Árpa kezelése

Hozzászólás előzményeinek megtekintése »
(Ide kattintva megtekintheted a beszélgetést, amihez ezt a hozzászólást írták)

Árpa kezelése

"Árpa (másnéven: hordeolum, gyulladásos tályog)
Az árpa apró gyulladásos tályog, ami a szemhéjszél ún. Meibom-féle olajos váladékot termelő mirigyeinek bakteriális fertőződése kapcsán jön létre. A mirigyek kivezető csöve a szemhéj szélre merőleges, a gyulladás itt alakul ki. A kórokozó általában a Staphylococcus aureus nevű baktérium. Az árpa nyílhat a szemhéj szemgolyó felőli, belső oldalán, ezt belső árpának (Hordeolum iternum) nevezzük, de nyílhat a bőrrel fedett, külső felszínre is, ez a külső árpa (Hordeolum externum). Egy időben, egymás mellett több árpa is megjelenhet.

Megjegyzendő, hogy az árpa és a jégárpa a szemhéjak igen gyakori, hétköznapi és egymáshoz sokban hasonló gyulladásos állapotai. Éppen ezért a két betegségtípust sokszor összekeverik egymással."

Igaza lehet Édesanyádnak, valószínűleg le van merülve a szervezeted, bizonyítja ezt a herpeszed előtörése is.
Nekem is volt vagy 2 évvel ezelőtt, a szomszédomnak pedig 1 hónapja. Neki ki is vágták, de szinte azonnal visszajött. Ami mindkettőnknek segített, az az ezüstkolloid. (Ez nem feltétlen követendő példa, mert nagyobb fertőzést hozhatsz létre, de én kiszúrtam az enyémet -a felső szemhéjamon volt, a szempillám tövében- és egy-két napos ezüstös ecsetelés után el is múlt). A szomszédomnak jégárpája volt, szép gyulladt és fakasztás nélkül gyönyörűen elmúlt!
Belsőleg pedig sok-sok vitamin (zöldség, gyümölcs, csírák). Rengeteg szó volt az egészséges életmódról, böngészgess, de ha lenne még kérdésed, tedd fel nyugodtan, akár magánban is!

Berni
Válaszok megtekintése »
(Ide kattintva megtekintheted, hogy milyen válaszok érkeztek erre a hozzászólásra)
Eredeti tartalom és hozzászólások:
Káros anyagok a kozmetikumokban, 1480 válasz 2006, October 16 - 16:55