Cukor

Egy filmrendező napi 40 teáskanál cukortól drogos lett, amit diétás és egészséges élelmiszerekkel vitt be a szervezetébe!

Végre bi­zo­nyí­ték ­erejű film ké­szült arról, hogy a kereskedelem által forgalmazott, egészségesnek kikiáltott élelmiszerekben található rejtett cukor miatt egy fiatalember majdnem életét vesztette. A fő­sze­replő 60 napig csak úgy­ne­ve­zett di­é­tás, vagyis ala­csony zsír­tar­talmú éte­le­ket fo­gyasz­tott. Kiszámolták, hogy napi 40 teáskanálnak megfelelő cukor jutott a szervezetébe úgy, hogy nem evett cukrot! A vég­ered­mény megrázó! 

Forrás: 
Saját tartalom
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Cukor ABC - 3. rész: Hogyan készül a cukor?

Az első részben arról írtam - persze röviden és tömören -, hogy minden cukor szénhidrát, de nem minden szénhidrát cukor. Ezt én találtam ki, bár teljes mértékben így nem igaz, de egyszerűbb volt megjelölni azt a tényt, hogy van szűkebb, és tágabb értelemben vett cukor. Közben Niki kolléganőm segítségével megismerkedtünk a cukorszirupokkal is, most pedig folytatjuk a körutunkat a cukrok szűkebb értelemben vett hazájában. Akkor lássunk is neki!

Cukornád, a cukor alapanyaga

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Cukor ABC - 2. rész: Édes élet - sziruposan

Olyan családban nőttem fel, ahol - szinte - mindig minden házi volt. Mindkét nagymamám és Édesanyám törekedett arra, hogy félkész-, késztermék ne kerüljön otthon az asztalunkra. Házi volt a hús, a kolbász (mondjuk ezzel nem sokra mentem , hiszen nem fogyasztom), a sütemények, még a levestészta is! Viszont nem tudták, hogy a finomított termékeket ki kellene iktatni.

Juharszirup

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (21 votes)

Cukor ABC - 1. rész: Cukortörténelem

"Az édes csábítóból első számú gonosztevő lett - drámai színeváltozás. A fehér arany méreggé alakult. Legalábbis így látja a helyzetet Robert Lustig, a San Francisco városában található Kaliforniai Egyetem professzora. Ő napjaink legnagyobb "cukorkritikusa". "Nem a kalóriákkal van a fő baj - mondja, sokkal inkább a szervezet biokémiájára gyakorolt hatásával." - olvasható az egyik havi magazin hasábjain. A napokban lettem figyelmes erre a cikkre, mivel a Csapaton belül elég sokat feszegetett téma: a cukor.

Minden cukor egyforma?De mit is jelent a cukor? Minden cukor egyforma? És akkor mi a szacharóz? Röviden és velősen egy kicsit átalakítva: minden cukor szénhidrát, de nem minden szénhidrát cukor.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

A kutyákat megöli, minket meghajt

A xilitolt sokan azért fogyasztják cukor helyett, mert - szemben a finomított, ipari cukorral - valamiféle természetes édesítőszerként él a fejükben. A helyzet ezzel szemben az, hogy a nyírfacukorként is ismert xilitolt bonyolultabb kémiai folyamat során nyerik ki a gyakran genetikailag módosított kukoricából, mint a kristálycukrot a cukorrépából.

kutyaxylitForrás: Pataky Zsolt

Forrás: 
http://www.origo.hu/tafelspicc/alapanyag/20140826-a-xilit-tonkreteszi-a-kutyak-majat-emberekben-hasmenest-okozhat.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

A cukorfogyasztás öregít

A dohányzás, a stressz, de akár napi két pohár cukrozott üdítő is jelentősen megnövelheti a bőr korai öregedését okozó és az egész szervezetet károsító szabadgyökök mennyiségét.


Forrás: 
http://www.karpatinfo.net/cikk/eletmod/cukorfogyasztas-oregit
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Pénzkidobás a nád- és a nyírfacukor?

"Mára a nyírfacukor jelző lényegében nem több, mint egy romantikus hangulatú reklámkifejezés." - Felesleges a kristálycukornál jóval drágább nádcukrot megvenni, mert ugyanaz az anyag. A szintén méregdrága nyírfacukornak kevés köze van a nyírfához, sokkal inkább a kukoricához áll közel, a barnacukor pedig csak szín...

Újabb illúziórombolás következik:

Az alapélelmiszerek közül az egyik legtöbbet támadott termék a kristálycukor, amelyből évente fejenként közel 30 kilót fogyasztunk. Ez csökkenést jelent a korábbi évekhez képest, 2000-ben még 34 kiló cukrot ettünk fejenként egy év alatt. 


Forrás: 
http://tudnodkell.info/penzkidobas-a-nad-es-nyirfacukor/
4.18182
Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (11 votes)

Kísérlet: 1 évig nem evett cukrot a család

Nahát, nahát! Milyen "meglepő"!  A tősgyökeres AntalValisták tudják, hogy az oldalunk megalakulása óta az egyik első számú aranyszabályunk ez: Kerüld a cukrot! Végre egyre több bizonyíték van arra vonatkozóan, hogy a cukor mennyire egészségkárosító, valamint súlyos függőséget is okoz! Remélhetőleg hamarosan eljutunk odáig, hogy a lakosság finomított cukorfogyasztása minimálisra csökken, és a természetes édesítőszereké lesz a főszerep: méz, kókuszvirágcukor, rapadura, aszalt és nyers gyümölcsök.  A választásban segíthet a Cukor ABC eddig megjelent 1., 2., és 3. része.

Forrás: 
http://borsonline.hu/20140413_kiserlet_1_evig_nem_evett_cukrot_a_csalad
4.875
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (16 votes)

A fehércukor káros hatásai, a csontozat második ellensége

A XIX. sz. elején a cukor sokkal inkább csemegének számított (fejenként átlagosan 5-6 kg-ot fogyasztottak évente), mintsem a táplálék egyik fő komponensének. Ma az Egyesült Államokban évente 70 kg cukrot fogyaszt el egy polgár, hazánkban 36 kg-ot.

feher_cukor.jpg

Forrás: 
http://www.tudomanyeseletmod.hu/finomitott-cukor/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Azt hisszük, legalább olcsón lakunk jól. Pedig dehogy!

Az olcsó termékek sokszor valójában drágábbak, mint prémium társaik vagy az általunk is könnyedén elkészíthető, jobb minőségű változatuk. Összeállításunkban bemutatjuk, mit tartalmaznak, mennyit érnek valójában az olcsónak hitt, népszerű kényelmi élelmiszerek.
Az alábbi termékek mind megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak. Fontos, hogy az összetevők listája mindig azzal az alapanyaggal kezdődik, amelyből a legtöbb található a termékben, és így halad a lista az egyre kevesebb felé.

szurt_almaital-450x.jpg

Forrás: 
http://m.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20130924-az-olcso-etel-mindig-draga.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Neked belefér? Egy jó kánikulai jegeskávé felér egy Big Mac menüvel

A nagy nyári melegben sokan kívánják meg a hűsítő jegeskávét és különféle verzióit, hiszen élénkítő hatásuk mellett elviselhetőbbnek is érezhető a hőség általuk. A rossz hír, hogy amilyen finomak és krémesek, annyira alattomos kalóriabombák is. Hogy mennyire, az mindjárt kiderül. 

Forrás: 
http://divany.hu/eletmod/2013/07/25/kavek/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Te mennyi cukrot tömsz magadba?

Rendszeresen felbukkannak a neten különböző termékek, amelyek mellé lelkes sporttársak kigrammozzák azok cukortartalmát, mi pedig megdöbbenve osztjuk meg ezeket, nézd, mennyi van a kólában! Mi most nemcsak a (kóla helyett) Fantát, hanem kukoricakonzervet, bébiételeket és más, elsőre cukormentesnek gondolt termékeket vizsgáltunk meg, hogy még jobban elszörnyedhessünk. 

Forrás: 
http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20130524-elelmiszerek-cukortartalma.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Indiában újraértelmezték a kóla funkcióját

Minden jó valamire - még a kóla is!

Az indiai chhattisgarh-ban a gazdák találtak egy szert, ami olcsóbb és ugyanolyan jól kiírtja a kártevőket.

A Mezőgazdasági kutatók adtak hozzá tudományos magyarázatot is: azt mondják, az italok magas cukortartalma valóban alkalmas a kártevők kiirtására. A Pepsi és a Coca-Cola nyilván nem ért egyet, szerintük semmi nincs az italban, ami megölhetné a kártevőket. Vajon mit szólnak ehhez az immár elhalálozott kártevők? 

Forrás: 
http://www.pozitivnap.hu/kulfold/indiaban-ujraertelmeztek-a-kola-funkciojat
0
Értékelés: Nincs

CUKOR = MÉREG ?

Bár a cukorbetegség nevében ott a cukor, egész eddig a cukorfogyasztás és a cukorbetegség közötti közvetlen kapcsolatot tudományosan nem igazolták. Egy új tanulmány azonban megmutatja ezt az összefüggést, ami jelentőségében ahhoz hasonlítható, mint amikor az 1960-as években feltárták a dohányzás és a tüdőrák közötti kapcsolatot. 

Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20130306-igazoltak-hogy-a-cukor-mereg.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Cukrosabb a magyar narancs

Magyarország — Ugyanaz az üdítő, és mégsem – három uniós országban: nálunk, Szlovéniában és Olaszországban. Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület a legnépszerűbb szénsavas narancsitalt, a Fantát tesztelte, és kiderült: a taljánoknak gyártott változatban négyszer annyi a narancslétartalom, mint a szlovén boltokban kaphatóban.

Forrás: 
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/cukrosabb-a-magyar-narancs-2110845
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel