Egészséges életmód

A kezdet nem mindig olyan nehéz!

Kedves Vali!

Írtad, hogy számos támadás ér minket, az egészséges és tudatos táplálkozást követőket. Nagyon örülök a munkásságodnak, a természetességednek, és a ripotjaidat hallva is egyre szimpatikusabb vagy a számomra. Az átállás nekünk sem volt könnyű, de ésszel és rendszeres tanulással, türelemmel, a családi kiadások figyelembe vételével igen is könnyen megoldható.

Életmódváltás

4.333335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (6 votes)

Kezdő életmódváltók fogadalmai 1. rész - Konyha

Új év, új kezdet - szokták mondani. Valóban, valahogy a január elseje a legtöbb ember életében egy bűvös nap, mintha csodát várnánk tőle. Fogadkozunk, hogy most minden megváltozik, és biztosak vagyunk abban, hogy az új év sokkal jobb lesz, mint a régi. Január elsejét el is neveztem a fogadalmak napjának. Sokan ekkor döntenek úgy, hogy új életet kezdenek, életmódot váltanak, és egészségesebben fognak élni. A fogadalmak sorsa, hogy betartsák vagy elfelejtsék.

Kezdő életmódváltók fogadalmai - Konyha

Szeretnénk nektek segíteni abban, hogy sikerüljön teljesíteni az életmódváltással kapcsolatos fogadalmaitokat, hiszen tudjuk, hogy a kezdet minden esetben nagyon nehéz, hiszen tobzódtok a rengeteg új információban, csak kapkodjátok a fejeteket a sok lehetőség között. Így elhatároztuk, hogy összeszedjük nektek egy-egy blogban az életmódváltással kapcsolatos legfontosabb területeket, úgy mint a konyha, a fürdőszoba és a mozgás, ahol segítségetekre lehetnek a tanácsaink, a tapasztalataink, hogy lássátok, mi hogyan csináltuk, nekünk mi vált be. Persze ezek a tanácsok csak mankók, lehet eltérni tőle, sőt ha nektek más válik be, akár majd meg is írhatjátok a blog alatt hozzászólásban, így ti is fogtok tudni segíteni másoknak. 

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Ünnepek utáni belső romeltakarítás

A karácsony és a szilveszter, de még a kettő közötti időszak is az ellazulás, pihenés, és jó magyar szokás szerint a lakomák időszaka, amit ilyenkor ünnepek után a mérleg is megmutat. A nehéz ételektől, a sok szénhidráttól elnehezültek, fáradtak vagyunk, testünkben felhalmozódnak a méreganyagok. Most januárban meleg gyógyteákkal, friss zöldséglevekkel, zöldturmixokkal tudjuk a legjobban visszaállítani szervezetünk sav-bázis egyensúlyát, megerősíteni az immunrendszerünket, és kitisztítani az emésztőrendszerünket. A legjobb, ha tartunk egy egynapos léböjtöt vagy turmix-böjtöt, amikor egész nap csak ilyen italokat fogyasztunk, utána pedig odafigyelünk arra, hogy a napi étkezésünk tartalmazzon legalább ½ liter zöldturmixot. A napi 5 adag zöldség- és gyümölcsbevitelt szem előtt tartva (és be is tartva) biztosak lehetünk abban, hogy az erőnlétünk hamarosan visszaáll, és a mérleg is barátságosabb értékeket fog mutatni.

Zöld turmixok

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Csokoládé házilag

Én nagyon szeretem a csokoládét. Házilag még nem készítettem, de ezután a recept után fogok. Annyira egyszerű, gyorsan elkészíthető, hogy hihetetlen. Ez egy igazán jó alaprecept. Csak a fantázia szab határt, hogy ki mit tesz még bele, ízlése és kedve szerint. /verebedit/


Kaptam egy csokoládé receptet, amit kicsit átvariáltam, és nagyon finom lett. Pár perc alatt kész van. Csak amíg a hűtőben dermed, azt nehéz kivárni.  Eddig csak a recept szerint csináltam, de legközelebb ízesíteni is fogom. Aszalt gyömölcs összevágva, magok, narancsolaj, esetleg kókusz. Remélem nektek is ízleni fog.

Házicsoki

A kép illusztráció

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Debrecenben járt Antal Vali, az egészséges életmód női guruja

Debrecen - Hatalmas tömeg várta Antal Valit, aki a csilis babot és a töltött káposztát sem veti meg, viszont azt javasolja: együnk sok vitamint! Antal Valival sok helyen találkozhatunk, a bionóm táplálkozás szakembere rendszeres és népszerű vendég a médiában. Számára az egészséges élet nem csupán egy jól hangzó frázis, hanem valóság: ennek tudatában éli a mindennapjait, és szívesen megosztja a tapasztalatait - játszva és beszélgetve tanít és nevel a tudatos életmódra.  Debrecenben november végén tartott előadást, előtte beszélgettünk.

Vali debreceni előadása

Forrás: 
http://www.dehir.hu/eletmod/debrecenben-jart-antal-vali-az-egeszseges-eletmod-noi-guruja/2015/11/30/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Szülinapi kerti party

Imádok bulizni. Nem a szó - fiataloktól megszokott - vad, dübörgős módján, hanem inkább, mint a tyúkanyó, aki maga köré gyűjti a csirkéit, és eteti, itatja őket, közben kotyog nekik folyamatosan... 

Szóval én inkább efelé hajlok. Meghívom a barátaimat (minél többen jöjjenek), és főzök, és imádom látni, amikor elégedetten tömik magukba az ételt. Közben fecsegünk.

A szülinapomat is inkább ezért tartom. Nem engem ünnepelni, hanem együtt lenni. 

Ilyenkor fejben már előre készülök, heteken át folyamatosan gyűjtöm a nem romlandó élelmiszereket, és ha szombaton lesz a buli, akkor péntek reggel piac, utána pedig irány a kert, beszerezni a friss zöldségeket, gyümölcsöket! Szerencse, hogy nyár elején születtem, így sok mindent megtalálok már a kertben. A korai gyümölcsök, cseresznye, eper mellett az idén a málnatermés volt a legdúsabb. Hagyma, cukkini, petrezselyemzöld, ez már mind a kertből kerül az asztalra.

Hogy minden időben kész legyen, már péntek délután elkezdtem a sütést-főzést.

Az idén két barátom is segített, legfőképpen a jelenlétükkel, de sok hagyma, fokhagyma pucolódott és aprítódott fel a kezük munkája által. És az előkóstolásban is élen jártak!  Közben némi házi bor is folyt, így szombat reggel kis fejfájással, de lelkesen folytattam a munkát. 

Az időjárás rapszodikus volta miatt az utolsó pillanatig bizonytalan volt a parti helyszíne. Jó idő esetére a barátnőm felajánlotta a kertjét - nyár lévén ez hangulatosabb -, rossz időre pedig maradt volna a lakás.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Csicseri pörkölt

Szeretem a „növényi” pörkölteket. Érdekes ízviláguk van, és igazán jól helyettesítik a húsos társukat. A csicseriborsót akkor kedveltem meg, amikor életemben először humuszt készítettem. Nagyon finom lett. Azóta már másban is kipróbáltam, de bevallom őszintén, pörköltnek még nem készítettem el. Azért örültem ennek a receptnek, mert kíváncsi vagyok, milyen lehet. (verebedit)

A férjem szerint olyan, mint a rántotta. Én 15 éve nem ettem, de ha ő mondja!

Csicseri pörkölt

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

A cukorbetegség és az inzulinrezisztencia - Életmód és étrend cukorbetegeknek!

Minden családban van legalább egy cukorbeteg, akár közeli, akár távoli rokonról legyen szó. Nem hiába mondják: népbetegség. Családunkban az egyik nagypapám és keresztapukám szenvedett tőle. A keresztapukám nagyon hamar elment, és úgy érzem, hogy nem hozzá méltón… Évekig foglalkoztatott a gondolat, hogy miképp lehetett volna ezen a helyzeten változtatni.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, sok élethelyzettel, betegséggel találkoztam, jó néhányat meg is tapasztaltam, és amikor kimondják, hogy valami gyógyíthatatlan, lehetetlenség rajta segíteni, akkor beindul nálam a motor, hogy bizony ennek utána KELL járnom! És hihetetlen vagy sem, de újra és újra rá kell döbbennem, hogy bármilyen betegségről legyen is szó, a megfelelő életmód, A TÁPLÁLKOZÁS A KULCS, így a cukorproblémáknál is! Bár keresztapukámon már nem segít, de bízom benne, hogy sokak számára enyhülést hoz.

Cukorbetegség

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (26 votes)

Hitetleneknek

Sziasztok!

Bár nekem nincs nagy és érdekes törénetem, mégis úgy gondoltam, leírom a véleményem azoknak, akik kételkednek. Bár valószínűleg ők ennek az irománynak az elolvasásáig se jutnak el...

Kételkedők

4.925925
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (27 votes)

Társadalmilag tiltott, orvosilag ajánlott: az orrtúrás mégis egészséges

Az orrtúrást undorító viselkedésnek tartjuk. A "zsákmányt" egy emelettel lejjebb ismét "betölteni" világszerte egyértelműen tabutéma. Mégis, ami társadalmilag elítélt, orvosilag előnyökkel bírhat.

Az orrtúrás egészséges

Forrás: 
http://www.watson.ch/!687935504?utm_medium=owned&utm_source=facebook&utm_rainbowunicorn=0&utm_campaign=share-tracking
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Bundáskenyér muffin

Egy reggel sütöttem ilyet a páromnak, hogy ne csábuljon el valami „bűnös” nasira egy különösen hosszúnak ígérkező napján. Persze magamnak is hagytam belőle. Így, egymástól teljesen függetlenül jutottunk arra az észrevételre, hogy ez bizony pont olyan, mint a régi jó, nagyon hiányolt bundáskenyér! 

Bundáskenyér muffin

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Illatos sebgyógyító krém kezdőknek is

Kislányom sebét sebösszehúzó tapasszal kellett ragasztani (tapaszt varrás helyett használják). Azon gondolkodtam, hogy a tapasz eltávolítása után az itthon lévő termékekből mivel kenegethetném a sebet, hogy ne maradjon nyoma. Sebgyógyítás, bőrregenerálás, fertőtlenítés, gyulladásgátlás, hegmentes gyógyulás volt a célom. Nem szoktam krémeket keverni, de pillanatok alatt elkészültem vele, külön felszerelés sem szükséges, ha minden van otthon akkor egy fillérbe sem kerül.  A seb aránylag nem túl nagy, ezért pici mennyiség készült belőle, de nagyon kiadós. A hozzávalókat külön-külön már sikerrel  használtam több esetben, de így együtt még nem.

Sebgyógyító krém

 /A kép illusztráció/

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (20 votes)

Mandarin- és limeolajos almáskeksz

A citrusfélék héja számtalan desszert elkészítéséhez nélkülözhetetlen, azonban sajnos vegyszermaradványokat tartalmazhatnak, ezért érdemesebb, gyorsabb és gazdaságosabb is, ha olajokat használunk "fűszerezésre". Illetve így biztosan nem lesz keserű a desszert a belereszelt héj miatt.

A tél közeledtével egyre népszerűbbek a melegítő hatású fűszerek, így a fahéj és alma kombináció is méltán népszerű, amit egy kis citrusolajjal még ízletesebbé tehetünk. Ez a süteményreceptet nagyon egyszerű elkészíteni, és napokig eláll, emellett még egészséges is. Az olajos részt a lenolaj adja, amely esszenciális olaj. Az esszenciális zsírsavak megakadályozzák az érben a lerakódások kialakulását. Emellett a lenmag számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

Gluténmentes keksz mandarin- és limeolajjal

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel