Életminőség

8 jele annak, hogy mások miatt cseszed el az életedet

Valami nem jó. Próbálsz boldog lenni - néha még úgy is érzed, hogy sikerül egy kicsit -, de időről időre szembesülsz a ténnyel, hogy nem megy. Nem érzed jól magad a bőrödben. Nem tudod önfeledten élvezni még azokat a pillanatokat sem, amikor végre kikapcsolódhatnál. Nem tudsz önmagad lenni. Mindig van valami, ami egy konstans feszített állapotban tartja az idegrendszeredet. Nem nagyon, csak éppen annyira, hogy folyamatosan érezd. Hogy ne tudj ellazulni és csak úgy élvezni az életedet.

Tudod, mi a baj? Az, hogy még nem szarod le eléggé. Még túlságosan számít mások véleménye. Még nem mered járni a saját utadat. És ez még csak nem is a Te hibád. Nem a Te hibád, hogy görcsös megfelelési kényszerben szenvedsz, hiszen ilyen kultúrában szocializálódtál, ezt nevelték beléd, és ez volt a társadalmi elvárás azóta is. Nem a Te hibád, hogy csapdába estél, az viszont igen, ha benne is maradsz. 


Forrás: 
http://hasznaldfel.hu/2016/04/8-jele-annak-hogy-masok-miatt-cseszed-el-az-eletedet.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Rúgd ki az életedből ezt a 8 szokást, és légy végre boldog!

Mindenkinek vannak olyan szokásai, amik nem kedveznek különösebben a békés, nyugodt életnek. Lehet, hogy ezeket a szokásokat észre sem veszed, vagy éppen csak nem tulajdonítasz nekik semmiféle jelentőséget. Egy kis panaszkodás itt, talán egy kis pletykálkodás ott, a fontos teendők elnapolása amott....

Az utóbbi időben többször is felvetődött, hogy az emberek miért tesznek különös dolgokat akkor is, ha attól cseppet sem lesznek sem boldogabbak, sem elégedettebbek, sőt egyenesen károsan hatnak rájuk ezek a szokások.


Forrás: 
http://superiorhirek.hu/rugd-ki-az-eletedbol-ezt-a-8-szokast-es-legy-vegre-boldog/?fb_action_ids=785833981441609&fb_action_types=og.likes
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Rémisztő öltözetben a cigaretták

Érdekes újabban Ausztráliában a cigaretta vásárlása. A dohányos bemegy a boltba, ránéz a cigarettákat tartalmazó szekrényre, és döbbenten tapasztalja, hogy minden doboz egyforma. Illetve nem éppen: a dohányzás okozta betegségeket bemutató fotók különbözőek, de a márkanév egyik csomagon sem látható. 

Forrás: 
http://www.szabadfold.hu/aktualis/remiszto_oltozetben_a_cigarettak
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Egy sarki fűszeresbolt, ami az Apple sikerével vetekszik

A nagy márkák sikerét többek között abban is mérik, hogy az üzlet egy adott területen hány dollárnyi forgalmat tud bonyolítani. Gondolom senkit nem lep meg, hogy az Apple listavezető a maga 5000 dollárjával. De egy sarki kisközértnek sincs oka a szégyenkezésre, ha ők 4000 dollárt árulnak.

Forrás: 
http://www.pozitivnap.hu/kulfold/egy-sarki-kiskozert-nyero-sikerreceptje
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Élet a halál küszöbén

5 hiba, amit a haldoklók leginkább megbántak 

Éveken át dolgoztam a hospice szolgálatnál, pácienseim azok voltak, akik hazamentek a kórházból meghalni. Igazán különleges időszakot osztottunk meg egymással: velük voltam az életük utolsó három-tizenkét hetében. Az emberek nagyot tudnak fejlődni, amikor szembenéznek a saját halálukkal. 

Forrás: 
http://www.harmonet.hu/psziche/62556-5-hiba,-amit-a-haldoklok-leginkabb-megbantak.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Tirol: viszonyítási alap vagy követendő példa?

10 évvel ezelőtt néhány évig  Tirolban éltünk. Ott tapasztaltuk és ismertük meg a "bio"  fogalmát először. Egy luxusétteremben dolgoztam, ahol minden ételünk "klein und fein" volt! Kicsi adag, különlegesen elkészítve! A tulajdonos minden részletre ügyelt a konyhán, a minőségre legfőképpen. Legtöbbször a helyiektől vásároltuk meg az alapanyagokat, ő maga főzött, sok mindent megtanultam tőle! Ott szoktam rá a zöldségek napi 3x fogyasztására, hiszen ők mindenhez salátát esznek! Gyermekkoromban az ehetetlen óvodai koszttól elfordultam mindenféle zöldségfélétől, Tirolban viszont újra rátaláltam. Ott lett kedvencem a Tiroli Käsespätzle (Sajtos nokedli), ami egy kiállhatatlanul büdös sajttal készül, melyet a hegyen készítenek a helyi parasztok! A poshadt, áporodott sajt szaga, mennyei ízeket takar! 

És igen! A fű, az erdők, a legelők tényleg zöldebbek! A helyiek tényleg összhangban vannak egymással, időt szánnak mindenre! Tirolban még érzed és látod azt az értéket, ami itthon lassan elveszni látszik....és a tehenek nem lilák...

Fürtös


Forrás: 
http://www.karpatiamuhely.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Miért élnek a férfiak rövidebb ideig, mint a nők?

Az amerikai orvos, Marianne J. Legato új könyvében (Why Men Die First: How to Lengthen Your Lifespan) a biológiai, kulturális és egyéni okokról olvashatunk, ami megmagyarázza, hogy miért élnek a férfiak több mint fél évtizeddel rövidebb ideig, mint a nők.

Forrás: 
InforMed Hírek
0
Értékelés: Nincs
Tartalom átvétel Tartalom átvétel