Hüvelypanaszok és candida lelki okai

Hozzászólás előzményeinek megtekintése »
(Ide kattintva megtekintheted a beszélgetést, amihez ezt a hozzászólást írták)

Hüvelypanaszok és candida lelki okai

Kedves Lilcsó,

Próbáltad már itt az oldalon is megtalálható Dr Papp B. János candida kúráját? Olvasd el hozzá Candida kúra nőgyógyászati problémák ellen írást is! Étkezésben segítséget nyújt ha megnézed  a Candida diéta étlapot és a Boszorkánykonyha Candida diéta (anticandida) receptjeit is és a Karácsonyi Candida-diéta menüben is találsz ötleteket karácsonytól függetlenül is.

Ha bolti barna kenyeret eszel az legtöbb esetben fehérlisztből készül malátával és esetleg némi teljeskiörlésű gabonával.

Candida túlzott elszaporodásnak sok oka lehet, az egyik lehetséges ok ezek közül a nehézfém terheltség. Nehézfém terheltség és candida összefüggéséről remek összefoglalót olvashatsz Kingától.

Ha gondolod akkor jelentkezz be Dr. Komáromy Hedvighez biorezonanciás vizsgálatra.

Lelki okok kiderítésben talán az alábbiak is segíthetnek:

"VAGINITISZ ~ hüvelygyulladás A vaginitisz a vagina kellemetlen szaggal járó fertőzése (hasonló a kandidához vagy a gombákhoz). A legtöbb esetben arra utal, hogy frusztrációt érzek a szexuális partneremmel kapcsolatosan, vagy bűntudatom var. Ha arra használom a szexet, hogy hatalmat gyakoroljak a társam fölött, vagy irányításom alatt tartsam őt, akkor lehetséges, hogy gyakrabban van hüvelygyulladásom. Egy ilyen betegség ideális kifogás arra, hogy ne kelljen szeretkeznem, és így a partneremet azzal büntethetem, hogy „megvonom" tőle a testemet. Egy szexuális kapcsolat intimitása az emlékezethez vagy a félelemhez kötődő érzéseket hozhat felszínre: félhetek attól, hogy nem értenek meg, vagy hogy újra megsérülök. Sőt, a kellemetlen szagok kiválasztásával elengedem azokat a felhalmozott negatív érzéseimet, fájdalmaimat, szorongásaimat, amelyek a vagina szöveteibe is mélyen beleivódtak. A vagina az a hely, ahonnan minden szexualitással kapcsolatos érzésem származik: ha ezek pozitívak, akkor örömöt lelek a szexualitásban. Ezzel ellentétben, fertőzés lép fel, ha bűntudatom, félelmeim, konfliktusaim vannak, szégyenérzetet érzek, vagy ha össze vagyok zavarodva, kellemetlen élmények emlékei jönnek felszínre, vagy ha meg akarom büntetni magamat. Nyitott maradok egy harmonikus szexuális kapcsolat, egészséges nemiség megélésére. Ez az élet és a boldogság része, amelyhez jogom van. "

"KANDIDA (lásd még FERTŐZÉSEK)
Többfajta kandidabetegség létezik. Az embernél leggyakrabban előforduló típus a Candida albicans nevet viseli. Bár a nőknél és a férfiaknál is előfordulhat, általában a nők esetében beszélnek gyakrabban kandidás megbetegedésről. A candida latin szó, jelentése: fehér. Ez egy olyan hüvelyi fertőzés, amely a gombák túlzott elszaporodásából alakul ki. Fehéres, kérges élesztőhöz hasonlít, amely a hüvelyi flóra felbomlásának következtében alakul ki. A hüvely baktériumállománya normális esetben gátat szab a kandidának, azonban ebben az esetben más a helyzet. Ez a fertőzés saját magammal vagy a partneremmel szembeni szexualitáshoz kapcsolódó elkötelezettséghez, vagy előzőleges személyes konfliktusaimat követő, ki nem mondott érzelmekhez köthető. Megkérdőjelezem a szexuális életemet és
szexualitásomat, és megvizsgálom hozzáállásomat ahhoz, hogy partneremmel milyen mértékben vagyok képes saját magam intimebb aspektusait megosztani. Esélyes ezt a fertőzést például olyan esetben elkapni, ha új partnerem van, és nagyon intim a viszony köztünk. Nagy esélyem van arra, hogy jobban kinyíljak a szeretetre, a megosztásra és az adásra. Valami új számomra, és időre vanszükségem, hogy kezeljem ezt az új helyzetet, még akkor is, ha a kandida megjelenik. A kandida abbólaz érzésből is eredeztethető, ha lealacsonyítva éreztem magamat, vagy úgy éreztem, szexuális visszaélés elszenvedője voltam. Ez egy bizonyos fizikai és szexuális önvédelmi forma, mivel az irritációmegakadályoz abban, hogy szeretkezzek. Mi az, ami ennyire irritál engem? Megvizsgálom, hogy aszexualitásomnak melyik része, aspektusa zavar engem, és megtalálom a fizikai és belső irritáció valódiokát. Meg kell találnom a helyemet az életben, úgy hogy közben tisztelem magamat. Első helyet elérő, győzelmet learató „kandidátussá" kell válnom. Időt hagyok magamnak arra, hogy megvizsgáljam éskiértékeljem, hogy mi történik, és elfogadom a saját magamból és partneremből kiinduló szeretetet,nyitottságot és türelmet."

Forrás:J.Martel: Lelki eredetű betegségek lexikona

Remélem segíthettem, ha lennének még kérdéseid akkor írj 


Válaszok megtekintése »
(Ide kattintva megtekintheted, hogy milyen válaszok érkeztek erre a hozzászólásra)
Eredeti tartalom és hozzászólások:
..., 413 válasz 2012, április 16 - 19:10