Egészségmegőrzés

Tudod, hogy mi történik veled, ha nem iszol elég tiszta vizet?

Sok ember nincs is igazán tisztában vele, hogy a megfelelő hidratáció milyen fontos az emberi szervezet egészsége szempontjából. Annak ellenére, hogy milyen létfontosságú a megfelelő mennyiségű víz a szervezetnek, mégis sokan elfelejtik napi szinten pótolni azt.

A testünknek kb. 70%-át, a bolygónknak pedig kb. 71%-át alkotja víz. Talán az állandósága az, ami miatt a pótlása nem szerepel az emberek prioritásai között. A vesék azok a szervek a testünkben, amelyek a megfelelő bevitt vízmennyiségre támaszkodnak. Sajnos jellemzően nem kapnak akkora figyelmet, mint a szív vagy a tüdő, holott számtalan létfontosságú funkcióért felelősek.

De mi történik akkor, ha a veséink nem kapnak kellő mennyiségű vizet? Mivel javítható szervezetünk hidratáltsága? Most megnézzük, hogy vajon miféle szerepe van a megfelelő mennyiségű folyadéknak e létfontosságú páros szerv szempontjából.

a-vizivas-letfontossagu

Forrás: 
http://www.medicalnewstoday.com/articles/290814.php
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Ez történik a csontvázzal, ha jógázunk

Az, hogy a jóga a puha gyakorlataival rendkívüli rugalmasságot kölcsönöz a testnek, nem titok. Hogy milyen hajlékony egy csontváz, azt a "Hybrid Medical Animation", egy orvosi, tudományos, 3D animációs stúdió a következő videóval szemlélteti.

Forrás: 
http://www.huffingtonpost.de/2015/01/02/yoga-skelett-uebungen_n_6405758.html?utm_hp_ref=gesundheit
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

A hála pozitív hatásai

Kutatások bebizonyították, hogy a hála lassítja az öregedést, csökkenti a stresszt, és javítja az egészségi állapotot. A mai világ minden végzetének és sötétségének köszönhetően úgy tűnhet, hogy akármerre fordulunk, mindenhol csak válságot látunk. És bár a mai időkben létfontosságú, hogy jól informáltak és felkészültek legyünk, a rossz hírek következetes, már-már "étrendszerű" fogyasztása rányomja bélyegét az egészségünkre, a boldogságunkra, sőt még az öregedésünk sebességére is.

A hála gyakorlata

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/047287_gratitude_reverse_aging_stress.html
4.92857
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (14 votes)

A mammográfok 4 súlyos kockázata

Annak ellenére, hogy a mammográfia a legszélesebb körben használt rákszűrési módszer, mégis számos érv szól az alternatív módszerek (pl. Breastlight lámpa) mellett.

Kutatások kimutatták, hogy a mammográfia nem "végleges válasz" a korai felismerésre, sőt valójában több problémát okozhat, mint amennyit megold. Szóval, mi is a baj a mammográfiával?

mammografia

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/046997_cancer_Mammograms_mammography_risks.html#
4.764705
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (17 votes)

A szőlő mint gyógynövény

Még nyár van, azonban már érezteti hatását az ősz. Az éjszakai hőmérséklet egyre hűvösebb, és a nappalok is rövidülnek. Ha a növényeket alaposan megfigyeljük, akkor már ott is szembetűnőek a változások. A következő évi rügyek egyre nagyobbak, a hajtások növekedése lelassult és a tápanyag-raktározás miatt megvastagodnak, erősödnek a szövetek, vagyis fásodnak.

A nyár végi, őszi gyümölcseink egyike a szőlő, amelynek a jótékony élettani hatásai miatt már az ókorban is fogyasztották. Igen sokoldalúan felhasználható: a bogyó aszalt, friss fogyasztásra vagy befőttként, a mag őrleményként vagy a belőle préselt olajként, a levél pedig ételek készítéséhez.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Manju - a fiatalságom forrása

christine-greco-manjuChristine Greco 57 éves, és mint irodavezető az Európai Tudományos és Művészeti Akadémiánál kihívásokkal teli munkája van. Amióta rendszeresen fogyaszt Manjut, fittnek érzi magát és hála neki, a változókori panaszain is úrrá lett.

Hogyan fedezte fel a Manjut?

A lányomon keresztül ismertem meg. 4 éve volt egy bélműtétem és ő adott nekem egy üveggel, hogy a gyógyulást támogassa. Azóta rendszeresen fogyasztom.

Forrás: 
Multikosmos Magazin, 2014 júniusi szám, Manju – mein Jungbrunnen
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Az ezerarcú alma

"Naponta egy alma az orvost távol tartja."

