C-vitamin

Baobab, Afrika titka

A teremtés hajnalán az első fa a baobabfa volt. Őt követte a sudár és kecses pálmafa. Amikor a baobabfa meglátta a pálmafát, rögtön sírni kezdett: hadd lehessen magasabb... Eztán feltűnt a tűzvörös juhar lángoló virágaival, és a baobabfa rögtön irigy  lett a csodás virágokra. Végül a baobabfa megpillantotta a fönséges fügefát, és gyümölcsökért fohászkodott. Erre az istenek nagyon dühösek lettek, megfogták a baobabfát, kitépték a földből, és fejre állítva újra elültették, hogy végre elhallgasson. (A baobabfa legendája)

Baobab

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Csipkebogyó, a téli vitaminbomba

Beköszöntött a téli időszak. Idén elég sokáig kellemes időjárásunk volt, nemrég fordult hidegre. Nálunk ma esett le az első hó. Az emberek a kinti hideg megérkeztével meleggel töltik fel otthonaikat. Az adventi koszorú készítése, gyertyagyújtás, karácsonyi világítás az ablakba, mind-mind elválaszthatatlan része a téli időszaknak. A természet is átalakul. Az erdei séták hangulatához hozzátartozik a csipkebogyó csodás látványa. Nemcsak szívet melengető ez a gyógynövényünk, hanem segít egészségünk megőrzésében, illetve visszanyerésében is.

Csipkebogyó

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Savanyú káposzta, a tél vitaminja

A tél egyik legfontosabb és legolcsóbb vitaminforrása a savanyú káposzta. Emlékszem, amikor gyerekkoromban hordóban raktunk el káposztát, és én tapostam. Sajnos amiket a boltban (piacon) árulnak, azokat többnyire gyorsított eljárással savanyítják, ecetet és cukrot tesznek hozzá, és utólag tartósítószerrel kezelik, hogy hosszú ideig legyenek eltarthatóak. A káposzta ropogósságát és fehérségét a bórkén adja. Hát ebben nem sok élő dolog van, és C-vitamin tartalma is gyorsabban csökken. Heti 2-3 üveg savanyú káposzta elkészítése körülbelül fél órát vesz igénybe, szerintem ennyi időt érdemes ráfordítani.

A savanyúkáposzta fontos C-vitamin forrás

4.941175
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (17 votes)

C-vitaminos kezelés - A vegyi festék természetes eltávolítása

Egy igazán természetes módszert szeretnék megosztani veled, amely lehetőséget ad arra, hogy a hajszálaidat megszabadítsd a vegyi festéktől anélkül, hogy azok sérülnének. Nagy segítségünkre lehet ez a kezelés, amikor elhatározzuk magunkat a természetes hajfestés mellett, hiszen ezzel eltávolíthatjuk a vegyi festék maradványait.

hajapolas-c-vitaminnal

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Érdemes-e tömni magunkat C-vitaminnal?

Bár a C-vitamint és hatását már több mint 70 éve kutatják, még olyan egyszerűnek tűnő kérdésekre sincs egyértelmű válasz, hogy például van-e olyan jó a szintetikus szer, mint a természetes forrásból származó C-vitamin. Még azt sem tudhatjuk pontosan, mennyi az ideális adag, de azért megpróbálunk eligazodni a zavarosban.

c-vitamin

Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20130924-melyik-a-nyero-c-vitamin-keszitmeny.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Hófehérke-effektus, avagy indigó világosítása C-vitaminnal tapasztalat

Kedves Lányok!

Ismét rászántam magam egy kis kísérletezgetésre, de most nem befesteni készültem a hajamat, hanem éppen eltávolítani a festéket, vagy legalább világosítani a hajszínemen.
Már egy ideje, hogy külön, hennázás után rakom fel az indigót, mert nagyon szépen befogja az ősz hajszálaimat, és szép, egyenletes barna lesz a hajszínem.  Ez mind rendben is lett volna HA!
Nemrég történt velem egy kis „baleset”, ugyanis teljesen belefeledkeztem a takarításba, és az 1 óra hatóidő helyett bő 2 órát maradt a hajamon az indigó pép.

indigo_utan

4.785715
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (14 votes)

A savanyú káposzta számos betegség ellen véd

A savanyú káposzta a tél olcsó C-vitamin-forrása. De nem csak vitaminjai miatt érdemes fogyasztani, értékes vegyületei jótékonyan hatnak bélrendszerünkre is, sőt, a daganatos sejtek szaporodását is gátolhatják. 

Forrás: 
http://www.fusz.hu/fuszdrupal/?q=content/savany%C3%BA-k%C3%A1poszta-sz%C3%A1mos-betegs%C3%A9g-ellen-v%C3%A9d
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Drogot akár benzinkútról

Nagy divatja van manapság az úgynevezett designer drogok hajszolásának. Szemfüles rendőrségünk azonnal lecsap egy üzletre, ha az Amszterdamshopnak vagy Kábítószerszaküzletnek hívja magát és bár jogszabály híján nem igazán tud eljárni, de legalább zaklatja a drogkereskedőket. 

Forrás: 
http://www.naturhirek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=512&Itemid=200
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

A víz nem oltja a szomjúságot és nem előzi meg a kiszáradást

Az EU megint számunkra nagyon fontos dolgokkal foglalkozik, de természetesen csakis értünk teszi. Jövő hónaptól hivatalosan a víz nem oltja a szomjat és nem véd a kiszáradás ellen. Azt hiszem az adónk jó helyre megy... Gratulálok! 

Tegnap óta a víz hivatalosan nem jó a kiszáradás és annak első jele, a szomjúság ellen sem. Ezzel a bölcs határozattal zárult a szavazás az Európai Parlamentben és a jövő hónaptól kötelező érvényűvé válik nem csak nálunk, de az Egyesült Királyság területén is. Mielőtt azt gondolná bárki is, hogy a képviselőinknek elment a maradék józan esze is, hadd világítsak rá a problémára kicsit.  

Forrás: 
http://www.naturhirek.hu/index.php/natur-hirek/hirek2/europa/769-a-viz-nem-oltja-a-szomjusagot
4.545455
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (11 votes)

Vitamin bombák

Régen a kutatók már pontosan tudták: a skorbutnál és a beriberinél hiányzott valami. Manapság könnyelműen bánunk velük: az ásványi anyagokkal, a nyomelemekkel és a vitaminokkal. Ezekre az embernek mindenekelőtt azért van szüksége, hogy élhessen - ezt manapság minden gyerek tudja.

Forrás: 
Hunza.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A világ leghosszabb életű embere

Vannak olyan adaptogén gyógynövények mint például a ginzeng és a goji bogyó melyek különlegesen gazdag és egyedi vtamin, ásványi anyag és nyomelem tartalmuk miatt rendkívül jó hatással vannak a szervezetre. Ennek köszönhetően az élettartam meghosszabbításában is szerepet játszanak. Erre példa a kínai Li,Ching-Yuen mester aki hihetetlenül sokáig, 250 évig élt.

Forrás: 
http://liciumgyumolcs.hu/erd.html
4.75
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (4 votes)

Tudod, mit csemegézhetsz Magyarország legidősebb bokráról? Somot!

Bevallom őszintén, én csak egyetemista koromban, valamelyik tanulmányi kiránduláson találkoztam először a húsos sommal, pedig igen szeretek mindent lelegelni, ami erdőn-mezőn terem. Bizony kicsit elfeledett manapság ez az erdei kincs, úgyhogy most be is pótolom a lemaradásomat. Talán furcsán hat, hogy ilyenkor írok erről a növényről, hiszen már rég elvirágzott, a termése meg még sehol, de legalább így mindenki kellően felkészülten vág majd neki a gyűjtésnek, ha eljön a somszezon.

4.857145
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (7 votes)

Amikor a retek fekete

Uccu fekete retek,
Barna kislányt szeretek,
Áj-nánáná-áj-nánáná-áj-nánánánánánánánánáná.

Kék a szemed nem fekete,
Ki a fene ne szeretne,
Áj-nánáná-áj-nánáná-áj-nánánánánánánánánáná.

De hazudik a retek,
Mer én szőkét szeretek,
Áj-nánáná-áj-nánáná-áj-nánánánánánánánánáná.

Egy-egy népdalról mindig a tavasz, a húsvét, a napfény, a megújulás, a barka, a virágok, a friss zöldségek – gyümölcsök, a szeretet, szerelem szavak jutnak az eszembe.

Tartalom:fekete_retek.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

A túlzott C -vitamin bevitel fokozhatja a szürkehályog kialakulásának esélyét...

Állatkisérlet során azt figyelték meg, hogy a túlzott C-vitamin bevitel gyorsítja a szürkehályog kialakulását. Susanne Rautiainen és munkatársai arra voltak kíváncsiak, hogy az embereken is hasonló hatást vált-e ki a legnépszerűbb antioxidáns.

Sévdorszgában több ezer korosodó hölgy bevonásával végezték a kutatást. Felmérték a táplálkozási szokásaikat, gyógyszerszedési adataikat, sor került-e szürkehályog műtétre a vizsgált időszakban és terméseztessen ki szedett és milyen formában C-vitamint.

0
Értékelés: Nincs

Nincsen málna levél nélkül

A málnáról, mint gyümölcsről most nem is írnék, inkább essék szó a leveléről.

Málnalevél

A növény Európában, Észak-Ázsiában és Japánban honos, hazánkban is gyakori, tüskés hajtású, gyökérágakkal terjedő cserje. A rózsafélék családjába tartozik, fehér virágai jellegzetesek, ízletes piros termése közkedvelt gyümölcs. Fogazott levele (Rubi idaei folium) aromás anyagokat, szerves savakat, C-vitamint és cseranyagot tartalmaznak. A leveléből nyert hatóanyagokat cukorbaj, vese- és hólyagbántalmak ellen használják, továbbá menstruációs görcsök enyhítésére is. Egy vizsgálat szerint a málna elősegíti a méh ellazulását.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel