Babavárás, szülés, születés támogatására

Hozzászólás előzményeinek megtekintése »
(Ide kattintva megtekintheted a beszélgetést, amihez ezt a hozzászólást írták)

Babavárás, szülés, születés támogatására

Szia Mályva!

Nem írtad, milyen kiegészítőkkel támogatod a baba egészséges fejlődését, így lehet, hogy van, amit már szedsz, de azért írok ezzel kapcsolatosan is dolgokat.

Első körben kérlek, olvasd el ezt a hozzászólást és ezt a hírszemet is!

Ezek kiegészítéseként pedig még a következőket írnám:

A D-vitamin megfelelő szintje a magzat számára is létfontosságú, hiányát olyan későbbi kórképekkel is összefüggésbe hozták, mint a SM, allargiák, asztmák, autizmus és még ezt is hosszan sorolhatnám. 

A magzat idegi fejlődéséhez elengedhetetlenek az omega-3 zsírsavak!! A Q10 fogyasztása pedig jelentősen csökkenti a preeklampszia kockázatát. Ebben a termékben az omega-3 zsírsavakkal egyetemben a Q10 koenzim is megtalálható.

A rendezett anyai bélflórababa saját bélflórájának az alapja, így azt gondolom, fontossága vitathatatlan, hiszen az immunrendszerünk jelentős hányadát a bélflóránk képezi. A baba a hüvelyi szülés során nyalja-nyeli be a hüvely faláról az édesanya bélflóráját alkotó mikroorganizmusokat, amik segítségével- valamint a kolosztrum és az anyatej áldásos közreműködésével- fog kialakulni az ő saját, egyedi bélflórája. Ezért is annyira lényeges a rendezett anyai bélflóra, hüvelyflóra, a közvetlen születés utáni szoptatás (kolosztrum), valamint a legalább fél éves korig tartó kizárólagos anyatejes táplálás- és ennek folytatása a továbbiakban, igény és lehetőség szerint. Akkor sem kell és nem is szabad megijedni, ha a baba császármetszéssel jön a világra, hiszen egy megfelelő csíraszámú szimbiotikus készítménnyel nagyszerűen megalapozható így is a baba bélflórája. AEmóció egy remek szimbiotikum, ami pontosan a bélflórát hivatott rendezni, táplálni és támogatni, már újszülött kortól adagolható a babaáknak is. 

Az Emóció használatát nem váltja ki a Rost-koktél. A Rost-koktél lényegében prebiotikum, vagyis a baktériumok táplálékául szolgáló anyagokat tartalmazza, melyek támogatják és serkentik azok szaporodását, megtelepedését. Tehát, az Emóció kiegészítéseként remekül alkalmazható, helyette azonban nem. Természetesen ezt csak neked lehet szedni, a picinek majd csak jó sokára.

A várandósság alatt nagyon fontos gondot fordítani a jódbevitelre is, a legtöbb kismamavitamin már tartalmazza az ilyenkor szükséges mennyiséget. Ha autoimmun háttérrel rendelkező pajzsmirigyműködési zavarod van (pl. Hashimoto), akkor a szervetlen jódbevitelt kerülni érdemes, ez ugyanis felerősítheti, belobbanthatja a gyulladási folyamatokat, előidézheti a szülés után előforduló post partum thyreoditis kialakulását. Maga a várandósság egy eleve magasabb pajzsmirigyhormon igényű állapot: a várandósság alatt a pajzsmirigy hormontermelése 50%-al növekszik, a mirigyállomány méretét tekintve is változások figyelhetőek meg. A csökkent jódbevitel hatására a kismama hormontermelése alacsonyabb lehet a szükségesnél. A tiroxinnak a központi idegrendszer fejlődése, valamint normál működése szempontjából is kiemelt szerepe van, így az anyai alulműködés kezelése rendkívül lényeges. A magzat az első 10-12 hétben az anyai keringésből kapja a pajzsmirigyhormont, ami a szervek kifejlődéséhez szükséges. A nem megfelelő jódbevitel akár 20%-os IQ-csökkenést eredményezhet az újszülöttnél! A mérsékelt, valamint a súlyos anyai jódhiány miatt a magzat komoly idegrendszeri károsodása alakulhat ki, enyhe anyai jódhiány esetében pedig az iskolás gyermekek megnyúlt reakcióideje figyelhető meg, gyakoribbak ez esetben a “figyelem-hiány és hyperaktivitás” szindrómák is. Ha az anyai gondot fordít a megfelelő mennyiségű jódbevitelre, akkor a várandósság alatti strumaképződés is jó eséllyel elkerülhető. Éppen ezért tartalmaz a legtöbb magzatvédő vitamin is hozzáadott jódot, de gyakran javasolják ilyenkor a jódtabletták alkalmazását is. Nagyon lényeges, hogy a jódot szerves, jól hasznosuló formában juttassuk be a szervezetünkbe! Ha nem szedsz jódot tartalmazó kismamavitamint és nincs pm. problémád, akkor ez a tabletta remek választás lehet! Ebben a termékben szerves jód található, már egy kapszulányi mennyiséggel fedezni lehet az ilyenkor szükséges mennyiséget. 

Olvasd el kérlek a fenti cikket, Melinda tapasztalatait is!

A szülés előtt nagyon lényeges a lelki ráhangolódás, a rákészülés, ehhez ez és ez a könyv is segítséget nyújthat.

A szülés előtt energiát adhat, a szülés után pedig gyorsítja a felépülést, regenerációt a Nyírfanedv és a kókuszvíz fogyasztása is.

Császármetszés után, ameddig szükséges vérhígítót szedned-szúrnod, addig tilos a K-vitamin fogyasztása, addig csak a tiszta D-vitamint használd.

A D-K vitaminokat a babándnak már újszülött kortól adagolhatod, kiváltva vele a nem természetes gyógyszertári terméket, mely sok esetben hasfájást is okoz a piciknél.

A málnalevél tea a várandósság 36. hetétől fogyasztható, császármetszés szükségessége esetén is ajánlott iszogatni.

A szülésre-születésre a Szülésillat is segíthet lelkileg ráhangolódni, megkönnyíti az elengedést és az elfogadást.

Szoptatás alatt a Szoptatótea és a  Szoptatóolaj használatával támogathatod a tejtermelődést, de a sok víz ivása is alapvetőnek számít ilyenkor (is)!

A kórházi csomagba mindenképp pakold be a Mellbimbókenőcsöt, "életmentő" lehet, nehogy otthon hagyd!

A friss császáros sebre a Rózsa-teafa balzsamot javasolnám kenni, később, mikor már nem nedvedzik, nem piros a heg, akkor a Feketenadálytő kenőcs használatával támogathatod a folyamatot.

A köldökcsonk ápolásával és a babaápolással kapcsolatban is sok információt találhatsz az oldalon, ha elakadnál, akkor kérdezz nyugodtan újra!

Egy a lényeg, mindegy, hogy császárral vagy hüvelyi úton érkezik hozzád a babád, az a fontos, hogy szeretetben és egészségben érkezzen, a többi már olyan mellékes!

Csupa szépet, minden jót kívánok nektek!

 

Eredeti tartalom és hozzászólások: