Enzimek

Fogyasztó trópusi gyümölcsünk, az ananász

A Közép-, illetve Dél-Amerikából származó ananászt Kolumbusz Kristóf gyümölcsének is nevezik, mert elterjedését Európában Amerika felfedezőjének köszönhetjük. Kolumbusz felfigyelt arra, hogy az indiánok körében milyen népszerű étel ez a gyümölcs. Azóta tudjuk, hogy nemcsak zamatos és frissítő íze miatt lehetett ilyen közkedvelt, hanem számos egyéb jótékony tulajdonsága miatt is.

Az ananász frissítő és zamatos

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Tények és tévhitek a dinnyéről

Egy szelet görögdinnye kiváló nyári csemege, és még gyógyhatású is lehet. Ezentúl nem csak az íze miatt lesz a kedvenced! 

Ha azt gondoltad, a dinnye nem más, mint édes hűsítő, érdemes alaposabban megismerned a hatásait. Alkotórészei számtalan betegségtől megvédenek, és segítenek megőrizni ideális testsúlyodat. Rendszeres fogyasztásától csak néhány krónikus panasz mellett kell tartózkodnod. Oszlasd el kétségeidet, hogy bátran élvezhesd a dinnyét akár szeptember végéig!


Forrás: 
http://www.karpatinfo.net/cikk/eletmod/tenyek-es-tevhitek-dinnyerol
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

A sárgadinnye élettani hatásai

A sárgadinnye számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, gyógynövényként is ismert. Finom, édes ízével nyaranta meghatározója étrendünknek. Ehetjük lehűtve, felkockázva, gyümölcssalátaként, vagy készíthetünk belőle hűsítő italt, sorbet-et.

sargadinnye

Forrás: 
http://www.exastudio.hu/a-sargadinnye-elettani-hatasai.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Miért fogyasszunk cseresznyét?

Apró, piros és ízletes - a cseresznyét már évszázadok óta fogyasztják nemcsak azért, mert aromája egyedi, hanem azért is, mert rengeteg vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst rejteget magában, amely jótékony hatással van az egészségre és a hosszú életre. 


Forrás: 
http://tudnodkell.info/miert-fogyasszunk-cseresznyet/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Legrégebben háziasított növényünk, az árpafű

Az árpa (Hordeum vulgare) a hideg mérsékelt öv legősibb és ma is legfontosabb gabonaféléje. A pázsitfűfélék közé tartozó gabona az egyik legrégebben háziasított növény. Az árpafű az árpa csíranövénye. Általában 200 nappal kicsírázás után takarítják be, amikor a hajtások magassága még nem éri el a 30 cm-t. 

Árpafű

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Füvet, mint az állatok?

Az ember a gondolkodás és a munkavégzés folytán emelkedett ki az állatvilágból, s lett önálló fajjá. Civilizációk tűntek fel majd le évezredek során, s mind öregbítették kollektív tudatunk kincsestárát. Egyre komfortosabbá és egyre bonyolultabbá vált körülöttünk minden, mígnem egy napon azt vettük észre, hogy félünk. Féltjük magunkat az Élettől és fordítva.


Forrás: 
http://simon.co.hu/info1_01.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Te mit fogyasztasz? Élő vagy halott táplálékokat?

Ahogyan Dr. George Malkmus is mondja: "Testünk egy élő sejtekből álló, élő szervezet, amely arra teremtetett, hogy hozzá hasonló élő (nyers), növényi eredetű élelmiszerekkel tápláljuk."

Meg tudod ítélni, hogy azok az ételek, amelyeket nap mint nap elfogyasztasz, élők-e vagy halottak? Talán még soha nem is gondolkodtál el az ételek ilyen módon történő bekategorizálásán, holott ez nagy segítség lehet a jövőbeni egészségügyi problémák elkerülésében.

enzimdus_taplalkozas

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/043926_raw_foods_digestive_enzymes_healing.html#
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Csíráztatás lépésről lépésre - tanácsok otthonra

A csírák éltető erejét az emberiség ősidők óta ismeri. Áldásos hatásuk a szervezetre köztudott volt, emiatt régen naponta fogyasztották. Fedezzük fel és ismerjük meg újra a természet e csodálatos ajándékát, hiszen a csírák olyan őserőt hordoznak, amely a növényvilágban egyedülálló!

Forrás: 
http://terepsport.hu/jo-tudni/csiraztatas-lepesrol-lepesre-tanacsok-otthonra
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Veszélyes a grapefruit 45 felett???

Fokozatosan nő azoknak a gyógyszereknek a száma, amelyek grépfrúttal együtt fogyasztva akár súlyos mellékhatásokat is okozhatnak. Bár a citrusfélék és a gyógyszerek kölcsönhatása már régóta ismert, sokszor még a szakemberek sincsenek tisztában a lehetséges következményekkel.

Forrás: 
http://www.origo.hu/egeszseg/20121127-egyre-tobb-gyogyszer-hatasat-befolyasoljak-a-citrusfelek.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Az ananász enzimje megöli a rákot anélkül, hogy megölné a rákost

Hébe-hóba egy tanulmány megjelenik a National Library of Medicine bibliográfiai adatbázisában ami nemcsak megerősíti a természetes anyagok terápiás jelentőségét a rák kezelésében, hanem a rákgyógyítás hagyományos megközelítését egyszerűen nevetségessé is teszi. A 2007-ben megjelent Planta Medica folyóirat szerint, a kutatók megállapították, hogy az ananász középső részéből származó bromelain nevű enzim a rákos sejtek elpusztításában állati szervezetben sokkal hatékonyabb volt, mint a kemoterápiában alkalmazott 5-fluorauracil nevű ágens. A kutatók kijelentették:

Forrás: 
http://naturahirek.hu/az-ananasz-enzimje-megoli-a-rakot-anelkul-hogy-megolne-a-rakost/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Szükségünk van a D-vitaminra a védekezőképesség aktiválásához...!

A D-vitaminnak kulcsszerepe van védekezőképességünk megfelelő működésében, segítségével aktívak a T-limfociták (a fehérvérsejtek egy csoportja) amelyek az immunrendszer katonái.

A vitamin sok esetben meghatározó az emberi szervezetben ám a mostani kutatás mutatott rá, hogy ha alacsony szinten van jelen a vérben akkor nem aktiválódik a sejtben az immunválasz a kórokozóval szemben.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A Kollath-reggeli előnye...

Mennyire fontos a táplálkozásunkban a reggeli? Kollath Werner német orvosnak köszönhetően rendelkezésünkre  áll egy módszer amivel teljes értékű táplálékkal tudjuk indítani a napot.

A nyers reggeli segítségével fogyhatunk, javulhat a koncentrálóképességünk, erősödnek csontjaink és még számos más előnyt tartalmaz. Van 10 perced az egészségedre?

Forrás: 
metropolita.hu
4
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (17 votes)

Kólával tölthető környezetbarát mobiltelefon-akkumulátor...

Zheng Daizi, a Central Saint Martins College of Art and Design képzőművészeti iskola hallgatója biológiailag lebomoló mobiltelefon akkumulátort tervezett.

A kólával(!) tölthető akkumulátor akár négyszer tovább bírja, mint a hagyományos lítium elemek... az ötletet a gyártók egyelőre futurisztikusnak találják.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A közönséges fájdalomcsillapítók rontják az immunrendszer hatékonyságát

A fájdalomcsillapítók szedése veszélyezteti az influenza elleni oltás hatásosságát - állapította meg Richard P. Phipps, a Rochester Egyetem mikrobiológia, immunológia, környezeti orvostan tanszékének professzora, aki évek óta tanulmányozza a fájdalomcsillapítók és az immunrendszer egymásra hatását.

0
Értékelés: Nincs

Lassítható az öregedés

Az idei orvosi Nobel-díjat három olyan kutató kapta, akik az öregedési folyamat egy kulcsfontosságú tényezőjének, az úgynevezett telomér-telomeráz rendszernek a működését tárták fel. Kutatásuk révén derült ki: megfelelő életmóddal késleltethetjük szervezetünk öregedését. Dr. Falus Andrással, a téma hazai szakértőjével beszélgettünk a felfedezés jelentőségéről.

0
Értékelés: Nincs
Tartalom átvétel Tartalom átvétel