Étrend

Tavaszi méregtelenítés Epermamival - 2. nap (04.24.)

Hát, mit ne mondjak, nagyon kegyetlen éjszakám volt! Egész éjjel forgolódtam, vert a víz, és 5 órakor úgy keltem, mint akin átment egy úthenger (vagy kettő ).

tavaszi-meregtelenites-faradtsag

Nem is gondoltam, hogy ilyen súly lesz a nyilvános méregtelenítés, hogy este félálomban nem fognak eszembe jutni, hogy mit, mikor ittam-ettem-szedtem be, ezért ma inkább jegyzetelni fogok, bármilyen ciki is ez… . Na, mindegy, reggel még utólag kiegészítettem pár infóval az előző beszámolómat, és átküldtem a szerkesztőknek, hogy meg tudják jelentetni az irományom.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Egészséges-e a vegán étrend?

Bevallom, azzal a szóval, hogy vegán, életemben először körülbelül 20 évesen találkoztam. Azelőtt fogalmam sem volt róla, hogy egyáltalán létezik ilyen szó, amelyhez ráadásul egy bizonyos étrend kapcsolódik.... Egy olyan jellegű étkezés, amely kerüli az állati eredetű ételek fogyasztását. Ezek a „fura emberek" nemcsak a húst, hanem a tojást, tejtermékeket, sőt még a mézet is kihagyják az étrendjükből. Kizárólag növényi eredetű ételt vesznek magukhoz. Akkor még nem értettem, hogy mire jó mindez, de mindig nyitott és információra éhes természetemnek köszönhetően felgyulladt a villanykörte bennem, és egyre inkább érdekelt ez a fajta táplálkozás. 

Forrás: 
http://www.harmonet.hu/csalad_otthon/66732-egeszseges-e-a-vegan-etrend.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

A tudomány feltárja: a nyugati étrendminta halálos betegségek vektora

Folyamatban lévő kutatások azt mutatják, hogy a nyugati étrend joggal tekinthető "betegségokozónak", társulva az influenzával és mai más fertőző betegségekkel.

Forrás: 
http://naturahirek.hu/a-tudomany-feltarja-a-nyugati-etrendminta-halalos-betegsegek-vektora/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Az agyvérzés elkerülése érdekében fogyasszon több olajos halat!

Sok omega-3 zsírsavban és egyéb éltető tápanyagokban gazdag olajos hal fogyasztása hetente többször is jelentősen csökkentheti az emberek agyvérzésre és más agyi betegségekre való kockázatát. Egy új angol tanulmány megerősíti a már számos rendelkezésre álló tudományos bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy az olajos halak, mint a lazac, makréla, hering, pisztráng és szardínia, egyedi neuroprotektív képességekkel rendelkeznek.

Forrás: 
http://naturahirek.hu/az-agyverzes-elkerulese-erdekeben-fogyasszon-tobb-olajos-halat/
4.2
Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (5 votes)

JOHNS HOPKINS Friss hírek a rákról a KEMO-TERÁPIA

Azután, hogy évekig azt mondták az embereknek, hogy a KEMO-TERÁPIA az egyetlen módja annak, hogy megpróbálják megszüntetni a daganatokat (a kulcsszó a 'megpróbálják'), a JOHNS HOPKINS kutatóintézete végre elkezdett beszélni arról, hogy van más választásunk is  

Forrás: 
http://www.hopkinsmedicine.org/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Mediterrán étrenddel csökkenthető a krónikus betegségek kockázata

A zöldségben, gyümölcsökben gazdag mediterrán étrend tényleges védelmet biztosít a daganatok, a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint más krónikus kórképek ellen - jelentették be olasz kutatók. Francesco Sofi, a Firenzei Egyetem táplálkozástudományi szakértője és kollégái 12 nagyszabású nemzetközi követéses vizsgálat anyagát elemezték.

Forrás: 
.
0
Értékelés: Nincs

A helytelen étrend becsapja a teltségérzetet

Ördögi kör: ha sok egészségtelen ételt fogyasztunk, károsulnak az éhségérzet elmulasztásáért felelős sejtek és egyre éhesebben leszünk. Főleg a cukrokkal kell vigyázni.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Omega-3-mal a cukorbetegség ellen

Előzetes kutatási eredmények szerint az I-es típusú cukorbetegségre hajlamosabb gyermekeknél a táplálékiegészítőként bevitt omega-3 zsírsav csökkenti a hasnyálmirigy szigetsejtjeivel szemben kialakuló autoimmunitást, ami a cukorbeteg

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Egészséges spermák: hasznos tanácsok a termékenység fokozásához

Ha problémái akadnak a fogamzóképességgel, akkor fontos tudnia, mit tehet azért, hogy egészséges ondóval járuljon hozzá a sikerhez. Ezt szeretnénk elősegíteni az ondósejtek egészségével kapcsolatos összefogaló cikkünkkel, amelyet a Mayo Clinic weboldalának anyaga alapján készítettünk.

A sperma élete

A sperma mennyisége és minősége férfiról férfira változik, és számtalan tényezőtől függ - ezek némelyike befolyásolható, mások nem. Az nem várható el, hogy az összes olyan faktort a kezünkben tudjuk tartani, amelyek javítják a fogamzás esélyét, de bizonyos lépéseket tehetünk azért, hogy spermánkat jó formába hozzuk.

Az ondósejtek (vagy spermiumok) a herékben születnek. A herezacskó speciális, hasüregen kívüli helyzeténél fogva a herék a testhőmérsékletnél kissé alacsonyabb hőmérsékleten vannak, ez kell az egészséges sperma termeléséhez. Fontosságban az ondósejtekkel egyenrangú az ondófolyadék - a férfi ivarmirigyek: a prosztata és az ondóhólyag váladékainak keveréke -, amely a spermiumokat védi és táplálja a petesejthez vezető hosszú út során.

nem-vettem-figyelembe

A spermiumok a mellékherében - egy mindkét heréhez külön-külön csatlakozó kanyargós csőtekercsben -, az ondófolyadék összetevői pedig képződésük helyén várják az ejakulációt. A célbajutáshoz a sperma három követelménynek kell, hogy megfeleljen: ezek a mennyiség, a minőség és a mozgékonyság.

Forrás: 
origo.hu
4
Értékelés: Nincs Átlag: 4 (10 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel