Erdő

Város az erdőben!

Nem kétséges, hogy a világ legélhetőbb városaiban kiemelt szerepet szánnak a környezetnek, köztük a fák telepítésének. Berlin híres a parkjairól, míg Szingapúrban az a cél, hogy az egész város egy kert része legyen. Annak idején hagyománya volt a fásításnak, amit újra fel kellene elevenítenünk, hiszen a fák nemcsak a szemünknek kedvesek, nemcsak otthont adnak néhány bogárnak és madárnak, hanem ennél sokkal többre képesek.

Kattints a képre, hogy lásd, mit tesz érted az a néhány fa, ami mellett nap mint nap elmész.

(Az egeredet vidd a képre, majd jobb egérgombbal kattints, és válaszd ki a "megynyitás új lapon" opciót. Ha Google Chrome-ot használsz, akkor a "Link megnyitása új lapon" lehetőség lesz számodra a megfelelő. Ezután pedig az új lapon kattints a képre bal egérgombbal, és már láthatod is teljes képernyős nézetben.)

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Mesélnek az erdei gombák...

Ritkán fordul elő velem az, ami az ősemberrel gyakorta, hogy a reggeli sétából zsákmánnyal térek vissza, de most emondhatom, hogy egyik reggel nem mentem üres kézzel haza. Tigris sétáltatásakor (Ő, a kutyám! ), az ismerős parkban azt vettem észre, hogy gombák serege dugta ki a fejét. Mégpedig jóízű, ehető gombáké. A Gyapjas tintagomba! Nosza, rögtön leszedtem a kalapkájukat, és hazatérvén reggelit rittyentettem belőlük. Rántottát!

Gyapjas tintagomba és a belőle készült rántotta                      Ez volt!                                                           Ez lett!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Ehető virágok és zöldfűszerek 1. rész - A rózsa és a lestyán

fuszernovenyekA mai magyar konyhából sajnos hiányoznak a zöldfűszerek, szinte csak sót, borsot és pirospaprikát használunk. Na jó, vegetát is. Talán ismerjük, és a tányérunkra is kerül a petrezselyem, a metélőhagyma, a kakukkfű, a bazsalikom és a rozmaring; körülbelül ezek kaphatók a szupermarketekben is. Pedig nagyon sok értékes fűszernövényünk van ám. Ilyenkor nyáron használjuk ki a lehetőségeket, és ezeket mindig frissen tegyük az ételeinkbe. Viszont gondoljunk a télre, és a "felesleges" fűszernövényeket szárítsuk ki. Ez történhet napon vagy akár aszalóban is.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Gyógynövényekben nagyhatalom lehetnénk

Az egész világon egyre népszerűbbé válnak a gyógynövények, amelyeknek forgalmát jelenleg évi 12-15 milliárd dollárra becsülik.

Legnagyobb fogyasztóik az európai és az ázsiai országok lakói, különösen a legfontosabb exportpiacunk Németország, valamint az Egyesült Államok és Kína. A kiváló természeti lehetőségekkel rendelkező Magyarország előtt komoly lehetőség áll, ugyanakkor régiós szomszédaink is rádöbbentek a piaci résre és hamar lemaradhatunk a versenyben.

Forrás: 
http://www.pozitivnap.hu/gazdasag/gyogynovenyekben-nagyhatalom-lehetnenk
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Erdőkóstoló - Aszályok és ínségek a múltban. Vajon mit ettek akkor eleink?

Ezt a cikket e-mailben kaptam, és szeretném megosztani veletek, mert szerintem nagyon érdekes. A természet mindent megad nekünk, csak keresnünk kell. :-)

Forrás: 
http://erdokostolo.blogspot.hu/2012/09/aszalyok-es-insegek-multban-mit-ettek.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Erdő, mező ehető növényei - Kövér porcsin (Portulaca oleracea)

A természetes táplálkozáshoz való visszatérés az egészséges életmódra való törekvés egyik legfontosabb tényezője. A környezetünkben vadon termő növények között több olyan is van, amiből ehető ételeket készíthetünk, amellett, hogy gyógynövényként is használhatjuk őket. A legtöbbjük előfordul a saját kiskertünkben is, de általában gyomnövénynek tartjuk, pedig sok közöttük ehető.

4.166665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (12 votes)

Erdő, mező ehető növényei - az Erdei mályva (Malva sylvestris)

A természetes táplálkozáshoz való visszatérés az egészséges életmódra való törekvés egyik legfontosabb tényezője. A környezetünkben vadon termő növények között több olyan is van, amiből ehető ételeket készíthetünk, amellett, hogy gyógynövényként is használhatjuk őket. A legtöbbjük előfordul a saját kiskertünkben is, de általában gyomnövénynek tartjuk, pedig sok közöttük ehető.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Az óriáscégek felelősek az Amazonas kiirtásáért

A Greenpeace hároméves oknyomozó tanulmánya szerint elsősorban a brazil szarvasmarhaipar felelős az Amazonas folyamatos irtásáért, ezáltal pedig az ország széndioxid-kibocsátásának jelentős részéért.

Forrás: 
greenpeace
0
Értékelés: Nincs

Újabb cég mond búcsút a gyilkos sportcipőknek

A Greenpeace nyomására a Nike után e hét elején az Adidas is bejelentette, hogy a jövőben nem használ fel olyan bőrt cipőihez, amelyek az Amazonas vidékén tenyésztett marhákból készültek. A környezetvédelmi szervezet még júniusban tette közzé "A lemészárolt Amazonas" című tanulmányát, amely szerint a fellendülő brazil szarvasmarha-tenyésztés az erdőirtás fő oka. A Greenpeace úgy véli, hogy a legkedveltebb étel-, sport- és divatmárkák jelentős mértékben hozzájárulhatnak az esőerdők eltűnéséhez.

0
Értékelés: Nincs

A Nike szembeszáll az erdőirtással

Pár hónappal ezelőtt a Greenpeace közétett egy riportot, melyben azt taglalta, mekkora hatással bírnak a nagy sportmárkák az Amazonas környéki erdők irtására. A Nike szembeszállt a vádakkal.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Mit jelent az ökológiai erdőgazdálkodás?

A napokban két laoszi erdő fenntartható erdőgazdálkodás (FSC) minősítést kapott. Ma már világszerte több mint 50 millió hektárt tesz ki az egyik legismertebb nemzetközi tanusítvánnyal, az FSC-vel rendelkező művelt erdők területe.

Forrás: 
http://www.ng.hu/Fooldal
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel