Túlműködő pajzsmirigy esetén

Hozzászólás előzményeinek megtekintése »
(Ide kattintva megtekintheted a beszélgetést, amihez ezt a hozzászólást írták)

Túlműködő pajzsmirigy esetén

Szia sophyzim!

Gratulálok a kicsi babádhoz!! 

Voltak korábban is pajzsmirigy problámáid? Mit jelent az, hogy erős túlműködés? Mi a diagnózisod- mi a túlműködés háttere: Basedow- kór? Esetleg post partum thyreoditis? Forró göb? Szedtél már korábban gyógyszert a pajzsmirigyedre? Ellenanyagaidat vizsgálták?

Amennyiben a túlműködés hátterében Basedow-kór áll, kérlek, olvasd el ezt a hozzászólást! Ebben magáról a betegségről, az ajánlott kiegészítőkről is bővebb információkat kaphatsz. Az ajánlott kiegészítőket szoptatás alatt is bátran fogyaszthatod!

A post partum thyroiditis-ről pedig ebben a hozzászólásban olvashatsz.

A gyógyuláshoz elengedhetetlen a glutént és az állati tejtermékeket teljes mértékben nélkülöző diéta, ám a gluténmentes diéta megkezdése előtt mindenképpen javaslom a vérből történő cöliákia szűrést is! A cöliákia sokszor társul a pajzsmirigy autoimmun elváltozásaival, gyakran tünetmentes latens, csendes formákban van csak jelen- sok esetben pont emiatt csupán szűrés során derül fény a fennállására, ám az imént említett okok miatt a pm. autoimmun elváltozásai esetén feltétlenül célszerű kizárni a jelenlétét! A diéta megkezdése utáni vérvétel álnegatív eredményt adhat, így még annak elindítása előtt javasolt a cöliákia szűrővizsgálat elvégzése! (Privát úton is levetetheted a vért, 4-5000 forint önköltségű vizsgálatról beszélünk.)

Jó egészséget és boldog babázást kívánok neked!

Eredeti tartalom és hozzászólások:
Elfeledett szervünk: a pajzsmirigy, 438 válasz 2010, április 8 - 17:13