Cukorbetegség

Útkeresés

Sziasztok!

Egy útkereső vagyok az út elején. Több éve cukorbeteg , eddig gyógyszeresen kezelt, de diétát tartó ember. Tudtam, hogy valamit nem csinálok jól, hiszen a túlsúlyomtól sehogy sem sikerült megszabadulnom. Sajnos januárban hasnyálmirigygyulladást kaptam, azóta pedig inzulint kell adnom a cukromra. A laboreredményeim nem túl jók, és a vérzsír magas.

Útkeresés

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Cukorbetegség II. - Mi zajlik a lelkünkben, ami megbetegít?

Teljes bizonyossággal állítom, hogy lelki jóllét nélkül nincs testi jóllét sem, vagyis a lelki táplálék testünk jóllakatását is szolgálja. A lelki törések, hiányok, válságok általában megmutatják magukat testi tünetekkel is. Ha valaki nem reagál a testi vészjelzésekre, nem rak rendet a lelkében, a tünetekből sajnos sok esetben betegségek fejlődnek ki. Tehát minden betegségnek, tünetnek (és itt kiemelném, hogy most nem a hiánybetegségekből, balesetekből fakadó elváltozásokról beszélek) megvan a maga lelki jelentése, érdemes ezeket időben lefordítani!

Lelki jóllét nélkül nincs testi jóllét sem.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Cukorbetegség I. - Mi zajlik a testünkben, ami megbetegít?

Cukor: édes méreg, a Vali által sokat emlegetett gyilkos fehér trió egyik lelkes képviselője, életünk megízesítője. Rengeteg kép ugrott be, miközben a témán járattam a kerekeimet, többek között Jancsi és Juliska megpróbáltatásai, amit pont a napokban olvastam a gyerekeimnek; meg a saját gyerekkorom, ami lelkileg nemigen nevezhető édesnek, az elfogyasztott "táplálékot" tekintve viszont annál inkább... Vajon mit próbál pótolni a sok elfogyasztott édes méreg? Talán pont a lelki édestelenséget "kárpótoljuk" vele? Elgondolkodtató. Többek között ennek boncolgatási segédeszközeként készült ez az írás. Hogy segítsen átláthatóbbá, érthetőbbé tenni a cukorbetegségnek nevezett állapotot, hogy levonhassuk saját logikus, biologikus következtetéseinket.

Cukorbetegséghez vezető út

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

A cukorbetegség és az inzulinrezisztencia - keleti szemszögből

Korábban már végigvettük "nyugati" oldalról közelítve,  hogy hogyan és miként alakul ki az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség. Most nézzünk rá a kérdésre egy teljesen eltérő szemszögből, a keleti gyógyászat segítségével. Megdöbbentő, hogy bár eltérő a diagnosztikai eljárás, a gyógyító megoldások egyeznek, de legalábbis roppant hasonlóak!

tibeti-mongol-gyogyaszat

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (19 votes)

A cukorbetegség és az inzulinrezisztencia - Életmód és étrend cukorbetegeknek!

Minden családban van legalább egy cukorbeteg, akár közeli, akár távoli rokonról legyen szó. Nem hiába mondják: népbetegség. Családunkban az egyik nagypapám és keresztapukám szenvedett tőle. A keresztapukám nagyon hamar elment, és úgy érzem, hogy nem hozzá méltón… Évekig foglalkoztatott a gondolat, hogy miképp lehetett volna ezen a helyzeten változtatni.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, sok élethelyzettel, betegséggel találkoztam, jó néhányat meg is tapasztaltam, és amikor kimondják, hogy valami gyógyíthatatlan, lehetetlenség rajta segíteni, akkor beindul nálam a motor, hogy bizony ennek utána KELL járnom! És hihetetlen vagy sem, de újra és újra rá kell döbbennem, hogy bármilyen betegségről legyen is szó, a megfelelő életmód, A TÁPLÁLKOZÁS A KULCS, így a cukorproblémáknál is! Bár keresztapukámon már nem segít, de bízom benne, hogy sokak számára enyhülést hoz.

Cukorbetegség

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (26 votes)

Szelídgesztenye, avagy a gesztenye jótékony hatásai

Már a rómaiak is előszeretettel fogyasztották, mivel beltartalmi értékeinek köszönhetően a szelídgesztenye fogyasztása teljes mértékben pótolni tudja a étkezésünkből a gabonaféléket, a dióféléket és a burgonyát.

Szelídgesztenye

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Miért és hogyan alakul ki a cukorbetegség?

Limburger úr 49 éves és sikeres ügyvéd. Korábban diákként és egyetemi hallgatóként lelkes labdarúgó volt, és a helyi bajnokságokon játszott. Ahogy állást kapott, jött a család is, és a focira nem jutott már ideje. Látszik is rajta. 98 kg társul a 179 cm-es magasságához. Jelenleg cukorbeteg. A cukorbetegség egy anyagcserezavar, amiben rengeteg - főként túlsúlyos - ember szenved.

diabetes

Forrás: 
http://www.gesundheitsthema.de/diabetes-mellitus-zuckerkrankheit-typ-2/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

A fahéj a cukorbetegek megmentője?

A cukorbetegeknek érdemes rendszeresen fahéjat fogyasztani, hiszen a fűszer nemcsak kellemes ízt biztosít az ételeknek, de pozitív élettani hatásokkal is rendelkezik: csökkenti például a vércukor, a "rossz" koleszterin és a trigliceridek szintjét, így természetes segítőtárs lehet a diabétesz elleni harcban.

fahej

Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20130911-tobb-fahejat-javasolnak-a-cukorbetegeknek.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Amit még nem tudtál a mungóbabról

A mungóbabot már kr.e. 1500 óta használják Ázsia szerte használják. Leginkább a magas beltartalmi értéke miatt örvend nagy népszerűségnek. A mungóbab hatékonyan gátolja az LDL oxidációját, valamint fenoltartalmának köszönhetően óvja szervezetünket a szabadgyökök káros hatásaival szemben.

mungobab

Forrás: 
http://blogs.naturalnews.com/the-mighty-mung-bean/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Kísérlet: 1 évig nem evett cukrot a család

Nahát, nahát! Milyen "meglepő"!  A tősgyökeres AntalValisták tudják, hogy az oldalunk megalakulása óta az egyik első számú aranyszabályunk ez: Kerüld a cukrot! Végre egyre több bizonyíték van arra vonatkozóan, hogy a cukor mennyire egészségkárosító, valamint súlyos függőséget is okoz! Remélhetőleg hamarosan eljutunk odáig, hogy a lakosság finomított cukorfogyasztása minimálisra csökken, és a természetes édesítőszereké lesz a főszerep: méz, kókuszvirágcukor, rapadura, aszalt és nyers gyümölcsök.  A választásban segíthet a Cukor ABC eddig megjelent 1., 2., és 3. része.

Forrás: 
http://borsonline.hu/20140413_kiserlet_1_evig_nem_evett_cukrot_a_csalad
4.875
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (16 votes)

Folyamatosan nő a cukorbetegek száma a világon: idén 382 millióan lesznek

A cukorbetegség globális népegészségügyi probléma, évről évre nő a cukorbetegséggel élők száma a világon: idén a becslések szerint 382 millióan lesznek - közölték a Nemzetközi Diabétesz Szövetség szakértői. Magyarországon 620 ezren cukorbetegek, közülük 170 ezren szednek valamilyen inzulinkészítményt.

cukorbetegseg_0.jpg

Forrás: 
http://hetivalasz.hu/eletmod/evente-51-millioan-halnak-meg-a-betegsegben-70486/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Feketemag: mindenre gyógyír, csak a halálra nem

Ez a szerény, de rendkívül erős mag megöli a MRSA antibiotikum rezisztens (meticillin-rezisztens Staphylococcus aureus (MRSA)) baktériumot, gyógyítja a vegyifegyver támadással mérgezett testet, segíti a cukorbetegek haldokló hasnyálmirigy béta-sejtjeinek regenerációját...mégis túl kevesen tudják, hogy létezik. 

Forrás: 
http://naturahirek.hu/feketemag-mindenre-gyogyir-csak-halalra-nem/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

A tudomány feltárja: a nyugati étrendminta halálos betegségek vektora

Folyamatban lévő kutatások azt mutatják, hogy a nyugati étrend joggal tekinthető "betegségokozónak", társulva az influenzával és mai más fertőző betegségekkel.

Forrás: 
http://naturahirek.hu/a-tudomany-feltarja-a-nyugati-etrendminta-halalos-betegsegek-vektora/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

CUKOR = MÉREG ?

Bár a cukorbetegség nevében ott a cukor, egész eddig a cukorfogyasztás és a cukorbetegség közötti közvetlen kapcsolatot tudományosan nem igazolták. Egy új tanulmány azonban megmutatja ezt az összefüggést, ami jelentőségében ahhoz hasonlítható, mint amikor az 1960-as években feltárták a dohányzás és a tüdőrák közötti kapcsolatot. 

Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20130306-igazoltak-hogy-a-cukor-mereg.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Noni - A "Hosszú élet" titka

Évezredekkel ezelőtt az akkori tudósok vizsgálni kezdték a természet kincsestárát olyan növényeket keresve, amelyek nem kizárólag a betegségek kezelésére, hanem az EGÉSZség megőrzésére is szolgálnak. Növények használatával olyan gyógyászati rendszert és természetes kezelési módokat fejlesztettek ki, melyek kedvezően befolyásolják az egészséget, és ezt elnevezték ayurvedának, mely szankszkritül "az élet tudománya"-t jelenti.

A noni "az élet tudománya" egyik fontos növénye és maga a gyümölcs a "hosszú élet" titka, hogy miért is találtatott annak, az alábbi bejegyzésből kitűnik.

Tartalom:

noni

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel