Kiegészítők és életmód

Hozzászólás előzményeinek megtekintése »
(Ide kattintva megtekintheted a beszélgetést, amihez ezt a hozzászólást írták)

Kiegészítők és életmód

Szia Szilvia!

Ezek szerencsére akkor jó hírek, ez esetben az életmódra és a megfelelő táplálékkiegészítők szedésére helyezném a hangsúlyt!

Az ilyen jellegű elváltozások hátterében nagyon gyakran a jódhiány, alacsony jódbevitel áll. Kislányod, ahogy írod, szed is erre készítményt, ezen felül nem ajánlott már a plusz bevitel!

Lényeges, hogy a jódbevitel lehetőleg szerves formában történjen! Édesanyád esetében célszerű lenne elvégeztetni egy vizeletből történő jódvizsgálatot, mivel a a vizelet jodid mennyisége a vérplazma szervetlen jodid tartalmával, valamint a táplálékokkal bevitt jodid mennyiségével szoros összhangban van, nem függ a veseműködéstől. 

Jódpótlásra különösképp alkalmasak az algák (főleg a Kelp moszat), de nagyon fontos, hogy csak bio, ellenőrzött forrásból származó algakészítményt fogyasszatok, ellenkező esetben a magas nehézfém szennyezés miatt többet árthattok vele!

A pajzsmirigy helyes működéséhez továbbá szükség van szelénre, ráadásul a jódhiány gyakran mutatkozik együtt szelénhiánnyal is. Az E-vitamin és a szelén kölcsönösen erősítik egymás hatását, működését! A héjas paradió sok szelént tartalmaz, érdemes beiktatni a táplálkozásba! A megfelelő vasbevitel, cink- és rézbevitel szintén alapvető!

A D-K vitaminok nagyon lényegesek, kislányod esetében is javaslom a sima D-vitamin készítmény K-vitaminosra cserélni, ezt tudom jó szívvel javasolni nektek is.

A fluortartalmú szájápolási termékek, a szűretlen csapvíz gátolják a jódfelvételt, mindenképp kerülendőek! Ha még nincs víztisztítótok, akkor ezt a kicsi készüléket ajánlom figyelmetekbe, kedvező ára van, könnyen használható; én személy szerint nagyon kedvelem. Fluoridmentes szájápolási termékeket itt találhattok.

Nem tudom, édesanyád dohányzik e, de a cigaretta is jelentős strumigén hatással rendelkezik.

A növényvédő szerek, nagyüzemi húsok, teflonos bevonatok, bizonyos műanyagok mind olyan vegyületeket tartalmaznak, melyek a pajzsmirigy működését (és az egész hormonrendszerét!!) erősen negatív irányba befolyásolják, ezekre is fontos figyelmet fordítani.

Kislányod nagyon jó dolgokat szed; ahogy írtam, a sima D-vitamin helyett javaslom a K-vitaminos típus használatát, valamint bizonyos időközönként célszerű lenne komplex vitaminkészítményt is szednie, ez is lényeges! Erre a Tiny Tabs remek készítmény, de engedélyeztetési problémák miatt jelenleg nem kapható, ám érdemes körülnézni, van e valakinek esetleg elfekvő készlete belőle. Ezen túl a Manó Mannát tudom nektek ajánlani.

Az állandó problémákat okozó mandulákat gyakran érdemesebb műtéttel eltávolítani, nálatok szóba került ilyen megoldás, vagy nem látják szükségesnek?

Édesanyád esetében szintén D-K vitaminokat, szerves jódot és szelént tartalmazó komplex vitaminkészítményt, Q10-es lazacolajat, szimbiotikumot (Emóció vagy Imsyser) és ásványi anyag pótlást tudnék javasolni! Valamint célszerű lenne egy barátcserje kúrát is elvégeznie, ez legalább 3 hónapos szedést (3-6 hónap) jelent, utána, ha szükségét érzi, fenntartásra minimális dózissal folytatható a szedése. Kérlek, ezt a hozzászólást is olvasd el!

A lelki tényezők valóban nagyon fontosak, a kezeletlen stresszre a pajzsmirigy különösen érzékeny! Ilyen esetben (is) célszerű kineziológus, családállító szakember segítségét kérni, de sok más lehetőséget is igénybe lehet venni. A lényeg, hogy komolyan foglalkozni kell a dologgal!

Jó egészséget és szép hétvégét kívánok nektek!


Válaszok megtekintése »
(Ide kattintva megtekintheted, hogy milyen válaszok érkeztek erre a hozzászólásra)
Eredeti tartalom és hozzászólások:
Elfeledett szervünk: a pajzsmirigy, 438 válasz 2010, április 8 - 17:13