Szép arcbőrt kérek

Szép arcbőrt kérek

Sziasztok!

Már régóta tervezem, hogy írok nektek, és segítséget kérek a mindennapjaimat megkeserítő legnagyobb problémámmal kapcsolatban. Rengeteget olvasgattam már a témában az oldalatokon, és rengeteg mindenen túl vagyok már, amit kipróbáltam a javulás érdekében. Mivel semmi pozitívat nem tapasztaltam, ezért döntöttem úgy, hogy végre írok nektek.

28 éves vagyok, tinédzser korom óta problémás az arcbőröm. 14 évesen olyan durván pattanásos volt, hogy sajnos Roant írt fel nekem a bőrgyógyász, ráadásul emelt adagban, hogy minnél előbb rendbe hozza. Így is szedtem több, mint fél évig :(. 18 évesen elkezdtem fogamzásgátlót szedni. Annak, vagy nem annak a hatására, nem tudom, de éveken át viszonylag rendben volt a bőröm 1-2 pattanást leszámítva.

Volt egy időszak, amikor kellemetlen élmények értek egy munkahelyen hónapokon keresztül, akkor ismét előjött a probléma fogamzásgátló szedése mellett is, akkor úgy gondoltam lelki eredetű, minél előbb váltottam is munkahelyet, azonban a bőrgyógyászt is felkerestem, aki ismét gyógyszert írt fel. Abban az időben még nem voltam ilyen egészségtudatos és tájékozott a témában, mint manapság, tehát hallgattam az orvosra, beszedtem mindent. Hogy a gyógyszer segített, vagy a munkahelyváltás, sajnos nem tudnám megmondani. Rendben volt megint pár évig az arcom. Majd 25 évesen, 7 év fogamzásgátló szedése után folyamatos hőemelkedésem volt, amit a háziorvosom kivizsgáltatott, az elképzelhető összes helyre elküldött góckutatás céljából, de semmit nem találtak. A párom jött rá, hogy a fogamzásgátló okozhatja, mivel mondtam mindig, hogy amikor megjön, akkor nincs hőemelkedésem, de amint vége, ismét lesz. Tehát hagytam is az orvosokat, hiszen ők nem tudtak erre rájönni, és abbahagytam a gyógyszer szedését. Egyből megszűnt az állandó hőemelkedés, jobban is éreztem magam.

Na de ezután jött csak a kálvária az arcommal, mert egyre csak romlott az állapota. Az első fél-egy évben még nem volt annyira vészes, majd egyre rosszabb lett. Kozmetikushoz kezdtem el járni, aki azt mondta, hogy havonta ki kell tisztítani, és ő rendbe fogja hozni. Hittem neki én naív, persze szorgalmasan eljártam kezelésekre minden hónapban, volt hogy havonta kétszer, egyszer tisztításra, egyszer pakolásra. Lehet volt olyan időszak, hogy nem volt szükség alapozóra, de rövid idő lehetett. Sajnos amióta kozmetikushoz járok, nem tudom itthonról kitenni a lábam alapozó nélkül. Annyira csúnya az arcom, hogy naponta sírni tudnék. Egy év kozmetikushoz járás után, amikor még mindig semmi javulást nem éreztem, akkor találtam rá a nagy méregtelenítésre. Hónapokig készültem rá, lelkileg, anyagilag, adatgyűjtéssel. Minden lépését szerettem volna pontosan betartani, semmit sem elrontani, a biztos tisztulás volt a cél, hogy minden Roan és fogamzásgátló maradvány is kitisztuljon a szervezetemből. Idén tavasszal meg is csináltam párommal együtt, sok áldozatot hoztunk, rengeteg pénzünk volt benne. Pozitív hatásai lettek bőven a méregtelenítésnek, de az arcom rendbejövetele nem tartozott közéjük. Pedig szinte 100%-ig biztos voltam benne, hogy ez rendbe hozza majd.

Azóta is igyekszem odafigyelni az étkezésemre, ritkán eszek fehér lisztet, cukrot szinte egyáltalán nem. Kiszűröm az adalékanyagos, E-számos, ízfokozós, aromás, tartósítószeres, vegyszeres ételeket. Sajnos nem tapasztalok erősebb tüneteket semmilyen étel elfogyasztása után, mindig és mindennap ugyanolyan rossz, folyton jönnek a gennyes pattanások. Mivel fáj és csúnya, ezért mindig kinyomom őket, szép nagy piros foltot hagyva maga után, ami iszonyú lassan gyógyul. Az arcomon nincs egy centiméter, ami ne lenne tömve fehér mitesszerekkel. A méregtelenítés után tovább keresgéltem az oldalatokon, míg arra a következtetésre nem jutottam, hogy valószínű hormonális probléma áll fent nálam, ezért megpróbálom hormonharmonizáló szerekkel támogatni a szervezetemet. Július közepe óta, tehát 5 hónapja szedem a Macát, 3 hónapig szedtem a Női tinktúrát, és 1 hónapja szedem a Barátcserje tinktúrát. Semmi változás. A méregtelenítés óta ezeket az étrendkiegészítőket szedem minden hónapban: Emóció, C-food Complex, Krill olaj, D3 vitamin, Huminiqum.

A kozmetikumaim mind tiszták, a mosás szintúgy, bacikkal és mosószódával mosok. Ugyanannyira bíztam a hormonharmonizálásban, mint a méregtelenítésben, de ez sem segít még kicsit sem. A menstruációm rendben van, tehát lehet, hogy mégsem hormonzavar áll fent nálam. Akkor mi lehet a baj? A legutóbb a kozmetikus azt mondta, hogy lehet a bölcsességfogam is a kiváltó ok. Rendben, elmentem fogorvoshoz röntgenre, vittem az 5 évvel ezelőtti röntgen felvételemet, hogy összehasonlíthassuk a bölcsességfogak állását. Igen, mind a 4 elkezdett nőni, 3 ki is bújt már az íny alól, egyik jobban, másik kevésbé. De panaszt nem okoznak, a fogorvos is azt mondta, hogy szépen állnak, ha nincs problémám velük, akkor nem kell hozzájuk nyúlni. Mondjuk neki nem mondtam az arcproblémámat, alapozó is volt rajtam, ezért ő sem figyelhette, tehát nem kérdeztem rá konkrétan, hogy véleménye szerint okozhat-e a bölcsességfog növekedés ilyenfajta problémát. Olyanról már hallottam, főleg a kozmetikustól, hogy fogprobléma okoz pattanást. De nekem nincsen velük problémám. Még a növekedésüket sem érzem, néha érzékenyebb valamelyiknél az íny, de az is elmúlik észrevétlenül. Most arra biztat a kozmetikus, hogy műttessem ki mind a 4-et. Hát kétségeim vannak, ezért is lennék kíváncsi a véleményetekre, tapasztalataitokra bölcsességfogakkal kapcsolatban. Nem szeretném felesleges műtéteknek kitenni a szervezetemet, hogy utána ismét ugyanott legyek, az arcom állapota nem javul.

Az ételintolerancia tesztért sem feltétlenül merek annyi pénzt kiadni, hogy aztán ismét csalódjak. Hiszen ha a méregtelenítés, és az azallati 2 és fél hónap szigorú bionom életmód sem segített, akkor valószínűsíthető, hogy nem ételallergia okozza. Mi a véleményetek?

Már az is megfordult a fejemben, hogy elmegyek hozzátok az arcdiagnosztikai vizsgálatra, hátha valamivel előbbre jutnánk a problémámat illetően. Lassan úgy érzem tényleg mindent megtettem már kívülről és belülről is. Kívülről a a biola arclemosót, olivia natural szappant, kancatejes méhbalzsamot, a rózsa-teafaolaj balzsamot és a Ghassoul agyagot használom.

Nagyon várom a tanácsaitokat.

Köszönettel:

Edina

U.i.: Mondtam a páromnak, hogy semmi mást nem kérek a Jézuskától Karácsonyra, csak szép arcbőrt :).

Válaszok megtekintése »
(Ide kattintva megtekintheted, hogy milyen válaszok érkeztek erre a hozzászólásra)
Eredeti tartalom és hozzászólások:
A bőr működése, 217 válasz 2006, August 29 - 12:57
 • Verejtékmirigy - antibiotikum... már erre is??? By: Littlecathouse (2013/07/08 - 17:02)
 • ijesztő gyulladás By: Gáspár Kata (2013/05/09 - 13:23)
 • bőrkeményedés, vagy nem? By: Gréta82 (2013/01/29 - 17:26)
 • Hónaljban csomó By: afitori (2013/01/28 - 22:31)
  • Csomó By: Panki74 (2013/01/29 - 11:13)
  • A csomó By: Varga Nikoletta (2013/01/28 - 23:39)
 • Hirtelen sok apró anyajegy :S By: BioLéna (2013/01/20 - 13:10)
 • Kék erek By: kincsoo (2012/11/10 - 23:17)
 • Tyúkszemre vérehulló fecskefű By: diamia (2012/09/17 - 06:13)
 • nyirokcsomó megnagyobbodás kisfiamnál By: fresyya78 (2012/08/14 - 22:59)