Cukormentes

Tudod, mi van a bolti szaloncukorban? Így készíts cukormentes szaloncukrot!

Sok-sok évvel ezelőtt, a korábbi munkahelyemen karácsonyra mindig kaptunk egy doboz szaloncukrot. Mire eljött a karácsony, már nem volt belőle, mindet megettem. Nos, azóta már sok víz lefolyt a Dunán, már évek óta nem vásárolok a boltban szaloncukrot. Viszont kíváncsiságból mindig megfordítom az üzletekben a szaloncukros dobozokat, zacskókat, és elolvasom az összetevőket. Elmondhatom, hogy évek óta nincs változás. Mindig ugyanazokat a "szemét" szaloncukrokat árulják.

A szaloncukorgyártás évek óta nem változik

Igen, valóban így gondolom, ugyanis ezek táplálkozástudományi szempontból semmi értékeset nem tartalmaznak a szervezetünk számára. Sőt... Ezek a "finomságok" egyenesen egészségrombolók, ráadásul az árával is átvernek, sokkal drágábbak, mint amennyit érnek.  Ha folytatod az olvasást, akkor elárulom, hogy miért is gondolom ezt így.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Bejgli reformosan és egészségesen

Karácsony közeledtével egyre nagyobb a sürgés-forgás a konyhában. Aprólékosan megtervezzük a menüt, mikor mit fogunk sütni, főzni; hiszen van olyan étel, aminek kifejezetten jót tesz, ha hagyjuk állni 1-2 napot. Igazi hagyománya van a karácsonyi bejglinek, amely elkészítése akár mumus is lehet egy háziasszony számára. Nos, nem kell megijedni, mert ha tovább olvasod a blogot, akkor láthatod, hogy még férfiak is el tudják készíteni ezt a finom karácsonyi süteményt.

Bejgli reformosan

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Őszibarack befőtt

Bevallom őszintén őszibarack befőttet – de úgy egyébként semmilyen befőttet - még sosem tettem el. Viszont úgy érzem, itt az ideje, hogy nekikezdjek… Jött az ötlet onnét, hogy ma a piacon a barackos néni mondta, hogy hamarosan olcsóbban tudja már adni a  kedvenc őszimet, én a sárga húsút szeretem. …

Imádok a piacon a vásárolni, annyira baráti, sőt inkább családias már egy-egy termelővel a kapcsolatom, hogy legszívesebben meg is ölelgetném Őket. 

Mesélnek a problémájukról, az örömeikről, a szüleikről, gyermekeikről, unokákról. Nincs olyan alkalom, hogy legalább néhány mondat erejéig ne beszélgessünk és olyan sem, hogy valami ajándékkal ne lepjenek meg. Ma az egyikük egy óriási méretű sárgadinnyét adott, a másikuk pedig csodaszép zellerzöldet, a harmadiknál vásárolt barackokra is került még egy-két plusz szem a gyerekeknek. Szeretettel gondolok Rájuk, nem az ajándékok miatt, bár nagyon jólesik a kedvesség, hanem a mosolyukért, a szeretetért, amit adunk-kapunk egymásnak egymástól. Bocsánat a kitérőért . 

/oszibarack_befott.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Vasárnapi gluténmentes palacsinta + extrával

Nem vagyok édességfüggő, de az egyik legnehezebb dolog, anyukám palacsintájáról való lemondás volt x éve az életmódváltás során. Ha bármit és bármikor, akkor palacsinta és fagyi. Ezzel a kettővel le lehet venni a lábamról.  

Londonban járva teszteltük az angol palacsintát, amely őszintén szólva nagy csalódás volt - íze nem sok, még töltelékkel sem. Aztán hetek múlva a munkatársam meglepett egy recepttel. Egy banán, két tojás. Ma pedig megalkottuk. Nem volt nehéz.  Elfogyasztása során kétség nem fért ahhoz, hogy a London Bridge látványosan készülő  pancakeje elbújhat eme egyszerű kreálmány  mellett, mögött vagy ahol nem látjuk. 

 vasarnapi_glutenmentes_palacsinta01

4.88889
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (9 votes)

Reggeli egészségmix

Férjem és Fiam nem rajonganak a nyers étkezésért. Így elég nehéz abszolválnom azt a feladatot, hogy napi 8 marék ez meg az lemenjen a torkukon. Nos, lehet a kisebb ellenállás irányába indultam el, de ugyebár minden kezdet nehéz...

Reggelente a pohár víz éhgyomorra már nem okoz sem gondot, sem fejfájást, az Emóciót megszerették, a lazacolajat Fiam úgy issza, mint mi egy isteni kávét. Szóval, minden reggel "zöld" turmixot fogyasztunk, hol vizes-almaleves, hol tejes alaput. Ha beüt a ménkü, akkor Immun Elixír is landol a turmixban. Sok helyen olvastam már a piros bogyós gyümlcsök csodás hatásáról is, és bár nem túl szerencsés a fagyasztott megoldás, de a szezonig úgy hiszem megbocsájtható. Nagyon finom, laktató reggeli ital (kb. 3 dl/fő), ha úgy tetszik étel. Előfordul, hogy egy ilyen turmix után, mi felnőttek nem vagyunk éhesek, így ebédig is kibírjuk, főleg sok-sok víz ivásával. Amikor útifűmaghéjat is fogyasztunk (gyermek kivételével), akkor lédúsabb italt készítek. A variációk száma végtelen és bátran lehet kísérletezni az ízekkel. Jómagam is így teszek nap, mint nap. A hozzávalókat turmixgépben lemixeljük. Azonnal fogyasztjuk. Ha, úgy ítéljük meg, hogy túl sűrű, akkor emeljük a vízadagot. 4 fő esetén az arányokat duplázzuk.

Reggeli egészségturmix

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Segítség, bionom leszek! - 7. nap: Édesség

Amiről én teljesen biztos, hogy nem tudnék semmilyen diéta és semmilyen életmódváltás kedvéért lemondani, az az édesség. Szerencsére, ha az ember bionóm életmódváltást szeretne végrehajtani, akkor ezt nem is kell megtennie. 

ilovesweets

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Zabelyhes, almás csoda candidásoknak

A diétám 3. hetében már igencsak elfogott az édesség iránti vágy. Ez volt a második hullám. Az első egy bioboltban vásárolt anti-candida süteménnyel lett csillapítva, de ma úgy gondoltam: "A nagy francokat, nem fogok 650 Ft-ot fizetni egy maréknyi süteményért!" Így hát készítettem én magam ennyi pénzből, kb.

4.727275
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (11 votes)

A mi gumicukrunk

Az ötletet az interneten találtam még régebben. Fokozatosan próbálunk a családdal átállni az egészséges életmódra, és nagyon fontos, hogy a 4 éves lányom is ehessen édességet, mint a barátai. Ez a gumicukor mindig nagyon hamar elfogy Tudom, hogy nem tökéletes a zselatin miatt...próbáltam már útifű-maghéjjal, de nem lettek szépek a formák, a srácoknak meg szinte csak az számít (mindig a dínós fogy el először). Az agar-agart még nem próbáltam, de érdekelne, ha valakinek van tapasztalata róla. Más gyümölcsből is jó lehet, mi idén nagyon sok málnát kaptunk, ezért abból készült eddig.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Gyors, házi jégkrém

Előre bocsátom, nem én  találtam fel a receptet, de kipróbáltam és nagyon fincsi lett. A bolti jégkrém kiváló alternatívája. Zabtejszínből nem próbáltam, hogy sikerülhet-e, - aki tudja, az írja meg.

hazi_jegkrem.jpg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel