Én nagy biztonsággal eszem!

Hozzászólás előzményeinek megtekintése »
(Ide kattintva megtekintheted a beszélgetést, amihez ezt a hozzászólást írták)

Én nagy biztonsággal eszem!

Ha nem eszel meg minden nap nagy mennyiséget, akkor semmi aggódni valód nincs. Mellesleg ennyi erővel semmit ne együnk, ugyanis aminden tápláléknövényben található olyan vegyület, amit a kémikusok tiltanak, mert önmagában nem jó. Búzát az alfa gliadin miatt, borsót a lektin miatt, krumplit a szolanin miatt, csonthéjasokat a cianin miatt, stb. Csak azt felejtik el, hogy az ember nem izolált vegyületek halmazával táplálkozik, hanem táplálékokkal. És ha a táplálékainkat megfelelő mennyiségben és minőségben fogyasztjuk, ráadásul megfelelő társításban, akkor csak a javunkra válhatnak.

Mellesleg valamennyi lektinre is szüksége van az emberi szervezetnek, bármily furcsán hangzik is, mert bizonyos védelmi funkciókhoz kell... immunrendszerünk is használja baktériumok, vírusok elpusztítására. Összefogdossa őket és így együtt egy csomóban, könnyebb elbánni velük. Egyébként káros mennyiségű lektint csak az agyon nemesített fajták tartalmaznak, hisz a lektin egy olyan növényi fehérje, amelyet a növény a "túlélésért" fejleszt.

Ha folyamatosan csak gabonát ennél borsóval és paradicsommal, és soha semmi mást, akkor lenne némi félni valód pár év után. De ha a borsószezonban minden másnap eszel egy kis borsót, egyébként meg éves szinten csak 7-10 naponta, akkor nem lehet baj, sőt a hasznodra válik. (Főzve pedig a legtöbb fehérje szerkezete megváltozik, és általában előnyére...

Válaszok megtekintése »
(Ide kattintva megtekintheted, hogy milyen válaszok érkeztek erre a hozzászólásra)
Eredeti tartalom és hozzászólások:
Zöldborsó pörkölt, 14 válasz 2013, május 23 - 13:32