PMS és a barátcserje

Hozzászólás előzményeinek megtekintése »
(Ide kattintva megtekintheted a beszélgetést, amihez ezt a hozzászólást írták)

PMS és a barátcserje

Szia Gyöngyi!

Igen, a barátcserje remek választás, segíthet a tünetek enyhítésében, megszüntetésében is!

Idézem neked egy általam nagyra tartott professzor szavait a témában:

"(...)Az egyik legismertebb orvosi lap, a British Medical Journal közölte, hogy 1634 nőbetegben ez a készítmény csökkentette az ún. premenstruációs tüneteket, rendezte a menstruációs zavarokat és jelentősen csökkentette a meddőséget is. Ezt a megfigyelést egészítették ki azzal, hogy a csökkent pajzsmirigybetegségben szenvedők számára is kedvező hatásúnak bizonyult, jelentősen mérsékelte az autoimmun gyulladás tüneteit is. Ezt a növényi kivonatot javasolta 2010-ben az európai orvosok szövetsége. 
Ezek után joggal merül fel a kérdés, hogy miképpen hat ez a természetes anyag, milyen dózisban érdemes alkalmazni, mikor nem szabad szedni? 
• A barátcserjében különböző biológiailag hatásos anyagok vannak, többek között flavonoidok és glükozidok. Fontos tudni, hogy hormonokat nem (!) tartalmaz, jótékony hatásának éppen az a lényege, hogy az agyalapi mirigy működését serkenti, szabályozza – különösen az LH-hormon (luteotrop hormon) szintet növeli. Ez közvetett módon fokozza a szervezet progeszteron-termelését – ez az anyag pedig a menstruációs ciklus szabályozását segíti. Lényegesen javítja meddőség esetén a fogamzás esélyét. Fontos megállapítás volt az is, hogy a prolaktin szintet viszont csökkenti. Az enyhén megemelkedett prolaktin-szint csökkentése nemcsak néhány meddő nőnél lehet hasznos, de azoknál is, akiknek melle a menzesz előtt nyomásra érzékeny (PMS=premenstruális szindróma). Ennek a természetes növényi anyagnak hatására csökkent autoimmun pajzsmirigybetegségben az antitestek szintje (TPO elleni antitest). 
• Az alábbi betegségben szenvedőknek javasolható: 
o Meddőségben 
o Menstruációs zavarban 
o Klimaxban hőhullámok esetén, éjszakai izzadásban 
o PCOS-ban 
o Pajzsmirigy autoimmun gyulladásában 
o Kóros elhízás esetén 
o Depresszióban 
Adagolás: a frissen szedett magvakat tisztítás után átdarálják, üvegbe teszik. Felöntik 96%-os alkohollal, tetejét csavaros tetővel lezárják. 10-14 napig érlelik, mindennap kétszer alaposan felrázzák. Az érési idő lejárta után leszűrik, az ázalékot vízzel átforralják. Szűrés után annyit adagolunk belőle az alkoholos kivonathoz, amennyivel 38-40 százalékosra hígíthatjuk. Naponta háromszor 10-20 cseppet fogyaszthatunk. A növény magjából készült porból napi 2 g, vagy 2-4 kapszula, 1-2 teáskanálnyi, a gyárilag előállított cseppből 20-30 csepp (180 mg) javasolt. 
Az alkalmazása legalább 3 hónapon át szükséges a kívánt hatás eléréséhez." 

Az Argital Öntapos termékcsaládját is szeretném figyelmedbe ajánlani, hiszen kifejezetten a PMS területeinek enyhítésére lettek kifejlesztve. Ezt olvashatod az adatlapon: "Jelentős segítséget nyújt a nőknek a menstruáció idején, illetve az azt megelőző néhány napban jelentkező pszichés és testi változások - szorongás, türelmetlenség, ingerlékenység, kedvetlenség, koncentráció-képesség csökkenése, rossz közérzet, hasi- és hátfájás, mellfeszülés, alvási nehézségek, emésztési zavar, puffadás, végtagduzzanatok - enyhítésében. Különösen alkalmas arra, hogy csökkentse a feszültségérzetet és a folyadék-retenciót az alhasi szövetekben."

Szép napot neked!

Eredeti tartalom és hozzászólások:
Barátcserje vagy illatos barátcserje, 80 válasz 2010, August 4 - 00:48