Életmódváltás

A kezdet nem mindig olyan nehéz!

Kedves Vali!

Írtad, hogy számos támadás ér minket, az egészséges és tudatos táplálkozást követőket. Nagyon örülök a munkásságodnak, a természetességednek, és a ripotjaidat hallva is egyre szimpatikusabb vagy a számomra. Az átállás nekünk sem volt könnyű, de ésszel és rendszeres tanulással, türelemmel, a családi kiadások figyelembe vételével igen is könnyen megoldható.

Életmódváltás

4.333335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (6 votes)

Helyzetjelentés: Gyógyulás az ekcémából!

Halihó!

Gondoltam, itt az ideje, hogy beszámoljak az ekcémám állapotáról. Sajnos a megfelelő táplálék-kiegészítők és kozmetikumok alkalmazása mellett sem múlt el az ekcémám. 2014 augusztusában jelentkezett a kezemen, apró folyadékkal teli hólyagok formájában. Ennek hatására teljesen lecseréltem a kozmetikumaimat, mosó- és mosogatószereimet. A mosogatást is csak gumikesztyűben végeztem (még a munkahelyemen is). Nem segített. Bőrgyógyászaim szteroidos krémeket írtak fel, amik ugyan először javítottak az állapoton, de nem múlasztották el a hólyagokat, majd teljesen hatástalanok lettek.

Ekcéma

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Kezdő életmódváltók fogadalmai 2. rész - avagy fekete lyukak és tévhitek a fürdőszobai bionomosítás terén

Bionomosítás a fürdőszobábanAz interneten böngészgettem. Először talán a felnőttkori ragyásodás okai után kutatva került a látókörömbe. Aztán már bármit is kerestem, ott volt és jelentkezett. Kezdetben erőszakoskodásként éltem meg, de később rájöttem: ez nem lehet más, mint égi iránymutatás...). Így indult a kapcsolatom a narancs oldalon az összefont karú lánnyal. A többi a szokásos: beszippantott, elvarázsolt, kinyitotta a szemem és ráterelt az utamra. Válaszokat kaptam, és összefüggéseket fedeztem fel. Nem volt kérdés a változás és a változtatás! Csodálatos folyamat, nehézségekkel és váratlan fordulatokkal. A szembesülés, hogy az egész eddigi, gondosan összeválogatott tisztaságvarázsoló, széppétevő gyűjteményem finoman szólva sem mondható megfelelőnek, na azért az kellemetlen érzés, de mindenképpen új távlatokat nyit. A gondolkodás és a stresszkezelés terén is...

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Kezdő életmódváltók fogadalmai 1. rész - Konyha

Új év, új kezdet - szokták mondani. Valóban, valahogy a január elseje a legtöbb ember életében egy bűvös nap, mintha csodát várnánk tőle. Fogadkozunk, hogy most minden megváltozik, és biztosak vagyunk abban, hogy az új év sokkal jobb lesz, mint a régi. Január elsejét el is neveztem a fogadalmak napjának. Sokan ekkor döntenek úgy, hogy új életet kezdenek, életmódot váltanak, és egészségesebben fognak élni. A fogadalmak sorsa, hogy betartsák vagy elfelejtsék.

Kezdő életmódváltók fogadalmai - Konyha

Szeretnénk nektek segíteni abban, hogy sikerüljön teljesíteni az életmódváltással kapcsolatos fogadalmaitokat, hiszen tudjuk, hogy a kezdet minden esetben nagyon nehéz, hiszen tobzódtok a rengeteg új információban, csak kapkodjátok a fejeteket a sok lehetőség között. Így elhatároztuk, hogy összeszedjük nektek egy-egy blogban az életmódváltással kapcsolatos legfontosabb területeket, úgy mint a konyha, a fürdőszoba és a mozgás, ahol segítségetekre lehetnek a tanácsaink, a tapasztalataink, hogy lássátok, mi hogyan csináltuk, nekünk mi vált be. Persze ezek a tanácsok csak mankók, lehet eltérni tőle, sőt ha nektek más válik be, akár majd meg is írhatjátok a blog alatt hozzászólásban, így ti is fogtok tudni segíteni másoknak. 

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Hitetleneknek

Sziasztok!

Bár nekem nincs nagy és érdekes törénetem, mégis úgy gondoltam, leírom a véleményem azoknak, akik kételkednek. Bár valószínűleg ők ennek az irománynak az elolvasásáig se jutnak el...

Kételkedők

4.925925
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (27 votes)

Fel a fejjel ekcémások!

Sziasztok! Szeretném megosztani veletek a "sikertörténetem"!  Mégpedig azért, hogy a hozzám hasonló cipőben járóknak egy kis reményt adjak. Annak idején nekem is jól jött volna egy ilyen történet, de sokat segített Varga Niki egyik hozzászólása:

"A szteroid kenőcsről való leszokás nem épp leányálom, legalábbis nekem nem az volt... A megvonás kb. 8 irtózatos (viszketés, bőrvörösség az egész arcomon és felsőtestemen) hetet eredményezett testileg és lelkileg egyaránt. A lelkem mélyén éreztem, hogy számomra ez a jó út.. Aztán hirtelen megszűntek az erős tünetek, és úgy éreztem magam, hogy újjászülettem... Kívánom, hogy Te is mihamarabb megtapasztalhasd!"

ekcema_termeszetes_kezelese

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (18 votes)

Egy mandulatejes latte, avagy: Neked mi a történeted?

Ani vagyok. Többen ismerhettek régről Anidúlaként. Sok idő eltelt, amióta utoljára itt jártam, de úgy tűnik, vannak utak az életemben, amelyek önmagukba találnak vissza. Ilyen az antalvali.com is.

valasztas

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (19 votes)

Az életmódváltás rejtelmei - III. rész. Amit az elmérgeződésről és a méregtelenítésről tudni kell

happydietMire jó a testi méregtelenítés, az egy bizonyos étrend szerinti élet, méregtelenítés, tudatos étkezés? Szinte minden betegség kialakulása megelőzhető, és gyógyulhatnak, javulhatnak a már meglévők.

4.916665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (12 votes)

Segítség, bionom leszek! - 12. nap: A Mátrix című filmből tudjuk: Aminek kezdete, annak vége is van

Említettem az előző részben, hogy egy időszámításunk előtti nyolcadik évezredből származó leletről a tudósok (A tudósok! És nem az asztrológia rajongói!!!) megállapították, hogy egyértelműen asztrológiai jeleket, szimbólumokat tartalmaz.

asztrologiai_jelek

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Az életmódváltás rejtelmei - II. rész. Mivel kezdjük az átalakulást?

A cikksorozat első részében mindenki behatárolhatta magát, hogy miért akar változni. Ebben a részben arról lesz szó, hogy mivel érdemes elkezdeni az egész folyamatot, illetve mivel nem kellene.

hogyan_kezdjunk_hozza_az_eletmodvaltashoz

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Segítség, bionom leszek! - 10. nap: Az aromaterápia

parologtatoEddig az aromaterápiára, illóolajokra úgy tekintettem, hogy gyorsan megveszem a bioboltban az illóolajat, az aroma párologtatómba cseppentem, meggyújtok alatta egy gyertyát, és jó illata lesz a szobának. Vagy még úgy, hogy a fürdővizembe cseppentek valamennyit. Általában natúrban is szoktam, vagy mézzel elkeverve.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Segítség, bionom leszek! - 9. nap: Méreganyagok vannak a kozmetikumokban?

Az elmúlt 8 napban azt vizsgáltuk meg, hogy melyek azok az anyagok, amiket a szervezetünkbe juttatunk a táplálkozás során. A következő szakasz azon anyagokat öleli fel, amelyeket magunkra kenünk. Ezek a kozmetikumok, tisztálkodó szerek.

karos_kozmetikai_osszetevok

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Az életmódváltás rejtelmei - I. rész. Kit mi ösztönöz a váltásra?

Bevallom Nektek, annyiszor hallottam már Valit előadni, hogy már egy ideje nem számolom... Mivel tudom, hogy hibátlan előadásokat tart, és egy igen karizmatikus előadó, sosem restellek eljönni meghallgatni Őt. Még akkor sem, ha a téma már a könyökömön jön ki...

healthy_life

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (20 votes)

Segítség, bionom leszek! - 8. nap: Kiegészítők

Egy jó kis recept közkinccsé tételével kezdem, ha már a múlt alkalommal arra buzdítottam mindenkit, hogy küldjön be recepteket!

Ezt a tesóm itatta velem, amikor otthon voltam. Hát, az íze nem valami felemelő, de a hatása annál inkább.

Tehát: Kettévágunk egy citromot, és az egyik feléből kicsavarjuk a levét. Ezután felaprítunk egy fokhagymát, és beletesszük a citromlébe a vörös borssal együtt. Mézet adunk hozzá, és alaposan összekeverjük. Tíz percig állni hagyjuk, majd rostostól, mindenestől elfogyasztjuk!

Mi szükséges hozzá?

  • 1 citrom
  • 1 fokhagyma
  • egy kevés vörös bors
  • 1 evőkanál méz

És máris kész a házi készítésű immunerősítő.

A fokhagymáról és a mézről már beszéltünk, hogy milyen erős hatása van, de ugyanilyen "házi" vagy bionóm "antibiotikum" a méz, a vörös bors és a citrom is. Ezek együttes hatása pedig valóságos csodaszer.

Amit én már megkóstoltam a bioboltban kapható táplálékkiegészítők közül, az az Emóció és a Camu camu.

emocio camucamu

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Segítség, bionom leszek! - 7. nap: Édesség

Amiről én teljesen biztos, hogy nem tudnék semmilyen diéta és semmilyen életmódváltás kedvéért lemondani, az az édesség. Szerencsére, ha az ember bionóm életmódváltást szeretne végrehajtani, akkor ezt nem is kell megtennie. 

ilovesweets

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel