Dohányzás

Rémisztő öltözetben a cigaretták

Érdekes újabban Ausztráliában a cigaretta vásárlása. A dohányos bemegy a boltba, ránéz a cigarettákat tartalmazó szekrényre, és döbbenten tapasztalja, hogy minden doboz egyforma. Illetve nem éppen: a dohányzás okozta betegségeket bemutató fotók különbözőek, de a márkanév egyik csomagon sem látható. 

Forrás: 
http://www.szabadfold.hu/aktualis/remiszto_oltozetben_a_cigarettak
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A legfontosabb, amit valaha is olvashat a rák kezeléséről

Az Immune Assist használatával szemben a hagyományos rákkezelési eredmények azt mutatják, hogy a kezelés azért hatástalanabb, mert a test nem ismeri fel a rákos sejteket és így azokat elpusztítani és felismerni sem képes. Miért?

Forrás: 
http://immunerosites.blog.hu/2012/09/04/udvozlunk_a_blog_hu-n_5781
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Az élet értelme és a dohányzás

Mi az élet értelme? – ez a kérdés a homályos és megválaszolhatatlan problémák jelképévé vált, ám érdekes módon a lélektan mégis eléggé jól tud dolgozni vele. A pszichológiát ugyanis nem az foglalkoztatja, hogy úgy általánosságban vajon mi lehet az emberi létezés értelme – hanem az, hogy az egyes ember mennyire látja értelmesnek a saját életét.

Forrás: 
http://www.eletestudomany.hu/content/lelektani_lelemenyek_20090904_az_elet_ertelme_es_a_dohanyzas
4.5
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 votes)

Valami szivárog a "köz"tudatba - Az új "cigaretta"

A cukor olyan veszélyes, hogy a dohányhoz és az alkoholhoz hasonló szigorral kellene kezelni – állítják szakemberek, akik szerint a cukor évente 35 millió ember haláláért felelős közvetve a diabéteszen, a szívbetegségeken és a rákon keresztül.

A University of California San Francisco kutatói a Nature magazinban megjelent tanulmányukban azt írják, hogy a cukor nem csak elhízást okozhat, de az általunk fogyasztott mennyiségben megváltoztatja a metabolizmust, emeli a vérnyomást és károsítja a májat is. Az egészségügyi kockázatok nagyon hasonlóak az alkoholéhoz, ami persze nem is csoda, tekintve a közös eredetet.

valami_szivarog_01

Forrás: 
http://kivultagasabb.postr.hu/a-cukor-az-uj-cigaretta
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Fogamzásgátló + cigi = Egyre több fiatal nő kap infarktust

Véleményem szerint a fogamzásgátló lehet, hogy a műösztrogén tartalma miatt véd az infarktus ellen, de ez a "jótékony" hatása elenyésző ahhoz képest, amilyen rombolást a szervezetben végez. Mindenesetre a cikk ismét alátámasztja, hogy nem szabad fogamzásgátlót szedni. Vagy nem szabad dohányozni. De leginkább egyiket sem kéne erőltetni. Ha viszont valamelyik nélkül nem tudunk meglenni, akkor inkább a fogamzásgátlóról mondjunk le, mert nagyobb galibát képes a szervezetben csinálni, mint a cigaretta.


Forrás: 
http://hvg.hu/egeszseg/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ciki lesz a cigi?

Egyre markánsabban mutatkoznak meg az egyes országokban bevezetett dohányzási tilalom pozitív hatásai a különböző tanulmányok szerint: a felnőtteknél csökken az infarktusok veszélye és egyre kevesebb gyermeket szállítanak be a kórházakba asztmarohamok miatt.

Forrás: 
http://index.hu/tudomany/2010/10/23/bevalt_a_dohanyzasi_tilalom/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Több száz gén működését befolyásolhatja a dohányzás

A dohányzás több száz olyan gén aktivitását befolyásolja, amelyek az immunrendszer működésében, a sejtek programozott halálában vagy az anyagcserében vesznek részt - idézte szerdán amerikai genetikusok megállapítását az EurekAlert című tudom&aacut

Forrás: 
http://eletmod.transindex.ro/?hir=13870
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A rák veheti át a vezető halálozási okot világszerte....

Szakértők szerint a rák fogja átvenni a vezető halálozási okot világszerte mivel az emberek nem képesek az életmódjuk megváltoztatására, és ezzel párhuzamosan öregszik a népesség is.

Az Egyesült Államokban 20 év alatt 16 százalékkal csökkent a rák miatti halálozási arány, a megfelelő kezelések, és oktató kampányoknak köszönhetően – közölte az Amerikai Ráktársaság epidemiológusa Susan Gapstur. Az elhízás, és a dohányzás azonban továbbra is nagy gondot okoz.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Rákellenes világnap – február 4. - havonta 5 ezer új daganatos beteget regisztrálnak...

Prevenció - ez lett a jeligéje a rákellenes világnapnak. Az egészségügyi világszervezet előrejelzései alapján 2020-ra 10 millióra fog nőni rák miatt elhunytak száma.

Jelenleg nincsen csodaszer az orvosok kezében, a legjobb megoldás a megelőzés. Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga elnöke elmondta, hogy minden harmadik rákbetegség megelőzhető lenne (stresszhelyzetek megfelelő kezelése, rendszeres testmozgás, és egészséges táplálkozás). A  GloboCan adatai szerint évenkénti 9 ezer tüdőrákossal mi vezetjük a világranglistát (!). A rendszeres szûrés nagyon fontos lenne, de nem járunk el. ...és ennek ellenére meglepődünk a siralmas statisztikai adatokon!prevencio_rak_vilagnap.jpg

Tartalom:

0
Értékelés: Nincs

KSH halálozási okok - továbbra is a szív- és érrendszeri megbetegedés áll az első helyen...

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése alapján a globális halálozási okokat a szív- és érrendszeri megbetegedések vezetik. Becslések szerint 17,5 millió ember hal meg évente ennek következtében.

Az előrejelzések szerint ez a szám 2015-re 20 millióra emelkedhet. Magyarországon a KSH adatai alapján a halálozások 50%-ért felelős az említett betegség. Az egyik fő kockázati tényező a  magas koleszterinszint, ami ma Magyarországon minden második emberre jellemző...

Tartalom:

4
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

Őszi immunerősítés, avagy hogyan készüljünk a megfázós hónapokra

osz_fak.jpgSzeptember van, még élvezzük a nyárvégi napsugarakat, a friss gyümölcsöket, zöldségeket a kertben, de a hűvös, ködös hajnalok és esték már jelzik az ősz közeledtét. Sokak számára az ősz egyet jelent a megfázásos, influenzás megbetegedések kezdetével, amiből aztán tavaszig ki sem lábalnak.

4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 votes)

Ne edd magad depressziósra!

A feldolgozott és zsíros ételekben gazdag étrend növeli a depresszió kialakulásának kockázatát. Nem biztos tehát, hogy aki duci, az boldog is.

Forrás: 
.
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Hogyan előzhetjük meg a szívbetegségek kialakulását?

Hazánkban, ahogyan a világ más országaiban is, több ember hal meg szív- és érbetegségben, mint az összes többi betegségben együttvéve. A szív- és érbetegségek kialakulásában az életmódnak és a társadalmi-környezeti tényezőknek döntő szerepük van. A különböző problémákat ezért megfelelő stresszkezeléssel és életmódváltással védhetjük ki.

A szív- és érrendszeri megbetegedések legfontosabb életmódbeli tényezői a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a küzdelem az élet mindennapi problémáival és azok lélektani következményeivel - depresszióval, szorongással, másokkal szembeni ellenséges attitűddel. Az átfogó életmódváltással azonban radikálisan befolyásolható az egészségi állapot és a várható élettartam. Az érelmeszesedés - beleértve a koszorúér-betegséget, a magas vérnyomást, a cukorbetegséget, a zsíranyagcsere-zavart, a kövérséget és más krónikus betegségeket - tünetei megfelelő életmódváltás hatására jelentősen javulnak.

A magyar lakosság 32 százaléka dohányzik, ez az arány pedig még ennél is magasabb a 20-30 éves korcsoportban. "A felmérések szerint az egészségvédő, betegségmegelőző magatartást illetően különösen rossz a helyzetünk" - fejtette ki Eisler Olga pszichiáter, neurológus szakorvos, a Quintess Tudományos Testület tagja. "Ennek oka a "túlélő mentalitás": ha egyik napról a másikra kell élem, akkor nem érdekel, hogy 55 éves koromban halok-e meg, vagy 80 évesen, először is a holnapon szeretnék túljutni. A dohányzás, a túlmunka, a kapkodva befalt étkezések rövid távra védelmi mechanizmusok, hosszú távra azonban pusztítóak.

Forrás: 
hvg.hu/egeszseg
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Öt dolog, amiről hallgat a média - marihuána

A NORML szakértője sorra veszi azokat a fűvel kapcsolatos kutatási eredményeket, amelyekről a média mélyen hallgat.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Zöld tea: védhet bizonyos rákfajták ellen

A zöld tea fogyasztása csökkentheti egyes vérrákok kialakulásának kockázatát – állítják japán kutatók. Ehhez azonban naponta legalább öt csészével kell fogyasztani az italból.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel