Érrendszer

Igazságok és tévhitek a sóról

A só nem jó Neked, ugye? Magas vérnyomást okoz, és az lenne a legegészségesebb, ha kihagynánk az étkezésünkből, igaz? 

Nos, a meglepő válasz a fentebbi kérdésekre egy határozott „NEM". Rengeteg mendemonda és hazugság kering körülötte, amiket most megpróbálok tisztába tenni. 

Forrás: 
Dr. David Brownstein Natural way to Health c. kiadványa
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ridegtartás gyermekeknél

Egy szibériai oviban szokatlan módszerrel erősítik a gyerekek ellenállóképességét: fürdőruhában, mezítláb viszik őket a hóba mínusz 25 fokban, és hideg vízzel öntözik őket. A kúra állítólag hatásos, minket viszont a hideg kiráz már a képektől is. Valóban sikeres a sokat emlegetett ridegtartásos módszer, mi pedig túlpátyolgatjuk gyerekeinket? 

Forrás: 
http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130227-brutalis-hidegkura-a-jobb-immunrendszerert-hatasos.html
0
Értékelés: Nincs

A friss fokhagymától ellazulnak a vérerek, javul a vérátáramlás

Egy mezőgazdasági és élelmiszerkémiai szakfolyóiratban (Journal of Agricultural and Food Chemistry) jelenik meg az az írás, amely a fokhagyma szív- és érrendszerre gyakorolt hatásának mechanizmusát derítette ki.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Megtalálták az olívaolaj antioxidánsát

Köztudott, hogy az olívaolaj jót tesz a szívnek és az érrendszernek. Most portugál kutatók felfedezték azt az alkotóelemet, amely lényegében kiváltja ezt a hatást. Eszerint a 3,4-DHPEA-EDA elnevezésű antioxidáns védi a vörösvérsejteket a szabad gyökök káros oxidatív hatásától.
0
Értékelés: Nincs

A K-vitamin tisztítja az ereket

A K-vitaminnak  nem csak a csontritkulás megelőzésében és a természetes D-vitamin képződésben van szerepe, hanem az erek állapotának a megőrzésében is!

Állatkísérlettel bizonyították, hogy a K-vitamin csökkenti a kalcium alapú felrakódásokat az erek falában.

K-vitamin 

Forrás: 
Orvosiszótár
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Felére csökkent a szív- érrendszeri halálozás Írországban

A 80-as évekhez képest felére csökkent a szív- és érrendszeri betegség miatt elhunytak száma Írországban. A javulás főként az életvitel kedvező változásával magyarázható.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Újabb betegségek ellen vethetik be a csodazöldséget, a brokkolit

Az eddig is ismert volt, hogy a brokkoli fogyasztása csökkenti a szívbetegségek és bizonyos rákfajták kialakulását, most viszont az is kiderült, hogyan: a zöldség ugyanis erősíti a szervezet képességét arra, hogy megbirkózzon a sejtkárosodással.

A brokkoli különösen akkor egészséges, ha nyersen vagy alig megfőzve fogyasztják. Amerikai kutatók megtalálták a magyarázatot arra is, miképpen akadályozza meg ez a zöldség a szív- és bizonyos rákbetegségek kialakulását.

Forrás: 
http://www.inforadio.hu/hir/tudomany/hir-175942
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel