Esszenciális zsírsavak

Omega 3 - Rendszeres halfogyasztás, olajozott mindennapok

Érdekes, hogy gyönyörű országunk tele van folyókkal és tavakkal, mégis a Távol-Keletről behozott pangasius halakat és halrudacskákat veszik az emberek. A Balaton partján pedig sült hekket árulnak a valódi balatoni halak helyett. A halászat ősidők óta jelen van életünkben, itt a Tisza partján, ahol élek, fő élelemforrásnak számított. Az emberek anélkül fogyasztották a halakat, hogy bármit is tudtak volna az omega 3-ról és annak jótékony hatásairól.

A Tisza partján fő élelemforrásnak számított

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

A rákolaj (krill) az Omega 3 új generációja

A rákolaj, a krillek, a kis rákszerű élőlények feldolgozásával kinyert, egészségvédő étrendkiegészítő. Klinikai vizsgálatok szerint nagy mennyiségű és jó minőségű omega 3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek révén hatékonyabban védi a szív- és az érrendszer egészségét, mint az eddig ismert legértékesebb halolajok. A rákolaj hatásai azonban nemcsak a zsírsavaknak köszönhetőek, hanem az astaxhantin nevű antioxidánsnak is. Ez az egyik legerősebb ismert antioxidáns, amely megköti a szervezetben a betegségeket kiváltó és az öregedést gyorsító szabadgyököket.

Forrás: 
http://napidoktor.hu/cikk/84.25760/A-rakolaj-krill-az-Omega3-uj-generacioja
4.555555
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (9 votes)

Chia mag - nagy erő egy kicsiny magban

Már régebb óta ismerem és használom a chia magot, mivel egy ideig kerülnünk kellett a tojást a kisfiam ekcémája miatt. Ezt, ha nem is olyan szigorúan, de azóta is tartjuk, így a chia mag azóta is konyhánk része. Bár tudtam, hogy egészséges, nem ez volt a fő cél. Most viszont, hogy nyilvánvalóvá vált, mennyire az, és érdemes rendszeresen fogyasztani, még több ételbe fogom belecsempészni.

Chia mag

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Az esszenciális zsírsavak és fogyasztásuk előnyei

Eszik-e vagy isszák az úgynevezett omega-3 és omega-6 zsírsavakat? Hogyan kerül a metilhigany a tonhalkonzervbe? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, ha biztosítani akarjuk szervezetünk számára az elengedhetetlen - esszenciális - zsírsavak megfelelő bevitelét?

Forrás: 
http://oe.vm03.rufftech.hu/cikk/0935/210740/20090826_omega3_zsirsav_omega6_zsirsav_essezncialis_zsirsav_linolsav_linolensav_1.htm
4.8
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (5 votes)

Homoktövissel a májkárosodás ellen

Homoktövisa májkárosodás ellenA homoktövis (Hippophae rhamnoides) bogyóinak koleszterincsökkentő hatása régóta közism

Forrás: 
Orvosiszótár.hu
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel