Candida

Karácsonyi Candida-diéta menü

Karácsonyi candida diétaIsmét nagy fába vágtam a fejszémet, hiszen olyan betegségben szenvedőknek szeretnék segíteni, akik nem ehetnek hagyományos menüt karácsonykor. Na, itt egy kicsit elgondolkodtam: tulajdonképpen mi is az hagyományos menü? A halászlé  önmagában tészta nélkül szerintem minden diétába belefér, ha valaki szeretne hozzá tésztát, tegyen bele a diétájának megfelelőt: a glutén- és tejmentes diétán lévők tegyenek bele gluténmentes tésztát, a candida diétán lévők pedig tehetnek hozzá tojásmentes teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát, a GAP diétán lévők pedig fogyaszthatják önmagában, vagy esetleg maglisztből készült nokedlivel. Másodiknak lehet párolt vagy sült hús, valamilyen párolt zöldségkörettel, esetleg friss salátával, uram bocsá' erjesztett zöldségkörettel. Na mit szóltok? Hú nagyon beindult a fantáziám, de nem szeretnék ennyire előre rohanni, hanem vegyünk szépen sorban mindent.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Savanyú káposzta, a tél vitaminja

A tél egyik legfontosabb és legolcsóbb vitaminforrása a savanyú káposzta. Emlékszem, amikor gyerekkoromban hordóban raktunk el káposztát, és én tapostam. Sajnos amiket a boltban (piacon) árulnak, azokat többnyire gyorsított eljárással savanyítják, ecetet és cukrot tesznek hozzá, és utólag tartósítószerrel kezelik, hogy hosszú ideig legyenek eltarthatóak. A káposzta ropogósságát és fehérségét a bórkén adja. Hát ebben nem sok élő dolog van, és C-vitamin tartalma is gyorsabban csökken. Heti 2-3 üveg savanyú káposzta elkészítése körülbelül fél órát vesz igénybe, szerintem ennyi időt érdemes ráfordítani.

A savanyúkáposzta fontos C-vitamin forrás

4.941175
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (17 votes)

A kifacsart egészség - a grépfrút

A candida kúra "alapját" képező grépfrút a megelőzés első számú fegyvere. A gyümölcsben található limonoidok és vitaminok erősítik az immunrendszert megakadályozzák a daganatos sejtek képződésést. Egyre több tudományos cikk és publikált kutatás jelenik meg, ahol a gyümölcs napi fogyasztását javasolják.

Forrás: 
fittway.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Szódabikarbónával a rák ellen

Dr. Tullio Simoncini római onkológus arra a meggyőződésre jutott, hogy a fehér daganatok az immunrendszer legyengülése következtében mértéktelenül elszaporodott gombák, a candida albicans kolóniái által létrehozott anyagcsomók.

Candida albicans

Forrás: 
hírszem
4.625
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (8 votes)

Az élet fájának kérge - La pacho tea

Talán már észrevettétek, hogy állandóan gyógyító ételekről, növényekről, azon belül is dél-amerikai növényekről írok. Ez pedig azért van, mert családi szálak fűznek a kontinenshez, ezért az ottani hagyományos étkekből is van alkalmam kipróbálni ezt-azt. Igyekszem elsősorban azokat megosztani veletek, amelyek itthon is beszerezhetőek és sokatoknak nem is olyan újak. Ugye nem tévedek?

4.933335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (15 votes)

Gyógyításában hasznos lehet az: OLAJFALEVÉL

Élőhelye: Földközi-tenger térsége Akár 15 m-magasra is megnőhet; levelei ezüstösen szürkészöldek, törzse csavarodó, gyakran kötegekre szakadók, ágai szétterülők. Virágai füzérszerű bugában nyílnak. Termése 1-3,5 cm hosszúak, kezdetben zöldek, majd megfeketednek, vagy zöldesbarnára érnek.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A legolcsóbb fehérjeforrás - csak a hűtőig kell érte elmenni

Az étkezési szakértők szerint a tojásra nem szabadna többé egészségkárosító ételként tekinteni, az ugyanis szinte minden létfontosságú tápanyagot tartalmaz, és fogyasztása nem jelent rizikófaktort a szív- és érrendszeri betegségek tekintetében.

0
Értékelés: Nincs

A hajdina dicsérete

Napjaink régi-új táplálkozási irányzataiban ismét egyre fontosabb szerepet kapnak a gabonafélék, s köztük olyanok is, melyek eddig ritkán kerültek asztalunkra. A hajdina vagy pohánka szintén egy elfeledett régi ismerős, ám ha megismerjük értékeit, újra méltó helyet kaphat táplálékaink sorában.

hajdina

Forrás: 
http://www.paramedica.hu/200602/20_novenyek2/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A kétarcú Candida

A Tudományos Ügynökség, valamint a Technológiai, Molekuláris- és Sejtbiológiai Kutatóintézet munkatársai felfedeztek egy új molekuláris mechanizmust, amelynek segítségével jobban megérthetjük, hogyan lesz a jóindulatú "Dr. Jekyll-gombából" - ami Candida albicansként ismert -, súlyos, sőt gyakran életveszélyes "Mr. Hyde-gomba".

candida

Forrás: 
orvosiszotar
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Beszélgessünk a hüvelygombáról!

Egy olvasónk szülés után előjött kezelhetetlen, folyton visszatérő hüvelyfertőzését próbálta legyőzni mindenféle módszert bevetve és szinte minden lehetséges gyógymódot kipróbálva.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Candida kúra (Dr. Papp B. János)

"A halál a bélben lakozik" - mondta Paracelsus, a középkor egyik legnagyobb orvosa és gondolkodója.

Csak most, több száz év elteltével kezdjük megérteni ennek a kijelentésnek az igazságát és mélységét, amelyet a legfrissebb tudományos eredmények is a legmesszebbmenőkig igazolnak. Egyensúlyban lévő emésztés, harmonikusan működő gyomor és bélrendszer nélkül nem érhető el a tökéletes egészség.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

CANDIDA - Igazságok és tévhitek (Dr. Papp B. János)

"A candidiázisról még boldogult egyetemi hallgató koromban hallottam először. Akkor annyira távolinak és elérhetetlennek tűnt, hogy nem is fordítottam rá különösebb figyelmet. Úgy voltam vele, hogy ha valamiről nem veszek tudomást, akkor az nincs is, vagy nem is lesz.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel