Csíráztatás

Gluténmentes köretek, amelyek akár főételek is lehetnek

Én nagyon ritkán készítek húst a családnak, úgyhogy nálunk az a hagyományos köret és hús alternatíva nem jellemző. Ami régen köret volt, azt ma már egy kicsit felturbózva főételként fogyasztjuk el. Nem vagyunk gluténérzékenyek, de ennek ellenére törekszem a gluténmentességre, így előszeretettel használok ilyen gabonákat.

Gluténmentes köretek

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Segítség, bionom leszek! - 13. rész: Újra jelentkezem

Sziasztok!

Nagyon nagy örömmel jelentem, hogy a méreganyag mentes élettel való ismerkedés újabb állomásaihoz érkeztem!

Természetesen, amikor a blogsorozatomnak vége lett, olyan nagyon szomorú lettem, hogy követtem el rosszalkodásokat. Pl. gyorsétteremben is ettem, és pizzát is rendeltem, meg somlói galuskát is, de két hete visszabillentem a bionomia útjára.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Csíraképződés az EM nyomában

A Welsi Főiskola Bio- és Környezettechnikai szak diákja, Daniel Haslinger a diplomamunkája témájaként az eMC-takarítószer hatását vizsgálta.

takaritas_em-mel

Forrás: 
Multikosmos Magazin, 2012 márciusi szám, Keimzahlklasse 4 nach 48 Stunden
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Nem babra megy a játék - Bizonyítható, hogy a gyűlölet megbetegít

A gondolatok erejéről a vonzás törvényéről sokat olvashattunk az elmúlt évek során a kvantumfizika és a spirituális tanítások népszerűsítése kapcsán. Ez a tudás ősi, viszont most egyre nagyobb tömegekhez jut el a tudomány és a média kapcsán. Mindenki a maga józan esze és szíve alapján értékeli ezeket az információkat, így történhet meg, hogy a materialista gondolkodók kizárnak minden olyan lehetőséget, ami a szellemi síkhoz tartozik, míg a buzgó spirituális útkeresők gyakran esnek a naivitás és elvont spirituális koncepciók csapdájába. 

Forrás: 
http://tudnodkell.info/igy-bizonyithato-hogy-a-gyulolet-megbetegit/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Melyik csírát milyen betegségre fogyaszd?

Apró magvak óriási energiával - a csíráknál kiválóbb tápanyagforrást nehezen találnál. Próbáld ki őket!

Friss levegő, víz és napfény - mindössze ennyit kérnek a parányi magvak, hogy fejlődésnek induljanak, és termést hozó növénnyé érjenek. Életük legfontosabb szakasza a csírázás, amikor megjelenik a kis hajtás és a gyökérkezdemény. Miért jelenthet számodra értékes táplálékot a két-három centiméteres csíra? Ha átgondolod, mi a feladata, megtalálod a választ. A csíra felelős azért, hogy egészséges növény nevelkedjék belőle. Nem véletlenül nevezik "növényi placentának", azaz méhlepénynek is. Meríts erőt gazdag hatóanyagaiból!

csiratal

Forrás: 
http://www.otvenentul.hu/egeszseg/35601
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

CSÍRA-KISOKOS

Egy tenyérnyi csíragubanc elég mókás látvány, ám fontos és praktikus vitaminforrás, ráadásul finom is. A csírák ugyanis jóval több telítetlen zsírsavat, ballasztanyagot, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, mint maguk a zöldségek.

Forrás: 
http://herba-fitt.hu/hirek/csira-tablazat
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Csírában az életerő

Mind népszerűbbek a friss csíranövények, mert egyre többen tudják, hogy a táplálkozási palettát színesítő, könnyen emészthető, értékes tápanyagforrás egészségvédő hatású is. Ámde nincs új a nap alatt. 

Forrás: 
http://www.szabadfold.hu/csalad/csiraban_az_eletero
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Csíráztatás lépésről lépésre - tanácsok otthonra

A csírák éltető erejét az emberiség ősidők óta ismeri. Áldásos hatásuk a szervezetre köztudott volt, emiatt régen naponta fogyasztották. Fedezzük fel és ismerjük meg újra a természet e csodálatos ajándékát, hiszen a csírák olyan őserőt hordoznak, amely a növényvilágban egyedülálló!

Forrás: 
http://terepsport.hu/jo-tudni/csiraztatas-lepesrol-lepesre-tanacsok-otthonra
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Teljes kiőrlésű gabona - Az Ősi lételem

A jelenleg kapható “finom” élelmiszerek nagyon sok értékes ásványi anyagot, vitamint, nyomelemeket veszítenek a finomítási (vegyszeres) eljárás során!

Szervezetünk, hogy a halott ételből élő ételt építsen fel, pótolnia kell ezeket az anyagokat, persze szükségünk van a megfelelő bélflórára, hogy ez sikerüljön. A teljes kiőrlésû lisztek fogyasztása továbbra sem rendszeres. A lenti cikkbõl kiderül, hogy mit is veszít szervezetünk, és elolvashatjuk Rudolf Steiner, az antropozófia szellemi atyjának nézetébõl a gabonák szerepét a napi étkezésben.

teljeskiorlesu.jpgTartalom:

Forrás: 
http://www.eletforma.hu/eletmod/miert_fontos_a_teljes_kiorlesu_gabona_fogyasztasa/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Liszt kisokos - Melyiket válasszam?

Ember legyen a talpán, aki a polc előtt állva kiigazodik a számtalan lisztféle között. Ebben próbálunk segítséget nyújtani: mit, miért és mihez használjunk?

kukoricaliszt

Forrás: 
antalvali.com
4.7
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (10 votes)

A csírákról részletesen

Lucerna csíra, alf-alfa csíra

A lucerna, noha magja legkisebb a hüvelyesek között, tápérték szempontjából a legelső a csírák tekintetében, mivel nagyon igényes, kényes növény, gyökerei akár 30 méterre is kiterjedhetnek a földben, hogy hozzájussanak a legmegfelelőbb ásványi anyagokhoz, és más tápanyagokhoz. Az USA-ban akár 4 dollárt is hajlandóak kifizetni fél kiló lucernacsíráért, hogy élvezhessék salátába keverve. (Mellesleg nálunk sem olcsóbb, mert 20 deka 350 Ft. 350 Ft-ért már kapsz egy zacskó jó minőségű biomagot, amiből több kilónyi csírát tudsz nevelni!)

4.42857
Értékelés: Nincs Átlag: 4.4 (7 votes)

Csíráztatás - Fiatalodjuk és gyógyuljunk a természet segítségével!

A csírák olyan édesek és tiszták, amilyennek a természet szándéka szerint az élelmi anyagoknak lenni kell.

Az egészség fenntartásának egyik legjobb módszere az "élő ételek" fogyasztása. Korunkban egyre nagyobb érdeklődés kíséri az egészséges táplálkozást és napjainkban újdonságnak számító, természetes élelmiszerek megjelenését. Egyre többen keresik a vitaminokban, ásványi sókban gazdag, kímélő módon előállított, magas tápértékű élelmiszereket, amelyek természetes tápanyagtartalmukat megőrizték. Kora tavasszal egyre inkább áhítozunk egy kis friss vitaminforrásra. A legegyszerűbb, ha primőrök helyett az üde, erőt adó és házilag is előállítható csírát választjuk.

Még a kis mennyiségben elfogyasztott csíra is magas tápértékű eleme lehetne napi étkezésünknek.

Szögezzük le, a csíra nem a "biománia" része. Évezredek óta fogyasztja az emberiség, mert felismerte, hogy a szervezet számára hasznos, és hogy szebb, egészségesebb lesz tőle az, aki fogyasztja. Igaz, eleinknek fogalma sem volt, miért, és hogyan működik, de a tudomány később igazolta a hasznosságát: a nedvesség és a hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan találhatóak meg a létfontosságú fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok, valamint enzimek- ekkor a legmagasabb a növény enzimtartalma - és antioxidánsok. Ráadásul ezek könnyen és hatékonyan felszívódnak a szervezetben.

További jó hír, hogy a csíra nem hizlal, tehát akár bármilyen fogyókúrába is beépíthető, és jobb, mint a vitamintabletta.

csirak

4.2
Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (5 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel