Mastopathia, ösztrogén dominancia

Hozzászólás előzményeinek megtekintése »
(Ide kattintva megtekintheted a beszélgetést, amihez ezt a hozzászólást írták)

Mastopathia, ösztrogén dominancia

Szia Gyöngyi!

A mastopathia esetén első körben nagyon lényeges a rosszindulatú folyamatok lehetőségének kizárása. Ha az megtörtént, jó eredménnyel zárult, akkor a kezeléssel általában az ösztrogén-progeszteron egyensúly-, a  progeszteron termelés helyreállítását célozzák meg, valamint pótolják a hiányzó progeszteront.

A Ciklusbarát krém jó választás lehet, de azt figyelembe véve, hogy a mastopathia általában erőteljes ösztrogén dominancia talaján alakul ki, így érdemes lenne a Ciklusbarát kiegészítővel kombinálva használni. Az említett étrendkiegészítő és a krém együttes használata támogatja az ösztrogén-progeszteron helyes egyensúlyának kialakítását, valamint a kiegészítő fitoösztrogén tartalma segít a szervezetből "kipucolni" a xenoösztrogéneket is. A xenoösztrogének olyan mesterséges vegyületek, melyek a szervezetben képesek az ösztrogéneket „utánozni”, előidézhetik és fenntarthatják az ösztrogén dominancia állapotát.

A ciklus első felében az étrendkiegészítőt ajánlott szedni, majd a ciklus második felében felváltani a krém használatával.

Kérlek, olvasd el EZT, EZT és EZT a hozzászólást is, sok, számodra is hasznos információt találhatsz bennük!

Szeretném még figyelmedbe ajánlani a Breastlight lámpával történő szűrés lehetőségét is, erről innen tájékozódhatsz bővebben.

Szép estét, mielőbbi jó egészséget kívánok neked! 

Eredeti tartalom és hozzászólások:
Hormonok harca - hormonális problémáink okai, 1404 válasz 2009, szeptember 8 - 11:57