"Mielőtt ágyba bújsz, egy alma, s az orvosod koldulni megy ma."

Számtalan hasonló régi mondás igazolja, hogy a távoli múltban az almát is a gyógynövények közé sorolták. Egészen különleges tisztelet övezte, mint a gyógyászat egyik hajtóerejét. Az a hatalmas gyógyító erő, amit ennek a csodálatos gyümölcsnek tulajdonítottak az ősi gyógynövényekkel foglalkozó emberek, kiemelte a gyümölcsök sorából, hiszen az almafa kérge, gyökere, termésének minden része gyógyhatású.

alma

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Bionom elsősegély csomag - nem csak egzotikus utazáshoz!

bali

A belső, közös levelezésünkben egyik héten a tárgymezőben az a mondat keltette fel a figyelmemet, hogy az egyik kolléganőnk Balira megy nyaralni!

A levélben a következőket olvastam:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Arany tej: egy ital, ami megváltoztathatja az életed

Az Arany Tej egy csodálatos ital, ami rendkívüli előnyöket nyújt. A fő összetevő ebben a receptben a kurkuma, aminek számos jótékony hatását egyre több kutatás igazol.

A kurkuma kurkumint tartalmaz. Ez egy polifenol, ami elsődlegesen aktív komponensnek lett beazonosítva, és ami több mint 150 tényleges gyógyhatást tud felmutatni, mint például antioxidáns, gyulladásgátló és rákellenes tulajdonságok.


Forrás: 
http://joportal.hu/arany-tej-egy-ital-ami-megvaltoztathatja-az-eleted/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Ételed legyen egészséged forrása!

Az étkezésünk nagyban meghatározza egészségügyi állapotunkat. Tehát nem mindegy, hogy milyen minőségű, és mennyiségű táplálékkal töltjük fel a raktárainkat.

Most ismerkedjünk meg néhány ősi gabonával, amelyek nagymértékben befolyásolják energiánkat, izomzatunkat, kinézetünket!

Forrás: 
http://zoldujsag.hu/eteled-legyen-egeszseged-forrasa-7-resz/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Az aztékok "aranya", a chia mag

A dél-amerikai ősi kultúrában a jó egészség megőrzésére és a hosszú élet garanciájaként fogyasztották ezt az erőt adó magot. A chia (ejtsd: csia) elnevezés az azték nyelvből származik, a szó jelentése "olajos". A Kolumbusz előtti időkben a dél-amerikai civilizációk a chia magot vallási és étkezési célra, illetve gyógyszerek és színezőanyagok alapanyagaként is használták. 

Forrás: 
http://zoldujsag.hu/aztekok-aranya-a-chia-mag/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Igazságok és hazugságok a rákról

a-rak-kialakulasaRák... A rettegett R-betűs szó, amely szókincsünk egyik legfélelmetesebb szava. Már csupán az említése is képes félelmet ébreszteni sok ember szívében. Az Amerikai Rák Egyesület (American Cancer Society) szerint a rák a második leggyakoribb halálok az Egyesült Államokban. Miért olyan megdöbbentőek ezek a statisztikák? Miért lesz valaki rákos, mások pedig miért nem? Miért képes valaki kigyógyulni belőle, mások pedig miért nem?

Forrás: 
Forrás: http://www.naturalnews.com/044710_cancer_truth_lies.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Lucuma, az inkák gyümölcse

Sok dél-amerikai kultúra büszkélkedhet a mai napig tradicionális és egészséges ételeivel. Ha netán egyszer Peruba látogatnál, valószínűleg meglepődve tapasztalnád, hogy pl. a fagylaltok közül sokkal népszerűbb a lucumás, mint a csokoládés vagy a vaníliás.

lucuma

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/027096_lucuma_fruit_healthy.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Ne hámozd meg!

Az egyik oka annak, hogy az alma egy kedvelt egészséges rágcsálnivaló, hogy gyorsan és egyszerűen befalható. Csak meg kell mosni.

Vannak azonban emberek, akik többet dolgoznak vele, mert meg is pucolják a gyümölcsöt...

egeszseg-az-alma-hejaban

Forrás: 
http://www.huffingtonpost.de/2014/02/23/aepfel-nicht-schaelen_n_4831979.html?utm_hp_ref=gesundheit
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Hurrá, esik a hó!

A gyerekeim már erre vártak november óta. Na, nem csak azért, mert lehet hógolyózni, szánkózni, hóembert építeni vagy hóangyalt csinálni. Hanem azért is, mert lehet hóban járni. Ma reggel, ahogy felébredtek, egy kis előkészület után már kint is voltak a friss hóban, mezítláb.

hoban_jaras

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel