd 2-3 centi vilagös rezvöröses valami majd vöröses fenyü sötetbarna. az en hajam egyebkent sötet hamvas szöke (a fodraszom szerint. szerintem a fako barna jobban illik ra) igy eleg hülyen nez ki. Meg akarom ezt probalni hatha, a vöröses feny ellen van valami tippetek?

Értékelés: Nincs

3 színű hajra C-vitaminos kezelés?

Szia,

A legjobb lenne szakértő kezekre bízni a hajadat, ezért bejelenkezhetsz Horváth Gabriella Bionom fodrászmesterhez - Növényi hajfestés - egyéni tanácsadás és konzultációra.  

A C-vitaminos kezelés segíthet halványítani a vegyi festéket, de hogy az előzőleg alkalmazott hajfestékeltávolító után hogy fog reagálni a hajad, lesz-e eredménye, és ha igen akkor milyen  azt sajnos nem tudjuk megmondani.

Érdemes még egyszer átolvasnod a fenti írást az ezzel kapcsolatos olvasói tapasztalatokat is, valamint a   10+1 dolog, amiről tudnod kell növényi hajfestés előtt! és a Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről írásokat is.

Ha belevágsz akkor kérlek írd majd meg a végeredményt!

Értékelés: Nincs

C-vitaminos kezelés eredménye

Na kiprobaltam! Sajnos a szemelyes latogatas nehezen menne, mert Nemetorszagban elek (ezert az ekezetek hianya is). Nagy meglepetesemre a 3 centi rokavörösböl aranybarna, a vegek vöröses fenyeböl meg kicsit talan lilasabb fenyü barna lett. Vilagositani szeretnem majd, hogy le tudjam növeszteni az allando sapka viseles nelkül, de elöször ki akarok szedni annyi festeket, ami lehetseges, hogy minimalizaljam a karosodast. Egy masik blogon olvastam, hogy egy lanynak szinten ez volt a gondolatmenete, es a 2 ora szökites helyett 10 perc eleg volt neki, persze, ahany ember, annyi fele haj, de a lenyeg, hogy muködik. Ha valakinek van esetleg kemiai festekes tapasztalata a pakolas utani idöszakban, az irja meg batran :D

Értékelés: Nincs

Beválna az én hajamon?

Sziasztok!:)

2015. Decembereig festettem a hajam Ll C. C. G.s-al, az 525-os meggyes csokolade arnyalattal. Korulbelul egy honapja vorosesre akartam valtani, es bekentem a hajam Pe Color Shampoo-val,301-es arnyalatu bordoval,ami elvileg 24 mosasig tart,de en nem hiszem hogy teljesen kikopna az egesz. Borzaszto feketes-sotetbarnas lett tole a hajam,es ha rasut a nap,a hajtovemnel tiszta piros az egesz. Eddig hajmosassal koptattam,es a vege el is kezdett kikopni az elozo meggyes csokolade kopott valtozatara,de a fejem tetejerol egyszeruen nem kopik le semmi. Es lenovesem is van,igy eleg csunya a hajam,mivel az eredeti hajszinem sotetszoke. Szeretnem kikoptatni vagy kivilagositani a hajamat,hogy ismet be tudjam festeni meggyes csokolade arnyalattal. Sok mindent olvastam mar,hogy lehetne termeszetes uton vilagositani a hajamat,es elegge osszezavarodtam. Szerintetek ez a c-vitaminos vilagositas bevalna az en hajamon? A valaszokat elore is koszonom!

Értékelés: Nincs

Vegyi festék világosítása C-vitaminnal

Szia,

A C-vitaminos kezeléssel a festett haj árnyalata világosítható, de azt nem tudjuk megmondani senkinek, hogy milyen lesz a végeredmény. A fenti cikkben olvashatod, hogy "Növényi színező porokkal akár a kezelést követően is színezheted a hajad. Kémiai szerekkel nincs ilyen irányú tapasztalatom."

Miért szeretnél újra vegyi festéket használni?  Hajfestés maradandó károsodással! járhat akkor is ha előtte nem okozott problémát.

Természtes hajfestésről rengeteget olvashatsz nálunk. pl itt is.

Értékelés: Nincs

Köszönöm szépen a tippet!!

Köszönöm szépen a tippet!! Kipróbáltam én is!! Kétszer kentem a hajamra a C-vitaminos pakolást, két árnyalattal világosabb lett sötétbarna hajam!

Értékelés: Nincs

Rezes fény eltüntetése

Sziasztok,

befestettem a hajam egy ammóniamentes hajfestékkel, direkt úgy vettem a fodrászkellékesnél, hogy ne legyen benne vörös pigment. A hajam szinte fekete lett a középbarna helyett... ekkor találtam az oldalatokra, és kipróbáltam a C-vitaminos pakolást, ami után már valóban nem tűnik feketének a hajam, viszont, ha a fény úgy esik rá, akkor élénk narancsos fénye van, ami rettentő rosszul áll...mit tehetnék ezzel? A hajam eredetileg közép és sötétbarna közötti színű, enyhén őszülök, azt terveztem, hogy ezzel a festéssel kihúzom 3 hónapig, s utána átváltok növényi festésre (előtte mindenféle színező volt a hajamon, ezért nem tudtam rögtön a növényivel, viszont az őszekről már lekopott a színező), de most 3 hónapot ezzel a narancs fénnyel...jajjj

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Növényi hajfestés előtt

Szia katusa78!

Sajnos csak arra tudlak bíztatni, hogy tarts ki, megéri váltani!  A C-vitaminos kezelést többször is lehet alkalmazni, talán érdemes újra próbálkozni vele! Amit személyes tapasztalatból tudok ajánlani, az a Fekete szappan, az ezzel kapcsolatos "élményeimről" ebben a cikkben írtam.

Mielőtt belevágnál a növényi hajfestésbe, érdemes elmenni Gabi egyéni tanácsadására, ahol mindent részletesen át tudtok beszélni!

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs

Természetes hajszín

Sziasztok!

Tavaly lecseréltem a hajfestékem növényi festékre. Khadivel színeztem a hajam ( vilàgos barna ) 3 hónap utàn nagyon elkezdett vörösödni és mivel még kezdő voltam ezen a téren sajnos több hibàt is vétettem. Türelmetlen voltam és mikor màr kezdett élet jeleket mutatni a hajam. Hullàmosodott , javult a tartàsa, fényes volt... Újra vegyi festékhez nyúltam a fodràszommal hogy eltüntessük a vörös színt.

Értékelés: Nincs

Természetes hajszínszínem 2.

Sziasztok! Segítséget kèrnék. Kipróbàltam a c vitaminos kezelést!. Tényleg működik!!! Csokolàdé színű hajamból 2 alkalom utàn rézvörös szerű szín lett. Szeretném valahogy a vörös színt eltüntetni, eredetileg olyan sötétszőke lehet a hajszínem. Alkalmazzam még a c vitaminos pakolàst ? Nem szeretném tovàbb festeni a hajam. De most elbizonytalanodtam.

Értékelés: Nincs

C-vitaminos kezelés hajra

Szia, 

A C-vitaminos kezelés többször is ismételhető, kérlek olvasd el ezt a hozzászólást is.

Értékelés: Nincs

Sampon

Szia!

Milyen sampont ajánlasz a kezeléshez?

Értékelés: Nincs

Tiszta növényi samponok

Szia,

A fenti cikkben linkelve vannak az ajánlott Tiszta növényi samponok. Az otthoni samponod és más kozmetikumaid összetételét (INCI) ellenőrizni tudod a hatóanyag keresővel.

Sok sikert!

Értékelés: Nincs

ombre

Sziasztok! Ombre hajam van. A tövét én szoktam festeni, a szőke részt fodrász festi évente maximum 2 alkalommal szőkítő porral. Legutolsó tőfestésnél elnéztem a megszokott hajfestéket, és sötétebb lett :(ezt szeretném kivilágosítani c vitamin pakolással, hogy álljak neki? Gondolom nem jó ha rákenem a kiszőkített részre is? Köszi, ha tudtok tanácsot adni :)

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Elrontott vegyi festés javítása

Kedves Krisztina!

Gondolom hosszú a hajad talán el tudod különíteni a végekete. Jól masszírozd be a tő részre a c-vitaminos pakolást száraz hajon, utána a szőke részt kend be jól balzsammal az majd megvédi. 

Értékelés: Nincs

Adieu zöld haj?

Szőkítés után zöldre festettem a hajam egy sok mindentől mentes színzővel, viszont a pigmentek olyan szépen megmaradtak, hogy július közepe óta sem kopott ki.

Mostanra kicsit meguntam, szívesen váltanék, még nem tudom, mire, lehet, egy másik színes dologra, de a zöldnek mennie kell.

Mit gondoltok, ez a kezelés beválhat?

Most ilyen a hajam:

Ha esetleg van valakinek ötlete, tippje, hogy mi legyen a következő szín, kíváncsian várom. :)

Üdv, Eszti

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Zöld haj után mi legyen?

Szia Eszti! 

Őszintén szólva, nem tudom, milyen összetevői lehetnek a festékednek. Ha a hajadra tapad, úgy, ahogy a "hagyományos" kémiai festékek (nem a szőkítő), akkor van rá esély, hogy szed le belőle a C-vitaminos kezelés. Ha van benne hidrogén, akkor azt leszedni nem lehet, mivel a haj színe ki lett szívatva. 

A hennát sem igazán lehet eltávolítani a C-vitaminos pakolással, mert az a haj belsejébe is beépül, ezért van az, hogy nem kopik le, csak lenő.

Próbáld meg nyugodtan, mert ártani nem fogsz vele, maximum nem sikerül leszedni...  

Értékelés: Nincs

Szeretném hajszinemet vissza kapni s.o.s

Szia ! Nekem szökés barnás a hajam, vörösre festettem a hajam végét . Ez az első, hogy befestettem . Lehetséges, hogy a c vitaminos kezelésel vissza kapjam a hajszinemet ?  Nekem A samponom van ami 200 ml es az jó hozzá ?  A festék neve  intenziv vörös . 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Vissza az eredeti hajat!

Szia! 

Van rá esély, hogy visszakapd az eredeti hajszínedet, legalábbis tompulni fog a vörös szín, és közelít az eredetihez. Ezt előre nem lehet megjósolni, és 100%-ig nem tudom megígérni, hogy pont olyan lesz elsőre, mint az eredeti hajszíned. 

De jó esélyed van valami ahhoz hasonlóvá letompítani a kémiai festék vörösségét, hiszen ez a módszer pont erre lett kikísérletezve. 

Nagyon alaposan olvasd el ezt a fenti bejegyzést, aztán kövesd a lépéseket pontosan! 

A sampon összetételét nem ismerem, ebből a márkából létezik "jó" és "nem jó" összetételű is. Legalábbis régen így volt, mostanában nem néztem, hogy merrefelé változott a dolog. 

EZEKRŐL tudom teljes biztonsággal azt mondani, hogy tiszták és magas hatóanyagtartalmúak. 

Értékelés: Nincs

Természetes hajfestékkel szőkére nem lehet festeni..........

Igen, ez mind szép és jó hogy le kéne állni a vegyi hajfestéssel, de amíg Hennával vagy egyéb bármi más természetes hajfestékkel nem tudok középbarnából-világosszőkét varázsolni/mert ez áll jól/,addig a természetes hajfestést elfelejthetem. :(

Értékelés: Nincs

Köszönet a C - vitaminos ötletért

Sziasztok! Köszönet a C-vitaminos ötletért! Elsőre gyönyörű lett az eredmény. A fejbőröm fellélegzett, és remélem pont kerül a rejtélyes allergiám végére is.

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Rejtélyes allergia

Szia!

Örülök hogy segíthettünk! 

Kíváncsivá tettél: Milyen rejtélyes allergiáról van szó?

Értékelés: Nincs

Rejtélyes allergia

Szia!

Februárban kezdődött. Munkahelyet váltottam. Az új munkahelyen néhány nap után elkezdett viszketni a kezem, és vörös lett. Nem kiütés, csak olyan, mintha forrázás lenne. Aztán elkezdett terjedni, lábam, fejbőröm, hónalj, has hát. Iszonyat. Aztán megint munkahely váltás. Most tisztítóban dolgozom, perklóretilén, és többféle vegyszer van körülöttem. :-( A dolog folytatódott. Csak antihisztamin szedése segít. Pedig közben összeállított nekem egy nagyon kedves gyógynövény-boltos hölgy egy igen jó máj és epetisztító teát, amit egy hónapig ittam becsülettel. Húst alig eszem, akkor is csak fehéret. Nem értem a dolgot. Nagymamám is allergiás volt, nála a hajfesték lenövesztése és hajvágások sorozata után múlt el. Ennyi dióhéjban. :-)

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Ekcémás jellegű?

Mert ha igen, akkor utalhat arra is hogy "nem érzed jól magad a bőrödben". Érdemes lene elolvasnos ezeket a cikkeket, hogy megoldódjon a rejtély:

 • http://eletmodszer.com/szerintem/fel-a-fejjel-ekcemasok.html
 • http://eletmodszer.com/hirek/az_ekcema_fajtai
 • http://eletmodszer.com/comment/29523/az-ekcema-lelki-okai
 • http://eletmodszer.com/hirek/probiotikumok_ekcema.html
 • és egy gyűjtőoldal: http://eletmodszer.com/ekcema.html
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Szőkéből eredeti hajszínt?

Sziasztok!

Ezzel a C-vitaminos módszerrel vegyileg festett szőke szín nem távolítható el, igaz?

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Nem tudod visszaállítani az eredeti hajszínedet

C vitaminos pakolással, mivel szőkítés során a hajszálakból eltávolítják a természetes pigmentek egy részét .

De javaslom a természetes hajfestést, mellyel egyúttal a hajad állagán is javíthatsz, és egészségkárosító hatása sincs. Mielőtt döntést hoznál, vagy belevágnál, ezeket érdemes elolvasnod a témában:

10+1 érv a növényi hajfestés mellett

A növényi hajfestéssel kapcsolatos leggyakoribb kérdések

10+1 dolog, amiről tudnod kell növényi hajfestés előtt!

Tények és tévhitek az "ártalmatlan" hajfestékekről

Értékelés: Nincs

KÖSZÖNÖM ezt a nagyszerű tippet és a segítséget!

Sziasztok!

KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM!!!!!

Nem tudom egyszerűen elégszer megköszönni Nektek ezt a tippet! Tegnap este elrontottam a hajfestésem, a sötét vörös hajfestéktől FEKETE lett a hajam! Zokogás kerülgetett. Nagyon kényes vagyok a hajamra és évek óta próbálom világosítani, most pedig egy szempillantás alatt elrontottam mindent!

De megtaláltam ezt a cikket. Egész éjjel nem tudtam aludni, alig vártam hogy reggel legyen és kipróbálhassam. 40 pecig hagytam a hajamon és mikor levettem a fürdősapkát nem hittem a szememnek!!! Viszzakaptam a régi ragyogó vörösömet!!! Majdnem elsírtam magam örömömben!

Nagyon köszönöm még egyszer, életmentő tipp volt!!! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali's picture

Van még egy életmentő tippem!

Le kéne állnod a vegyi hajfestésről! Ugyanis olyan ragyogó vörös, mint a hennázott haj, egy vegyi festéssel sem érhető el, ráadásul a vegyi festékek DNS károsítóak, és bizonyítottan hozzájárulnak az agyrák kialakulásához. Olvsad el a hennáról és a növényi hajfestésről szóló cikkeinket, és gyönyörködj a képekben, amelyeket az olvasóink küldtek be a hajukról hálából, hogy felnyitottuk a szemüket.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
verebedit's picture

Minden jó, ha vége jó!

Örülök, hogy segíthettünk! Aranyos vagy, hogy megírtad nekünk!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Jól értem?

Jól értem,hogy 1-2 dl tömény sampont ír a recept a C vitaminos kezeléshez? Nekem ez egy kicsit drágának is tűnik, hisz rámenne a hosszú hajamra az egész tubus sampon.....

Értékelés: Nincs

Haj C-vitaminos kezelése

Szia!

A fenti cikkben ez áll:

"Egy tálkában keverj össze 1-2 dl sampont hajhossztól függően 1-2-3 evőkanál C-vitamin porral."

Lehet, hogy drágának tűnik a samponod ára miatt, de az biztos, hogy ez nem károsítja a hajadat, mint a vegyszeres kezelés. Választhatsz olcsóbb sampont is a célra.

Értékelés: Nincs

SOS SEGÍTSÉG!!

Sziasztok!

Pár napja hajszőkítő samponnal kiszőkíttettem a hajamat, de csúnya vöröses színű lett az eredeti szőkés barnából. Elméletileg 24x-i mosás után kijön ez a szőkítő de én ebbe már nem vagyok biztos. Hogyan kaphatom vissza az eredeti hajszínemet festés nélkül?? Megpróbáljam ezt a c vitaminos pakolast? Nagyon köszönöm előre is a választ

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Egy próbát megér

Szia Bettina!

Hát ez nem színező, hanem ammóniamentes tartós hajfesték. A dobozon is szerepel, tartós.

A C-vitaminos kezelést érdemes megpróbálni, mert ha az eredetit nem is kapod vissza, a vörösség talán enyhül. A világosítás a természetes hajszín pigmentek elszíntelenítésével jár, azt már nem adja vissza semmi, csak lenő.

Ajánlom figyelmedbe a hennás tanácsadást is, ha esetleg a természetes megoldások felé fordulnál:

Horváth Gabriella Bionom fodrászmester - Növényi hajfestés - egyéni tanácsadás és konzultáció

 

 

Értékelés: Nincs

Feketéből Szőkét ( Szintén)

Sziasztok!

Az alább olvastam egy júliusi hozzászólást: Feketéből Szőkét.
Én ebbe a procedúrába pár napja vágtam bele és csak most ocsúdok fel, hogy mennyire eszetlenül.

Egy kis előzmény:Kb 5-6 éve platinaszőkén villogtam, aztán katt másnaptól fekete voltam. Hosszú hajam volt mindig, de amíg szőkítettem a végei mindig letöredeztek,az áhított fenékig érő hajat sohasem értem el. Hála az égnek tartottam a hirtelen sötétítéstől, hogy foltosan fog kopni, ezért ammóniamentes, argánolajos color shampooval álltam neki, amit nagyon jól tettem, mert minden egyes festés alkalmával fokozatosan sötétedett be a hajam(nem voltak lehetetlen hányás színek közben:középbarnára kopott,aztán már csak sötétbarnára és a harmadik alkalomtól tartotta a fekete színt). Minden kezelés alkalmával egészségesebb,csillogóbb és erősebb lett a hajam, mint azelőtt bármikor (megkockáztatom, hogy így képeket visszanézve szebb, mint gyerekként, mert akkor semmilyen pakolást,olajat nem használtam). És meg is nőtt szépen a kívánt hosszúságúra. Mivel minden mosás alkalmával engedett a színéből, ezért a lenövések nem látszottak úgy,mint egy festésnél. Kopott a festett rész plusz a mosás közben valamennyi a lenövést is befogta,nem volt soha túl feltűnő egyenes vonal a két szín között.

Tegnap reggel viszont úgy keltem,hogy megint katt, ombre akarok lenni,de a természetes sötétszőke hajszínemből platinába átmenően, ami azt jelentette, hogy a feketétől mindenhonnan meg kellett szabadulnom. Vásároltam egy két komponensű hajradírt, ami, mint ahogy itt írjátok az aszkorbinsavas pakolást, csak a mesterséges pigmenteket távolítja el a hajból, az eredeti hajszínen nem világosít. Az utolsó fekete színezésem egy hónapja volt, azt és a mostíni lenövésembe bemosódott színt szépen kiszedte, de a többször kezelt részeken semmi változás sem történt. Mit tesz ilyenkor a hülyegyerek. 40 volumenes hidroxy + antiorrange szőkítőpor....4*....sikerült a szépen megerősödött hajamat teljesen hazavágnom, mert már elfelejtettem, hogy a szőkítés mennyire hazavágja a haj szerkezetét. Szana szét töredezett, kiszáradtak a végek a közepe elgumisodott, szerintem csak a csodán múlt, hogy nem égettem le az egészet ennyi vegyszerezéssel. Most sikerült egy fordított ombrét készítenem, ugyanis a szőkítő sem csodaszer, a végek még mindig sötétek ráadásképp most viszont sikerült hányásszínű vörösre leszvínom (hamvasító ide vagy oda) fent pedig a lenövésem tökéletes platina. Arról meg ne is beszéljünk, hogy egy ilyen procedúra a bőrt sem kíméli. A fejbőröm nagyon érzékeny lett, mivel ilyen hosszú hajjal dolgoztam, szőkítés közben kicsúszott ráment egy kis szőkítő a karomra ide-oda, nem sikerült gyorsan lemosnom, hogy haladjak a többi rész szőkítésével is, nehogy a már bekent oldal leégjen, így jól kicsípte ezeken a helyeken.

Én tényleg bekattantam, nem így kellett volna, szóval kedves júliusi hozzászóló, remélem ezt elolvasod és tanulsz az én hülyeségemből!!!

Viszont lenne ide egy kérdésem is. Írtam ugye, hogy most minek tettem ki a hajam, milyen állapotba lett ettől és arról érdeklődnék, hogy a szőkítés után még mindig sötétebb vörös részeket ez az aszkorbinsavas pakolás tudja-e halványítani, valamint, ha igen, akkor ez a jelenleg említett körülményket tekintve mennyi idő elteltével lehetne alkalmazni ezen a hajon? Esetleg valami ötlet, hogy milyen más módszerrel, milyen készítményekkel, mennyi idő elteltével tudnám elérni a vágyott felül sötétszőke alul platina ombre hajat további roncsolás nélkül?

Előre is köszönöm:

Netty

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Feketéből szőkét roncsolás nélkül?

Szia Netty!

Meg lehet próbálni a c-vitamin pakolást. Ilyen esetben először akár többször kell a sötét/vörös részre, és aztán a tő részre. A szőkítővel is ez a helyzet. De nem fűzök hozzá nagy reményeket.

Roncsolás nélkül: a tő részt kell sötétebbre festni a végeket meg az adott szín mélységben hamvasítani.

De ez szakmunka, otthon nem biztos, hogy menni fog, sőt csak a legkíválóbb szakembereknek megy, úgy hogy ha fodrászhoz mész, körültekintően válassz.

Természtes festékkel nem kivitelezhető a kívánt szín.

Naposat,

Gabi

Értékelés: Nincs

A pakolással is meg a festéssel is kb mennyi időt várjak?

Szia Gabi!

Köszönöm a válaszodat!

Akkor azt hiszem megpróbálom a pakolást a végeken, ahol még bőven maradt festékanyag az eredeti színemhez képest. Tovább szőkíteni már nem merem, félek, hogy teljesen tönre vágnám már vele. Aztán megyek rá festékkel, már csak azt nem tudom, hogy a pakolással is meg a festéssel is kb mennyi időt várjak ezután a tegnap előtti mutatvány után!?

Előre is köszi!

Netty

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Ilyen-olyan ártalmatlan hajfestékek

Milyen festékre gondolsz, Netty? Csak remélni tudom, hogy mindezek után nem vegyihez szeretnél ismét nyúlni... Persze a döntés joga a tiéd, egy dologgal viszont mindenképpen érdemes tisztában lenni (ezt a festékgyártók perzse nem verik nagy dobra): a fekete, illetve sötétebb hajfestékek ugyan nem roncsolják annyira a hajszerkezetet (sőt ideig-óráig akár ápoltabbnak, fénylőbbnek is tűnhet a haj), viszont a szervezet egészére nézve annál károsabb hatásúak. Ezzel kapcsolatban ajánlom figyelmedbe ezt az írást: Tények és tévhitek az "ártalmatlan" hajfestékekről.

Ha az olvasottak, illetve a veled történtek ellenére is a vegyi festésnél maradnál, mindenképpen kompetens szakember felkeresését javaslom (a C vitaminos pakolást azért bátran elvégezheted otthon, és elvileg utána azonnal lehet festeni, de ez utóbbit én már inkább szakemberre bíznám).

Igénybevett hajad ápolásához extra tippeket itt olvashatsz:

Festett/szőkített haj ápolása

A leghatékonyabb nyári hajápolási technikák - kívül és belül.

Emez pedig egy kis kedvcsináló a növényi hajfestéshez, Gabi kolléganőm tollából: 10+1 érv a növényi hajfestés mellett.

Bárhogyan is döntenél, csillogó és egészséges hajkoronát kívánunk!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Reparex

Sziasztok!

Egy ideig Rt használtam,sajnos örököltem a korai őszülést,és nem akartam festeni a hajam,gondoltam kipróbálom.Csakhogy bezöldült tőle a hajam egy része. Ez a C-vitaminos pakolás segíti leszedni ezt fura színt? Tudtok esetleg ez ügyben segíteni? 

Előre is köszönöm: Krisztina

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel