A FLUCINAR kenőcsről csak

Hozzászólás előzményeinek megtekintése »
(Ide kattintva megtekintheted a beszélgetést, amihez ezt a hozzászólást írták)

A FLUCINAR kenőcsről csak

A FLUCINAR kenőcsről csak borzasztó dolgokat tudok mondani:

A készítmény hatóanyaga: 1 gramm kenőcsben 0,25 mg fluocinolon-acetonid

Egyéb összetevők: propilénglikol, citromsav, lanolin, fehér vazelin. Mind káros, és mérgező.

A fluocinolon-acetonid szintetikus mellékvesekéreghormon-származék (glükokortikoszteroid). Egy agresszív szteroid!!!

Idéznék a gyógyszerészeti leírásból:

"Ne alkalmazza a készítményt:

 • ha túlérzékeny a kortikoszteroidokkal, illetve a kenőcs egyéb összetevőivel szemben,

 • ha vírusos, gombás vagy bakteriális bőrbetegsége, bőrdaganata, közönséges pattanása, pubertás pattanása, az arcbőrön értágulatokkal járó bőrgyulladása, bárányhimlője, gyulladt visszérbetegsége,illetve bőrfekélyesedése van. Nem alkalmazható nagy bőrsérülések, különösen bőrkárosodások (pl. égés) esetén,

 • amennyiben kiterjedt bőrkárosodása van,

 • 2 éves kor alatt.

 • Az Flucinar fokozott elővigyázatossággal alkalmazható, mert erőteljesen befolyásolja a szervezet működését.

 • Ha az orvos másképp nem rendeli, a készítmény arcbőrön nem alkalmazható.

 • Ha az orvos az arcbőrön való használatot javasolja, akkor utasításait pontosan be kell tartani, mivel a fokozott felszívódás miatt nemkívánatos mellékhatások léphetnek fel:értágulatok, bőralatti szövet sorvadása az ajkak területén, idő előtti ráncosodás, vízhiány, hámöregedés akár rövid idejű kezelés után is jelentkezhetnek. Fokozott óvatosság szükséges a szemhéjakon,szemhéj körüli területeken szűk és nyíltzugú zöldhályogban, szürkehályog fennállása esetén, mert e betegségek állapotát a kezelés ronthatja. A bőr alatti szövet sorvadása esetén, különösen idős korban, a kezelés során fokozottfigyelem szükséges. A klimax után használata még veszélyesebb, csak életmentően indokolt esetben alkalmazzuk.

 • Alkalmazása terhesség és szoptatás ideje alatt nem ajánlott.

Különleges figyelmeztetések és alkalmazási utasítások:

 • A készítmény csak az orvos utasításai szerint alkalmazható, nem használható más betegségre, főleg kozmetikai problémákra nem, csak amit az orvos diagnosztizált.

 • A készítmény kizárólag az orvos által előírt ideig alkalmazható. Nagy bőrfelületen való hosszú idejű kezelés fokozza a készítmény felszívódását, ami a mellékhatások gyakoriságát növeli.

 • A kezelt bőrfelületen kiújuló bakteriális gyulladás esetén további antibakteriálisés gombaellenes kezelés szükséges, amire a kezelőorvos tesz javaslatot. Ha mindemellett a fertőzés fennáll, a Flucinarkenőcs alkalmazását a fertőzés megszűnéséig abba kell hagyni.

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek:

 • Nem adható Önnek bárányhimlő-elleni védőoltás, ha bőrelváltozások miatt mellékvesekéreghormon-kezelésben részesül, különösen helyi, nagyfelületen történő alkalmazás esetén. A kezelés alatt a betegek nem kaphatnak egyéb védőoltást sem. A Flucinar felerősítheti az immunrendszert gyengítő gyógyszerek és gyengítheti az immunrendszert erősítő szerek hatását."

Remélem ez meggyőzött mindenkit a Flucinart illetően...

Eredeti tartalom és hozzászólások:
..., 300 válasz 2007, december 10 - 20:34