chia mag

Chia mag - nagy erő egy kicsiny magban

Már régebb óta ismerem és használom a chia magot, mivel egy ideig kerülnünk kellett a tojást a kisfiam ekcémája miatt. Ezt, ha nem is olyan szigorúan, de azóta is tartjuk, így a chia mag azóta is konyhánk része. Bár tudtam, hogy egészséges, nem ez volt a fő cél. Most viszont, hogy nyilvánvalóvá vált, mennyire az, és érdemes rendszeresen fogyasztani, még több ételbe fogom belecsempészni.

Chia mag

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Energiabomba Chia kása szezonálisan elkészítve

Hiába van nyár közepe, hiába sok zöldség gyümölcs, fáradt vagyok! Lehet, hogy az időjárás számlájára írható, mert egy napon belül is nagyok a változások, nem tudom, de dolgozni is alig tudok.
Gondoltam egyet és kipakoltam a kis szekrényemet, ahol a mindenféle fincsi kiegészítőket tárolom. Mostanában egyre jobban érdekelnek a Raw Food-ok és sikerült is egy párra szert tennem, így azokból alkottam egy tápláló, energiát adó kását, de a vitamin tartalma sem utolsó.

chia-kasa

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Az aztékok "aranya", a chia mag

A dél-amerikai ősi kultúrában a jó egészség megőrzésére és a hosszú élet garanciájaként fogyasztották ezt az erőt adó magot. A chia (ejtsd: csia) elnevezés az azték nyelvből származik, a szó jelentése "olajos". A Kolumbusz előtti időkben a dél-amerikai civilizációk a chia magot vallási és étkezési célra, illetve gyógyszerek és színezőanyagok alapanyagaként is használták. 

Forrás: 
http://zoldujsag.hu/aztekok-aranya-a-chia-mag/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel