fokozott lábizzadás gyereknél

Hozzászólás előzményeinek megtekintése »
(Ide kattintva megtekintheted a beszélgetést, amihez ezt a hozzászólást írták)

fokozott lábizzadás gyereknél

Szia Vali! A lábizzadást kiváltó fenti problémák 6 éves gyerek esetében is lehetségesek?

Kisfiamnál jelentkezik meleg időben az erős lábizzadás. Ha papucsban vagy szandiban van, tiszta sár mindig a lába. Tavasszal zárt cipőben csavarni lehet a zoknijából a vizet. Máshol egyáltalán nem izzadékony. Az idén először piros pöttyök is kijöttek a lábfején. Szerintem nem gomba, inkább meleg kiütés lehet, kezelésre hamar elhalványodtak.

A gyerekeknél nagyon odafigyelek a táplálkozásra, sok zöldséget, házi tk. kenyeret kapnak, nem eszünk finomított élelmiszereket otthon kb. 2 éve (persze máshol sajnos találkoznak vele pl. oviban, isiben). Több üveg Emóción vagyunk túl, télen folyamatosan szedték a Humit, mézesrostokat, Longo Vitált, halolajat, egy napot sem hiányoztak az oviból, isiből, 2 éve nem szedtek antibikát.

A túlzott méreganyag felhalmozódásra nem gondolnék, hiszen mégcsak 6 éves. Oltás után használtunk tapaszt is, szóval igyekszünk. A rossz veseműködésnek biztos lennének más tünetei is, nem? A lábizzadáson kívül semmi más tünetet nem vettem észre. Hússal is csínnyán bánunk már egy ideje, felvágottak semmi, csak ház kóbi, otthon heti egyszer eszik húst, ez háztáji, ha nem jutok hozzá, inkább nem veszek. Kezdődő köszvényt is kizárnám kora miatt. Nem túlsúlyos, vékony testalkatú, de nagyon jóétvágyú gyerek, jókedvú, nem fáradékony. Emésztési problémái sem nagyon vannak, szerintem, köszönhetően az emóciónak és a mézesrostoknak. Keringését nem tudom milyen, de talán, ha gond lenne vele, annak is lennének egyéb jelei, nem? Hogy mennyit stresszel, nem tudom. Kívülről teljesen kiegyensúlyozottnak látszik. Szóval nem  tudnám egyik problémát sem igazán ráfogni. Gondolom egy személyes találkozásnál többet tudnál tanácsolni, de hátha így látatlanban is tudsz valamit mondani.

Jó lenne valahogy segíteni neki, mert nagyon zavarja szegényt, hogy állandóan "taknyos" a lába (így nevezi :)).

Mi a véleményed?

Köszönöm! Timi

 

Válaszok megtekintése »
(Ide kattintva megtekintheted, hogy milyen válaszok érkeztek erre a hozzászólásra)
Eredeti tartalom és hozzászólások: